«حجت الله فیروزی» روز یکشنبه در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلسی میتواند بیرق بر بام امور افراشته بودن را نگه دارد که تکلیف حیاتی خود را بداند و مجلسی در رساندن کشور به هدفهای والا سهیم خواهد بود که شناخت صحیح از شرایط و اولویتهای کشور داشته باشد.
این نماینده مجلس با تاکید براینکه محرومیت به خودی خود متولد نشده و مردم و جغرافیای محرومیت در ایجاد آن نقشی نداشته اند، محرومیت را زاییده برخی سلایق و تصمیمات در همه دورهها دانست و اظهارکرد: مدیریت سوق دادن توزیع ناعادلانه کشور از سمت دولت یا مجلس به سوی برخی مناطق خاص نه تنها ارزشمند نیست بلکه این امر تبعیض و فاصله طبقاتی ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: رایزنیهای خارج از محور عدالت یا به اصطلاح لابیگریهای منفی برای اختصاص بودجه، توزیع ناعادلانه و شاید غیرضروری منابع، علاوه بر ایجاد تبعیض و بیعدالتی در کشور ، اختلافات منطقهای قومیتی و ناامنی را هم با خود به همراه خواهد داشت.
فیروزی گفت: وقتی در برخی مناطق کشور با منابع دولتی سرمایه گذاری و کارخانه ایجاد میشود و دوباره در همین مناطق همان صنایع قبل خصوصیسازی می شود، نقطه آغاز محرومیت در نقاط دیگر هم رقم میخورد.
وی با طرح این سوال که سهم مناطق محروم از این خصوصی سازیها چیست، اضافه کرد: مناطقی که قبلا توسط دولت توسعه یافته، با خصوصیسازی دوباره توسط شرکتهای خصوصی توسعه مییابد؛ در مناطق محروم هیچ انگیزهای برای کسب و کار خصوصی باقی نخواهد ماند.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی مهمترین اولویت مجلس یازدهم در حوزه سیاسی و اجتماعی را بازگرداندن اعتماد مردم در باب تقنینی و اجرایی برشمرد و گفت: اعتمادسازی باید هم در سلوک و رفتار نمایندگان و هم در باب تقنینی و نظارتی آنان تجلی یابد.
وی خاطرنشان کرد: علی رغم فعالیت ارزشمند در ۴۱ سال گذشته در انقلاب اسلامی ، کارهای عقب مانده زیادی همچنان باقی است. امروز حوزههای گردشگری، دامپروری، کشاورزی، معادن، صنایع دستی و صنایع تبدیلی ظرفیتهای بزرگی هستند و فرصتهای خوبی برای ما فراهم می سازد که توجه به آن هم ما را از وابستگی نجات میدهد و هم در تولید و فضای کسب و کار جهش ایجاد میکند.
فیروزی کمیسیونهای تخصصی را مهمترین ظرفیت مجلس شورای اسلامی در جهت ایفای وظایف نمایندگی دانست و گفت: بسیاری از امور اگر در کمیسیونها بررسی دقیق و کارشناسی شود، روند قانونگذاری در مجلس تسهیل می شود. لذا پیشنهاد میشود برنامههای مجلس طوری تدوین شود که فرصت بیشتری برای فعالیت کمیسیونها فراهم شود.
کمیسیون تخصصی تجارت تشکیل شود
وی افزود: حمایت از تولید جز با سوق دادن نقدینگی و مجموعههای مالی بانکها به سمت و سوی تولید و ایجاد ساز و کار مناسب برای توجه به صادرات و جلوگیری از واردات کالاهای غیرضرور امکان پذیر نیست.
این نماینده مجلس صادرات را مکمل حوزه تولید خواند و ادامه داد: بدون ایجاد ساختار مناسب صادرات، تولید جایگاه واقعی خود را نخواهد یافت. لذا پیشنهاد اصلاح آیین نامه داخلی مجلس و ایجاد کمیسیون تخصصی تجارت را دارم.
وی با بیان اینکه تجارت امری کاملا تخصصی است که می تواند سیاستهای حوزه های صادرات، واردات، گمرک و تعاملات بانکی را به صورت تخصصی مطالعه و در قالب مصوبات به مجلس ارائه کند، اضافه کرد: درآمدهای نفتی به پاین ترین حد رسیده لذا باید ساز و کاری اندیشیده شود تا از ظرفیتهای غیرنفتی استفاده بهینه کرد.
نظر شما