۷ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۳۵
کد خبرنگار: 2084
کد خبر: 83835464
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۰ میلیارد ریال طرح بیابان‌زدایی در دامغان اجرا شد

سمنان-ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: ۱۰ میلیارد ریال طرح بیابانزدایی شامل نهالکاری، بذرپاشی و احداث بندهای خاکی هلالی در شهرستان عملیاتی شد.

علی اکبر عباسی راد روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: جلوگیری از فرسایش بادی و تثبیت خاک، تغذیه سفره آب زیرزمینی، مهار هجوم ماسه های روان به روستاها و تعدیل و تلطیف آب و هوای منطقه از جمله نتایج حاصل از اجرای طرح بیابان زدایی است. 

وی ادامه داد: این میزان طرح با هدف رفع مشکلات ناشی از افزایش بیابانزایی در بازه زمانی ابتدای تیرماه سال گذشته تاکنون اجرا شد. 

عباسی راد تصریح کرد: به منظور جلوگیری از گسترش بیابانها هر ساله قسمتی از عرصه های بیابانی شهرستان نهالکاری می شود که در سال جاری این طرح به‌صورت‌ پیمانی در سطح ۵۷۰ هکتار از مناطق بیابانی بخش امیرآباد ، رشم و معلمان در حال انجام است.

وی اضافه کرد: در یکسال اخیر عملیات کنترل هرزآب اراضی بیابانی در سطح ۲۰۰ هکتار انجام شد که در این عملیات،کنترل هرزآب به‌صورت احداث بندهای خاکی کوچک و هلالی با ظرفیت نگهداری حداقل ۵۰ مترمکعب در هر هکتار در مسیر آبراهه های کوچک به‌منظور جمع آوری و نفوذ هرزآب در خاک انجام شد. 

وی همچنین از جمع آوری حدود پنج تن بذر تاغ ، اشنیان ، دِرمَنه ، قیچ و آتریپِلِکس از سطح مراتع شهرستان خبر داد و افزود: هدف از جمع آوری بذرها، در اختیار داشتن منبعی برای تامین بذر مورد نیاز اجرای طرح‌های بذرپاشی و نیز تامین منبع بذر مورد نیاز در طرح های تولید نهال است. 

عباسی راد خاطر نشان کرد : اجرای عملیات بذرپاشی در سطح ۵۰ هکتار از اراضی بیابانی شهرستان با بذر گونه های بیابانی سازگار با شرایط شهرستان همراه با کاشت، عملیات مراقبت ونگهداری در یکسال اخیر صورت گرفته است. 

عباسی راد همچنین از تولید حدود ۳۴۰ هزار اصله نهال بیابانی در ایستگاه تثبیت شن و بیابانزدایی حسن آباد خبر داد و گفت: نهال های تولید شده علاوه بر استفاده در طرح های بیابانزدایی شهرستان به سایر نقاط استان نیز ارسال شد. 

وی وزش باد و فرسایش بادی را تهدیدی برای مزارع و باغ ها برشمرد و اضافه کرد: این پدیده موجب تخریب و فرسایش خاک اراضی کشاورزی ، شکسته شدن ساقه ها و شاخه ها و یا ایجاد خوابیدگی در برخی گیاهان و در نتیجه افت کمی و کیفی محصولات کشاورزی و زراعی می شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری  دامغان اظهار داشت: در یکسال اخیر حدود ۱۲ کیلومتر بادشکن زنده در اطراف مزارع شهرستان با همکاری و مشارکت این اداره با بخش خصوصی احداث شده است.

بیش از ۶۷۱ هزار هکتار از عرصه های شهرستان را عرصه های بیابانی دربرگرفته که از آغاز فعالیتهای تثبیت شن در شهرستان از سال ۱۳۴۷ تا کنون در سطحی بالغ بر ۵۸ هزار هکتار از این اراضی عملیات بیابان زدایی اجرا شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha