فضل الله رنجبر روز یکشنبه در نشست با اتحادیه و صنف تالارداران کرمانشاه که با حضور اعضای ستاد مقابله با بیماری کرونا در سرسرای فرمانداری برگزار شد؛ با اشاره به خسارت فراوان صنف تالارداران پس از گسترش شیوع بیماری کرونا افزود: تالارها از زمان شروع این بیماری در سطح شهرستان تعطیل شدند و مانند خیلی از اصناف دیگر در این مدت متحمل ضرر و زیان فراوان شدند.
او گفت: هیچ کس راضی نیست کسب و کار افراد تعطیل شود اما جان مردم بسیار ارزشمندتر از مسایل مالی است و این تصمیم انتخاب بین بد و بدتر و تصمیم بسیار سخت و دشواری برای اعضا است اما چاره ای نیست.
وی فعالیت ۵۰ درصدی ظرفیت تالارها طبق سخنان رییس جمهوری را منوط به شهرستان ها و استان های دارای وضعیت سفید و زرد از لحاظ شیوع بیماری کرونا اعلام کرد و گفت: کرمانشاه اکنون در وضعیت قرمز قرار دارد و یکی از اماکنی که باعث گسترش کرونا می شود برگزاری همین مجالس عروسی و عزا است که یک نفر باعث ابتلای چند ده نفر می شود.
رنجبر گفت: متاسفانه برخی با توجه به وضعیت بسیار خطرناک و قرمز استان از نظر شیوع کرونا باز هم آیین های عروسی و ختم غیرقانونی (زیر زمینی) برگزار می کنند.
او گفت: روزانه به طور میانگین ۷۰۰ آزمایش کرونا در استان گرفته می شود که هر آزمایشی حدود ۶۰۰ هزار تومان هزینه در بر دارد و این هزینه گزاف علاوه بر همه خسارت ها و زیان هایی است که با ماندگاری کرونا در استان روی دست همه می گذارد.
فرماندار کرمانشاه سلامت را مهم ترین اولویت دولت، نظام و همه مسوولان دانست و از کمیته نظارت بر کرونا شهرستان خواست، با کمک اتحادیه و صنف تالارداران فرمهای رعایت پروتکل های بهداشتی بیماری کرونا را برای مدیران و صاحبان تالارها تهیه کنند که اگر زمانی تصمیم گرفته شد تالارها بازگشایی شوند دستورالعمل های بهداشتی آماده باشد.
شهرستان کرمانشاه بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان در خود جای داده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۱۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۹ هزار و ۶۲۳ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن ویروس بیان کرد: از دیروز تا امروز اول تیر ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۳۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۱۱۴ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسید.