۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۴۲
کد خبرنگار: 1110
کد خبر: 83828249
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زندگی مسالمت آمیز شیعه و سنی در کنار هم

تهران-ایرنا- یوسف العثیمین دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد ، شیعه و سنی صدها سال است که به طور مسالمت‌آمیز در کنار هم زندگی‌ می‌کنند.  

وی در مصاحبه با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط که روز یکشنبه منتشر شد، ‌در پاسخ به سوالی درباره اختلافات مذهبی در میان اعضای سازمان همکاری اسلامی از سوی خبرنگار روزنامه مزبور این مطلب را اعلام کرد.

العثیمین تصریح کرد، هیچ اختلافی میان اعضای این سازمان وجود ندارد و شیعه و سنی صدها سال است که به طور مسالمت‌آمیز در کنار هم زندگی‌ می‌کنند. امروز نیز چیزی تغییر نکرده است. هیچ تفاوتی میان شیعه و سنی در هیچ یک از کشورهای عربی یا اسلامی وجود ندارد. چیزی که تغییر کرده سیاست است و باعث شده که برخی از مذهب در آن  سوءاستفاده کنند.

وی درباره عملکرد سازمان یادشده هم گفت: دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی بازتابی از اراده کشورهاست و در نتیجه این نهاد وظیفه سیاست‌گذاری ندارد. اگر کشورهای عضو، مایل به بررسی موضوع یا مسئله‌ای باشند،‌ وظیفه دبیرکل‌ این سازمان اجرای تصمیم‌ها و سیاست‌های آنان است. مشکلی در این زمینه وجود ندارد و سازمان همکاری اسلامی منعکس‌کننده صدای جامعه اسلامی است.

** اخوان المسلمین خطرناک تر از داعش است 

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در ادامه با تاکید بر این که اخوان‌ المسلمین خطرناک‌تر از داعش است، بر ضرورت مقابله با نفوذ این گروه در جوامع اسلامی و برخورد قاطع با آن تاکید کرد.
وی درباره این گروه تاکید کرد : خطر این گروه بیشتر از داعش است. داعشی‌ها در اصل گروهی جنایتکار اما اخوانی‌ها گروهی بانفوذ هستند که در بدنه جامعه و بسیاری از بخش‌های کشور حضور دارند و در میان آنان وکیل، پزشک، ‌ سیاستمدار و استاد دانشگاه‌ به چشم می‌خورد.

دبیر کل سازمان همکاری اسلامی افزود : گروه اخوان، راهبردی دارد که بر اساس آن، طرح‌ها و برنامه‌هایش را از رده‌های پایین به سمت رده‌های بالا انجام می‌دهد تا بتواند امپراتوری خود را تشکیل دهد و به قدرت برسد.  آن‌ها از سطوح پایین جامعه شروع می‌کنند و افراد را پرورش می‌دهند تا در نهایت با تقسیم جامعه بتوانند، ‌ قدرت مرکزی را تضعیف کنند. آن‌ها همچنین برای انجام اقدامات مجرمانه خود معتقدند که  «هدف وسیله را توجیه می‌کند».

العثیمین با تاکید بر سه موضوع اصلی در مقابله با اخوان المسلمین گفت: مقابله با خطر اخوان، ‌ اذعان به وجود چنین مشکلی و برملا کردن نقشه‌های اخوانی‌ها سه موضوع اصلی است. عامه مردم خطر این گروه و میزان تاثیر آن‌ها در صورت رسیدن به قدرت را درک نمی‌کنند. آن‌ها متوجه نیستند در صورت به دست گرفتن قدرت از سوی اخوانی‌ها چگونه کشورشان به یک کشور عقب مانده اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده و توسعه متوقف می‌شود.  

وی در ادامه بر ضرورت ایجاد راهبرد طولانی‌مدت برای مقابله با اخوان تاکید کرد و گفت: کشورهای اسلامی باید با جدیت و قاطعیت با این گروه برخورد کنند و مانع فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی آنان شوند که وسیه‌ای برای جذب جوانان است. باید برای جلوگیری از نفوذ آنان در جوامع و دفع خطرشان به انواع روش‌های ممکن با این گروه مقابله کرد. این گروه طرح‌ها و برنامه‌هایش را به واسطه رده‌های پایین انجام می‌دهد و به جوانان در منصب‌ها و پست‌های مختلف تکیه می‌کند.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تصریح کرد : این گروه در راه توسعه در همه زمینه‌ها و بخش‌ها سنگ‌اندازی می‌کند. اسلام مخالفتی با هنر و فرهنگ ندارد در حالی‌که اخوان‌ المسلمین آن را مردود و زشت می‌شمرد و به انواع مختلف سعی در نابودی آن دارد.

*** مقابله با تروریسم
وی درباره مقابله با تروریسم نیز گفت: موضع سازمان در برابر تروریسم ثابت و روشن است. اقدامات تروریستی غیرقابل‌قبول و بدون توجیه است. سازمان همکاری اسلامی هیچ اقدام تروریستی تندرویی را توجیه نمی‌کند و ما مخالف تروریسم و افراط‌گرایی هستیم.
العثیمین با اشاره به این که طبق آمار، اتباع ۹۰ کشور از سراسر دنیا عضو داعش هستند، تاکید کرد: سازمان همکاری اسلامی هر اقدام تروریستی را در جهان اسلام در هر نقطه‌ای که باشد، محکوم می‌کند.  شهروندان کشورهای غربی از دموکراسی و رفاه برخوردارند اما می‌بینید که بسیاری از اتباع غربی در صفوف داعش هستند. از این رو فقر و تنگدستی عامل اصلی کشیده شدن انسان به سمت اقدامات تروریستی نیست و مهم ترین عامل فکر و اعتقاد است.
وی تصریح کرد: با این بحث،‌ تروریسم اسلامی یا اسلام‌ فوبیا دیگر معنا ندارد و نمی‌توان تروریسم را به اسلام یا مسلمانان چسباند. هرچند که شمار اندکی از مسلمانان نیز از میان نزدیک به ۱.۷ میلیارد مسلمان، دست به چنین اقداماتی می‌زنند. بنابرین تروریسم شکل یا اسم مشخصی ندارد.

*** صلح در لیبی
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در ادامه بر لزوم توقف جنگ در لیبی تاکید و از تلاش‌های مصر برای حل بحران این کشور استقبال کرد.
وی گفت که سازمان همکاری اسلامی از همه طرح‌ها و تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس فراگیر و نشستن طرف‌های درگیر در لیبی پای میز مذاکره و کنار گذاشتن سلاح حمایت می‌کند.

*** مقابله با کرونا
وی درباره مقابله با اپیدمی کرونا نیز گفت: این سازمان از نزدیک اوضاع را در کشورهای اسلامی رصد می‌کند و به کشورهای عضو سازمان که به ویژه در بخش بهداشتی و پزشکی با مشکل روبه‌رو هستند،‌ کمک می‌کند. نمایندگان کشورهای بنگلادش،‌ افغانستان و جیبوتی از جمله کشورهایی هستند که برای مقابله با این بیماری، حمایت‌های مالی از سازمان دریافت کردند.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha