عباس پور میدانی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: البته پسته مراحل فرآوری متنوعی دارد که در هرکدام از آنها نیز فرصتهای شغلی قابلتوجهی ایجاد میشود، بنابراین تولید این محصول در استان ازنظر اقتصادی مناسب است.
وی ادامه داد: بهطور میانگین سالانه چهار هزار تن پسته از باغهای استان برداشت میشود که رقم قابلتوجهی است و قم در بازار این محصول جایگاه بالایی دارد.
وی افزود: کیفیت پسته تولیدشده در قم به دلیل شرایط جغرافیایی استان، مطلوب است و قابلیت صادرات به کشورهای مختلف را نیز دارد.
پورمیدانی گفت: ارقام مختلف پسته همچون احمد آقایی، اکبری، فندقی و کله قوچی ازجمله ارقام باکیفیتی است که در سطح باغهای استان کاشت میشود.
وی بیان کرد: طی سالهای گذشته سطح زیر کشت باغهای پسته استان بهخصوص در بخش مرکزی قم توسعه یافت اما اکنون به دنبال افزایش میزان بهرهبرداری از سطح موجود هستیم.
قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، کهک، خلجستان، سلفچگان و جعفریه است.
سطح زیر کشت باغهای قم ۲۲ هزار هکتار است و سالانه ۸۲هزار تن محصول باغی در استان برداشت میشود.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم می باشند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
نظر شما