چهار تفاهمنامه اشتغالزایی و جهش تولید در سفر ۲۲ خرداد امسال معاون رییس جمهوری به خراسان جنوبی امضا شد که یکی از آنها در حوزه صنایع دستی است.
استاندار خراسان جنوبی یک روز قبل از آن سفر به طرح پایلوتی اشاره کرد که اولین بار در سطح کشور در خراسان جنوبی عملیاتی میشود و گفت: طی تفاهمنامهای که بین استانداری و سازمان برنامه و بودجه کشور منعقد میشود، تعداد سه هزار شغل ثابت و پایدار در حوزه صنایع دستی استان ایجاد خواهد شد.
محمدصادق معتمدیان افزود: برای تحقق این برنامه، مطالعات وسیعی در سطح استان صورت گرفته و با توجه به ظرفیتهای استان، خوشههای صنایع دستی در سطح استان شناسایی شدند و جامعه هدف این طرح که از حمایت بیمهای، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و کمکهای بلاعوض برخوردار خواهند شد، افرادی هستند که مهارت لازم را دارند.
وی اظهار داشت: تمامی مراحل چرخه تولید صنایع دستی شامل تامین مواد اولیه، فروش تولیدات و مهارتآموزی در این طرح پوشش داده میشود و در سال جهش تولید، اتفاقات خوبی را برای استان رقم خواهد زد.
طبق این تفاهمنامه برای ایجاد سه هزار شغل در قالب خوشههای صنایع دستی در ۱۱ شهرستان و در ۱۱ رسته شغلی به تناسب مزیتهای هر شهرستان حمایت لازم صورت میگیرد.
بر این اساس چرخه محصولات صنایع دستی از آموزش تا تولید، بستهبندی و فروش متناسب با ظرفیتهای هر منطقه تکمیل میشود و پرداخت وام قرضالحسنه ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی و بیمه رایگان یکساله از مزایای این طرح است.
حدود ۲ هفته پس از امضای این تفاهمنامه، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بیرجند از آغاز طرح حمایت از خوشههای صنایع دستی در این شهرستان با محوریت حمایت از حوله بافی خبر داد.
حسنعلی فولادی گفت: در این مرحله به یکصد نفر از بانوان روستایی که به حرفه حولهبافی مشغول هستند یا در این رشته آموزش دیدهاند و تاکنون از تسهیلات اشتغالزایی استفاده نکردهاند، تسهیلات کمبهره به منظور ایجاد کارگاههای تولید اعطا میشود.
او افزود: در این مرحله از طرح حمایت از خوشههای صنایع دستی ضمن اعطای تسهیلات به متقاضیان برای آنان پروانه تولید انفرادی صنایع دستی نیز صادر میشود.
وی اظهار داشت: امیدواریم با تامین منابع از طرف بانکها بتوانیم از تمامی صنعتگران صنایع دستی حمایت کنیم و ضمن ایجاد زمینه اشتغال پایدار برای این صنعتگران، گامی مثبت در جهت تحقق شعار سال و جهش تولید برداریم.
حولهبافی از هنرهای سنتی خراسان جنوبی است که در سالهای اخیر در برخی روستاهای استان به ویژه روستای خراشاد گسترش یافته است به طوری که در خانه هر کدام از اهالی این روستا وسایل حولهبافی یافت میشود.
حولهبافی (توبافی) روستای خراشاد سال ۹۷ در شورای جهانی صنایع دستی ثبت شد و یکی از چهار اثر ثبت جهانی این استان به شمار میرود.
نظر شما