۲۶ خرداد ۱۳۹۹، ۹:۲۷
کد خبرنگار: 1291
کد خبر: 83822016
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عضو شورای شهر|:راه‌اندازی گذر صنایع‌دستی شهرکرد تسریع شود

شهرکرد- ایرنا- عضو شورای اسلامی مرکز چهارمحال و بختیاری با اشاره به جایگاه صنایع دستی در استان گفت: روند راه‌اندازی گذر صنایع‌دستی از میدان فردوسی تا میدان ابوعلی‌سینا شهرکرد سرعت یابد و این روند از سوی متولیان تشریع شود.

فرهاد رئیسی شامگاه یکشنبه در نشست علنی شورای اسلامی مرکز چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: راه‌اندازی گذر صنایع‌دستی از میدان فردوسی تا میدان ابوعلی‌سینا شهرکرد با همکاری شهرداری و میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان در معرفی تولیدات صنایع‌دستی سنتی، فعال شدن کارگاه‌های تولیدی موجود و افزایش یازدید گردشگران و شهروندان در کوی نمدمالان موثر است.

وی افزود: با توجه به معرفی شهرکرد به‌عنوان "شهر ملی نمد"، بهسازی و ساماندهی کوی نمدمالان این شهر ضروری است.

رئیسی تصریح کرد: با اجرای طرح‌های عمرانی و فرهنگی در این محله می‌توان ضمن حفظ رشته‌های موجود صنایع‌دستی، به احیای رشته‌های غیرفعال و رونق اقتصادی در این حوزه کمک کرد.

وی یادآور شد: حفظ برخی رشته‌های صنایع‌دستی سنتی شهرکرد مانند گیوه‌دوزی، مسگری، آهنگری، کلاه‌مالی و نمدمالی نیازمند بازاریابی قوی و حضور در بازارهای جدید است.

عضو شورای اسلامی شهرکرد اظهار داشت: هم‌اینک فروش محصولات تولیدی صنایع‌دستی به‌علت گرانی مواد اولیه، ضعف در بازاریابی و نوسانات اقتصادی با مشکلاتی همراه شده است.

رئیسی گفت: برای جلوگیری از ادامه این روند و کمک با حفظ، توسعه و ترویج رشته‌های صنایع‌دستی بومی، محلی و سنتی در شهرکرد باید نسبت به برنامه‌ریزی در راستای بازاریابی قوی و حضور هنرمندان این حوزه در بازارهای جدید اقدام شود.

به گزارش ایرنا، هم‌اینک ۵۰۰ هنرمند نمدمال در ۱۵ کارگاه بزرگ تولیدی چهارمحال و بختیاری به دو روش سنتی و نوین فعالیت دارند که از این تعداد ۴۰۰ نفر در شهرکرد و ۱۰۰ نفر در بروجن هستند.

امروزه در بخش تولید نمدهای نوین به‌علت نوآوری و کاربردهای مختلف افزون‌بر ۴۰ نوع محصول نمدی تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن‌ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

شهرکرد به‌عنوان مرکز چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha