عبدالله یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر افزایش خریدهای قراردادی محصولات کشاورزی از سوی کارخانه ها و صنایع تبدیلی تاکید کرد و اظهار داشت: باید این مهم را در بین کشاورزان، صاحبان صنایع و واحدهای تولید نهادینه سازی کنیم تا کشاورز با خیال آسوده محصولات خود را کشت کند.
وی افزود: هم اکنون کشاورزان این استان در کشت گندم آسوده خاطر هستند زیراکه دولت تمامی محصولات آنان را به صورت تضمینی خریداری می کند.
وی اظهار داشت: همچنین چغندرکاران این استان نیز برای فروش محصولات خود با کارخانه قند قرار داد می بندد، این کشاورزان هم از فروش محصولات خود مطمئن هستند.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اکنون باید سایر محصولات کشاوزی استان از جمله گوجه فرنگی، پیاز، تولیدات علوفه ای نیز به صورت قراردادی باشد.
یوسفی افزود: در کشت قراردادی خیال کشاورز از فروش محصول آسوده است و همچنین صنایع و واحدهای تولیدی نیز مواد اولیه مورد نیاز خود را بدون دغدغه فراهم می کنند.
وی از واحدهای دامپروری در سطح استان خواست تا در خصوص تامین خوراک دام مورد نیاز با کشاورزان قرارداد ببندند و گفت: کشت علوفه برای کشاورزان صرفه اقتصادی وجود دارد اما بعضا در برخی از سال ها با مشکل مواجه می شوند و دامپروان نیز در برخی از سال ها برای خرید علوفه با دغدغه مواجه هستند بنابراین از این قشر می خواهیم که برای تامین علوفه مورد نیاز با کشاورزان قرار داد داشته باشند.
وی با بیان اینکه در خصوص کشت محصولات کشاورزی قانون و الزامی وجود ندارد افزود: کارشناسان برای کشت محصولات تنها به کشاورزان می توانند توصیه داشته باشند اما از این قشر می خواهیم که به سمت فروش قراردادی بروند زیراکه هر ساله از ناحیه نبود تقاضا، کمبود صنایع تبدیل و تکمیلی و پایین آمدن قیمت ها متضرر می شوند.
سهم خراسان شمالی ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی این استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
توزیع اشتغال در این استان در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
نظر شما