به گزارش روز یکشنبه وزارت صنعت، «محسن صالحی نیا» در آستانه بیست و چهارمین سالروز ملی صنعت و معدن گفت: اکوسیستم کسب و کار همواره متأثر از شاخصهایی است که هریک به نوبه خود میتوانند زمینه این فضا را بهبود و یا اثری منفی بر آن داشته باشند.
وی افزود: امروزه نقش بنگاههای کوچک و متوسط تاثیر زیادی بر اقتصاد کشورها و تولید ناخالص داخلی آنها دارد که البته این تاثیر در کشورهای درحال توسعه جایگاه ویژهای دارد و در ایران نیز نقش این بنگاهها بسیار قابل توجه است. در کنار بنگاههای کوچک و متوسط نقش مشاغل خدماتی نیز چه در نرخ مشارکت اقتصادی و چه در سهم این گروه در اشتغال کشور بر کسی پوشیده نیست.
صالحی نیا اظهارداشت: واحدهای صنعتی کوچک و متوسط ایران به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا از یکسو و همچنین اپیدمی ویروس کووید ۱۹ از سوی دیگر، با شوک بیسابقهای مواجه شده است. این حادثه که خارج از اختیار ما و بنگاههای اقتصادی کشورمان بوده است، نهتنها غیرقابل پیشبینی بوده، بلکه غیرقابل اجتناب نیز است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیماری کرونا سال آتی نیز اثرات خود را بر کسب و کارهای مختلف خواهد گذاشت و بنابراین باید از هماکنون آمادگی اتخاذ تصمیمات بههنگام و درست برای سال ۱۴۰۰ را نیز داشته باشیم.
مدیر عامل شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: شیوع ویروس کووید ـ ۱۹ منجر به رکود اقتصادی خواهد شد، کاهش قدرت خرید باعث کاهش مصرف و تقاضا برای محصولات شده و با احتمال زیاد در نیمه اول سال ۱۳۹۹ با مشکل بازار و به تبع آن عدم نقدینگی کافی برخوردار خواهند بود.
معاون وزیر صنعت اضافه کرد: مدیریت مجموعههای تولیدی با رعایت پروتکلهای ابلاغی منجر به افزایش هزینههای جانبی تولید شده و کارآیی تولید نیز کاهش یافته است؛ بنابراین بعضی از واحدهای تولیدی ناچار به اعمال سیاستهای انقباضی گشتهاند. همچنین دورکاری در واحدهای صنعتی سبب پایین آمدن راندمان تولید شده که همگی باعث ایجاد فشار بر صنایع کوچک و متوسط شده است.
نظر شما