یادگار غالبی شامگاه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: آتش سوزی گسترده در بوزین و مرخیل که از سه نقطه آغاز شده بود خوشبختانه در ۲ نقطه مهار و منطقه سوم نیز در حال خاموش شدن است.
وی ادامه داد: آتش سوزی دره ژاله بیشتر به شکل نقطه به نقطه است و اینگونه نیست که بخش وسیعی را در بر گرفته باشد و همین موضوع مارا امیدوار کرده که هرچه زودتر آن را به صورت کامل اطفاء کنیم.
غالبی با بیان اینکه مراتع دره ژاله عموما به صورت مشجر است، گفت: پوشش جنگلی خاصی در این نقطه وجود ندارد که به درختان آسیب بزند.
مدیر اداره منابع طبیعی پاوه یادآور شد: هم اکنون شرایط هوایی مساعد و شاهد وزش باد در منطقه نیستیم که این موضوع به زودتر خاموش شدن آتش کمک می کند.
وی در پایان از حضور نیروهای بومی و امدادی در منطقه خبر داد و گفت: همه در حال تلاش هستند که هرچه زودتر شاهد خاموش شدن باقیمانده آتش در دره ژاله باشیم.
به گزارش ایرنا از روز پنجشنبه آتش به جان منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل واقع در مناطق مرزی شهرستان پاوه به مساحت حدود ۲۴ هزار هکتار افتاده و زبانه می کشد.
زبانه های آتش علاوه بر سوزاندن طبیعت منطقه به جان «مختارخندانی» از مؤسسین انجمن ژیوای شهرستان پاوه، «یاسین کریمی» عضو کمیته عملیاتی این انجمن و نیز «بلال امینی» از نیروهای مردمی نیز رحم نکرد و خانواده های این عزیزان را سیاه پوش کرد.
گفته می شود تاکنون بیش از ۵۰۰ هکتار از مراتع مشجر بوزین مرخیل طعمه حریق شده است.
منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل باهدف حمایت از گونه با ارزش شوکا و ارزشهای رویشگاهی با مساحت ۲۳ هزار و ۷۲۴ هکتار در پاییز ۱۳۷۴ به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع و در سال ۱۳۷۸ حفاظت شده اعلام شد.
شهرستان پاوه در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در منطقه ای کوهستانی واقع شده که بیش از ۷۷ هزار هکتار منابع ملی شامل جنگل و مرتع دارد، منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل حدود ۲۳ هزار ۷۲۴ هکتار مساحت دارد و در منطقه صفر مرزی در بخش باینگان واقع شده است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.