۳ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۵۹
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 83831020
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دادستان کردستان: دلار آمریکایی عامل فشار بر اقتصاد جهانی است

سنندج - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان یکی از عوامل اصلی افول اقتصاد جهان و فشار بر آن را دلارهای بدون ارزش آمریکایی دانست و گفت: بزرگترین نقض حقوق بشر آمریکایی در همین حوزه اقتصادی است که بواسطه دلار انجام می‌شود.

محمد جباری روز  سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی اعضای کمیته مراسم هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی اظهار داشت: ورود این تکه کاغذ بی ارزش به مبادلات جهانی باعث شده تا دزدی آشکار، روزانه، مستمر و تاریخی بوسیله آمریکا در حق همه ملت‌های دنیا انجام شود.

وی افزود: کشورهای اسلامی هنوز به این سمت نرفته اند که تعادلی در عرصه اقتصاد جهانی ایجاد و دلار را از چرخه اقتصادی خارج کنند و همین ضعف بزرگی است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان استفاده از لفظ حقوق بشر توسط آمریکا را ابزاری برای منکوب کشورهای جهان دانست و اضافه کرد: تمام اقدامات آمریکا ناقض صریح و مطلق علیه اعلامیه حقوق بشر جهانی است.

جباری به نمونه ای جنایت آمریکا علیه مردم کردستان اشاره کرد و گفت: تنها در سال ۸۴ برای ۷۰۰ نفر از اهالی روستای قلعه جی مریوان پرونده شیمیایی تشکیل داد که نشان از جنایت هولناکی داشت که آمریکا رهبری آن را بر عهده داشت.

وی بر لزوم هدایت پایان‌نامه های دانشجویی به سمت بررسی جنایات حقوق بشری آمریکا تاکید کرد و یادآور شد: برگزاری نشست با جامعه حقوقدانان، وکلا و دانشجویان می تواند به افشای ماهیت ضدبشری آمریکا کمک کند.

آمریکا بزرگترین ناقض حقوق کُردها

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان هم اظهار داشت: نقاب دفاع از حقوق بشر آمریکا در حوادث اخیر این کشور کنار رفت و چهره واقعی آن برای همه دنیا نمایان‌تر از قبل شد.

وی مداخله آشکار آمریکا از طریق تهدید، توسل به کودتای نظامی، تحریم و جنگ را از روش‌هایی برشمرد که ایالات متحده آمریکا، در یک قرن اخیر برای اجرا و پیشبرد منافع خود در کشورهای جهان بویژه جهان سوم به کار برده است.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان به جمله تاریخی امام راحل مبنی بر اینکه «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» اشاره کرد و گفت: آمریکا مرکز فتنه های گوناگون است و اگر امروز از افول آن سخن گفته می‌شود به معنای سقوط آن در کوتاه مدت نیست بلکه وجهات بین المللی آن کاملا از بین رفته و به کشوری با مشکلات درونی فروان تبدیل شده است.

وی به ترفندهای این شکور برای نجات خود اشاره کرد و افزود: طرح کره مذاب هم نتوانست تنوع خرده هویت‌های آمریکا را حول محور هویت ملی جمع کند در حالیکه در کشورمان همین تنوع قومی بزرگترین مقوم همبستگی و هویت ملی است.

عبدالملکی به درگیری‌های اخیر در این کشور که ۳۵ ایالت آمریکا را متشنج کرده بود اشاره کرد و گفت: علاوه بر همه ابعاد داخلی نقض حقوق بشر در این کشور که در حق زنان، کودکان، رنگین پوستان، مسلمانان، رسانه ها، مهاجران و بیشتر مردم این کشو انجام می گیرد، خشونت پلیس این کشور خشونت نمادینی است که در آخرین مورد آن منجر به مرگ یک شهروند سیاهپوست شد و نفرت جهانی را برانگیخت.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان به بی توجهی آمریکا نسبت به نقض حقوق بشر توسط همپیمانانش هم اشاره و تاکید کرد: این مساله در مواجهه با کردها پررنگ تر بوده است.

وی گفت: آمریکا  در طول تاریخ جنایتهای بسیاری در حق همه ملتهای دنیا بویژه کردها انجام داده ولی در ظاهر خود را دوست کردها نشان می‌دهد.

وی به برخی خیانت و جنایت‌های آمریکا در مواجهه با کردها اشاره کرد و یادآور شد: آمریکایی ها در طول یک قرن اخیر بارها و بارها از کردها استفاده ابزاری کرده و در بزنگاه آنها را رها کرده‌اند.

عبدالملکی اضافه کرد: با فروپاشی امپراتوری عثمانی «معاهده سور» که در سال ۱۹۲۰ منعقد شد در واقع سند فروپاشی و تجزیه امپراتوری عثمانی بود و در این معاهده برای کُردها سهمی در نظر گرفته شده بود اما معاهده ای با حمایت آمریکا و علیه کردها به تصویب رسید و اجرا شد.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان به دیگر خیانت آمریکا نسبت به کردها اشاره کرد و افزود: پس از جنگ جهانی دوم آمریکا جای انگلیس را صحنه جهانی گرفت و  پس از کودتای صدام علیه عبدالکریم قاسم، سیاست آمریکا درباره کردها هم عوض شد  و کمک و حمایت ازآنها را قطع کرد.
وی با بیان اینکه در دهه ۷۰ میلادی هم که روابط ایران و عراق به هم خورده بود، آمریکا دلال توافق میان شاه و صدام شد، تاکید کرد: یکی از بندهای اصلی توافق، قطع حمایت از کردها بود و به همین واسطه صدها کرد در عراق توسط صدام کشته شدند.

عبدالملکی استفاده از تسلیحات شیمیایی و کشتار جمعی علیه کردها در عراق را نمونه دیگری از چراغ سبز آمریکا به صدام علیه کردها برشمرد و گفت: در دهه ۹۰ میلادی هم پس از حمله صدام به کویت و حمله آمریکا به عراق، در ظاهر کنترل عراق به دست مرد م سپرده شد اما صدام قتل عام فجیعی به راه انداخت.
وی به سرکوب کردها در ترکیه با حمایت آمریکا هم اشاره و اظهار داشت: ترکیه کردها را در شمال عراق بشدت بمباران کرد و آمریکا تنها نظاره گر این حمله بود و در حمله اخیر به شمال سوریه هم آمریکا دست روی دست گذاشت و تنها به استفاده ابزاری خود از کردها ادامه داد.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان، خویشتن‌یابی هویتی را برای معرفی چهره واقعی آمریکا که درصدد ایجاد دیگری به عنوان ناقض حقوق بشر ست، ضروری دانست و یادآور شد: در دوره جنگ شناختی که محسبات ذهنی به دلیل تواتر اخبار بسیار زیاد شده و از سویی ۵۲ شبکه کردزبان مشغول فعالیت علیه هویت مردم کرد هستند، باید برنامه‌ریزی مشخصی برای مقابله با تبلیغات پوچ دشمنان داشت.

عبدالملکی افزود: صداوسیمای مرکز کردستان آماده بهره‌گیری از ظرفیت همه نیروهای انقلابی در استان است و برنامه‌هایی را برای هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی تولید و پخش می‌کند.

تشت رسوایی لیبرال دموکراسی افتاده است

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان هم هفته حقوق بشر آمریکایی را فرصتی برای بازخوانی پرونده سیاه آمریکا دانست و گفت: امروز تشت رسوایی تفکر لیبرال دموکراسی از بام افتاده است و کار را تا جایی پیش برده که پای خود را روی گلوی مردمش فشار می دهد و جان آنان را می‌گیرد.

حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات افزود: بواسطه همین جنایت، خیزش جهانی علیه استکبار جهانی آغاز شده و فرصتی برای بازخوانی پرونده ننگین آمریکا فراهم شده تا جنایات آن علیه ملت‌ها به ویژه ملت ایران فاش شود که آخرین نمونه ترور دولتی آنها، ترور سردار شهید سلیمانی بود.

۶ تا ۱۲ تیرماه به عنوان هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha