۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۵۶
کد خبر: 83839257
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلاش مرکل و مکرون برای کاستن از اختلاف‌نظرها در اتحادیه اروپا

تهران- ایرنا- سران آلمان و فرانسه در تلاش هستند راهی برای فائق‌آمدن بر اختلافات در بین اعضای اتحادیه اروپا بر سر بسته حمایتی کمیسیون اروپا با موضوع کرونا بیابند.

به گزارش روز سه شنبه رسانه های آلمانی، «آنگلا مرکل» روز گذشته با «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه دیدار و گفت و گو کرد. این دو مقام اروپایی پیش از شروع ریاست آلمان بر شورای اروپایی بار دیگر بر لزوم همگرایی کشورهای اروپایی و عزم خود برای اجرایی کردن بسته حمایتی اتحادیه اروپا به کشورهای بحران زده تاکید کردند.

در همین رابطه مرکل گفت: به توافق رسیدن آلمان و فرانسه به معنای توافق کل اروپا نیست اما اگر آنها اختلاف نظر داشته باشند، این برای اروپا خوب نخواهد بود.به گفته صدراعظم آلمان برنامه های دو کشور برای ایجاد یک صندوق بازسازی با هدف مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از کرونا می تواند یک لحظه موفقیت باشد.

هر چند برای این منظور کمیسیون اروپا یک بسته کمک ۷۵۰ میلیارد یورویی تنظیم کرده اما در اجرایی کردن آن اختلاف نظر وجود دارد: برخی کشورها مانند دانمارک و اتریش ضمن مخالفت با این طرح اعطای وام و کمک های بلاعوض به اعضای بحران زده را راه مناسبی برای حل بحران مالی آنها نمی دانند.
با این حال مرکل و مکرون می کوشند راهی برای اجرای طرح خود و جلب نظر اعضای ناراضی بیابند. در همین راستا رئیس جمهوری فرانسه به دنبال تسریع این روند است و می خواهد که این صندوق در اجلاس بعدی اتحادیه اروپا در اواسط جولای (اواخر تیر) تصمیم گیری شود.

مکرون تاکید می کند کشورهای منتقد به وضوح از بازار داخلی بهره می گیرند و نیازی به چنین برنامه حمایتی نمی بینند با این حال بسته کمکی به همان اندازه که به نفع کشورهای آسیب دیده است، برای مخالفان نیز راهگشا خواهد بود.

مکرون همچنین پیگیر طرح محیط زیستی به همراه مرکل است که صدراعظم تاکنون نسبت به آن تردید داشته است: تعیین مالیات برای تولیدکنندگان گاز دی اکسید کربن. - این امر می تواند واردات از کشورهای ثالث با استانداردهای زیست محیطی پایین تر را شامل مالیات بیشتر کند. در این میان هر چند مرکل از مکرون پشتیبانی می کند ، اما اصرار دارد که این مالیات باید مطابق دستورالعمل های سازمان تجارت جهانی (WTO) باشد.

خبرگزاری آلمان نیز با پرداختن به دیدار روز گذشته مرکل و مکرون نوشت: اندکی پیش از آغاز ریاست جمهوری شورای اتحادیه اروپا، آنگلا مرکل صدراعظم و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه همراستایی خود در مقابله بحران کرونا را نشان دادند.

مرکل در این دیدار در برلین گفت دو کشور در تلاش برای اجرای برنامه ای جهت بازسازی اقتصادی کشورهای آسیب دیده هستند تا آنها انگیزه مثبتی در جهت صحیح برای آینده اروپا داشته باشند. رئیس جمهوری فرانسه نیز خواستار توافق در مورد این برنامه در آینده نزدیک شد و گفت: این اولویت اصلی ما است.

مکرون و مرکل در ماه می (اردیبهشت) پیشنهاد ایجاد یک صندوق حمایت ۵۰۰ میلیارد یورویی دادند تا اقتصاد اروپا از بحران کرونا خارج شود. به دنبال آن «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا یک طرح بازسازی با تأمین مالی بدهی با حجم ۷۵۰ میلیارد یورو ارائه داد که ۵۰۰ میلیارد یورو از آن به عنوان کمک بلاعوض و ۲۵۰ میلیارد دلار به عنوان وام به کشورهای اتحادیه اروپا اعطا می شود. این طرح به همراه چارچوب مالی هفت ساله آینده اتحادیه اروپا ، که کمیسیون برای آن ۱.۱ تریلیون یورو در نظر گرفته، در حال مذاکره است.

در حال حاضر مرکل و مکرون این طرح را در میان سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا ترویج می کنند. در این میان صدراعظم آلمان بر اهمیت انسجام فرانسوی-آلمان در این و سایر موضوعات تأکید دارد.

این در حالی است که اتریش ، هلند ، سوئد و دانمارک پرداخت کمکهای بلاعوض را که در آن کشورها مجبور به بازپرداخت نیستند، رد می کنند. این چهار کشور بر این باورند که باید برای یک بار یک صندوق کمک‌های اضطراری برای حمایت از اقتصاد اتحادیه ایجاد شود و تخصیص منابع این صندوق در یک دوره دو ساله محدود باشد.

برخی منتقدین این کشورها را در گروه کشورهای بد اروپا دسته بندی می کنند. به اعتقاد آنها اگر همانطور که مرکل و مکرون می خواهند، وامهای ضروری طبق نیاز کشورها پرداخت شود ، کشورهای دریافت کننده می توانند در خانه بگویند که این معامله خوب را از آلمان و فرانسه دارند.

از این رو مرکل درباره بی تاثیر کردن این طرح هشدار داده و گفته است: برای من مهم است که ما با یک ابزار قوی برای خروج از بحران داشته باشیم. البته تغییراتی در پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا ایجاد خواهد شد تا به کشورهایی که تهدید می شوند از این بحران بیشتر آسیب ببینند کمک کند.

مکرون نیز تاکید کرده است: مهم است که صندوق بازسازی مؤثر باشد. تمرکز بیشتر به کمک های مالی خانوارها خواهد بود ، زیرا اثر آن بر اقتصادهایی است که از بحران کرونا بسیار تحت تأثیر قرار گرفته اند. به گفته وی اعطای وام فقط بدهی ها را افزایش داده و تأثیر کمی خواهد داشت.

این دو نمی خواهند تا سال ۲۰۲۷ پیشنهادی مشترک برای چارچوب مالی ارائه دهند و این موضوع را به «شارل میشل» رئیس شورای اروپا واگذار می کنند. فرصت بعدی برای توافق در مورد هر دو موضوع مالی ، نشست اتحادیه اروپا در بروکسل در اواسط جولای خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha