افزایش غیرقانونی قیمت اقلام بهداشتی در مازندران

ساری - ایرنا - با وجود اینکه ورود به پیک دوم شیوع ویروس کرونا به طور رسمی در استان مازندران اعلام نشده است، اما شاهد افزایش غیرقانونی ناگهانی قیمت لوازم محافظتی بهداشتی از جمله ماسک در نقاط مختلف این استان طی روزهای گذشته از سوی عرضه کنندگان هستیم.

ویروس کرونا این روزها به بخشی از زندگی مردم کشور و استان مازندران تبدیل شده است، ویروسی که از ابتدای اسفندماه سال گذشته و به مدت ۱۳۰ روز مهمان ناخوانده مردم مازندران بوده و تا کنون جان دهها نفر را در این استان گرفته است. 

ویروس کرونا که در علم پزشکی یک ویروس واگیردار محسوب می شود، تنها از طریق فاصله اجتماعی و استفاده از لوازم بهداشتی همچون ماسک ، دستکش و مواد ضدعفونی کننده قابل کنترل می باشد. اما به موازات شیوع ویروس کرونا و افزایش مصرف لوازم بهداشتی در ماه های اخیر شاهد افزایش قیمت این محصولات در سراسر کشور از جمله مازندران بودیم. 

افزایش قیمتی که در ابتدای شیوع ویروس کرونا به جهت اولویت حفظ جان برای مردم زیاد مورد دقت قرار نگرفت و یا از اهمیتی زیادی برخوردار نبود و خواسته عمومی عرضه کافی و قابلیت دستیابی به اقلام بهداشتی بود. اما رفته رفته با روند کاهشی مبتلایان و همچنین افزایش تولید اقلام بهداشتی در مازندران و استان های دیگر نه تنها دسترسی به این اقلام کاملا تسهیل و حتی به مرحله اشباع هم رسید، بلکه شاهد کاهش قیمت و ثبات در بازار لوازم بهداشتی بودیم. با این وجود قیمت برخی از اقلام بهداشتی از زمان پیش از کرونا تا به امروز افزایش چند برابری را تجربه کرده اند. 

اما حدود یک ماه پس از خروج مازندران از شرایط پیک و وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا، در روزهای اخیر شاهد موج تازه ای از افزایش قیمت تجهیزات بهداشتی در استان هستیم که به نظر می رسد ناشی از شایعات پیک دوم شیوع کرونا باشد. 

در برسی های میدانی خبرنگار ایرنا از بیش از ۱۰  داروخانه مازندران فقط در مورد ماسک شاهد افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت از ابتدای هفته تا به امروز بودیم. برای مثال یک بسته پنج عددی ماسک معمولی که هفته گذشته تقریبا در تمامی داروخانه ها حدود هشت هزار تومان فروخته می شد، روز گذشته با قیمت حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان فروخته شد. 

همچنین بر اساس مشاهدات محصولاتی همچون ژل و محلول ضدعفونی کننده نیز افزایش قیمت تا ۳۰ درصدی داشتند. البته قیمت دستکش های بهداشتی همچنین ثابت مانده که به گفته چند فروشنده داروخانه این ثبات به دلیل کاهش تقاضای این محصول در پی افزایش چشمگیر قیمت آن بوده است. طبق بررسی یک بسته دستکش لاتکس در حال حاضر بین ۲۳۰ تا ۲۵۵ هزار تومان در استان فروخته می شود که تقریبا هشت برابر زمان پیش از شیوع کرونا است. 

علاوه بر این طبق ابلاغ وزارت صمت برای مثال هر ظرف ۲۵۰ میلی لیتری محلول ضدعفونی کننده باید ۱۱ هزار تومان فروخته شود در حالی که این نرخ در حال حاضر به ۱۵ هزار تومان رسیده است که البته در این میان شرکت هایی نیز هستند که به قیمت پایین تر این محصولات را به فروش می رسانند.

البته باز هم بیش از همه افزایش قیمت ماسک تعجب آور است است. حال باوجود اینکه برخی شایعات موج دوم کرونا را علت افزایش قیمت ماسک در استان می دانند، اما گویا این افزایش نیز از سویی به صحت آغاز موج دوم کرونا دامن زده است.

این در حالی است که هیچ مرجع پزشکی و سلامت در استان و کشور آغاز پیک دوم شیوع ویروس کرونا را تایید و یا حتی تکذیب هم نکرده است.  حتی در صورت تایید آغاز موج دوم کرونا به نظر می رسد اقلام بهداشتی تا به همینجا نیز بیش از اندازه افزایش قیمت را تجربه کردند. 

ورود مازندران به پیک دوم صحت ندارد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ورود مازندران به پیک دوم صحت ندارد و شرایط کرونایی استانها باید از منابع موثق و وزارت بهداشت و درمان دریافت شود. 

تورج اسدی با بیان اینکه نباید شرایط شیوع کرونا را عادی جلوه داد و نسبت به آن بی تفاوت بود ، افزود: اما در حال حاضر استان مازندران در شرایط قرمز قرار ندارد. 

وی با بیان اینکه شاخص پیک شیوع کرونا تعداد بیماران بستری و مقایسه آن با پیک نخست است، افزود: در هفته های اخیر نوسانات متعددی در تعداد بیماران مشکوک مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های استان داشتیم که نمی توان آن را به معنای پیک دوم دانست. 

او همچنین در واکنش به افزایش قیمت اقلام بهداشتی در روزهای اخیر تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی فقط توزیع اقلام بهداشتی در مراکز درمانی را بر عهده دارد و توزیع عمومی آن مربوط به سازمان صنعت ، معدن و تجارت است . 

افزایش قیمت لوازم بهداشتی غیرقانونی است

مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت مازندران نیز در واکنش به افزایش قیمت محصولات بهداشتی گفت: هیچگونه افزایش نرخی ابلاغ نشده و هرگونه تغییر در قیمت گذاری به معنای تخلف است. 

حسینقلی قوانلو اظهار داشت: هیچ واحد صنفی از جمله داروخانه ها حق افزایش قیمت اقلام بهداشتی بدون ابلاغ وزارت صمت را ندارند و باید قیمت ها همانند گذشته باشد.
وی با بیان اینکه فروش محصولات بهداشتی باید بر اساس قیمت های مصوب باشد، تاکید کرد: این بار در صورت مشاهده هرگونه تخلفی در گرانفروشی و احتکار لوازم بهداشتی هشداری درکار نخواهد بود و به سرعت واحد صنفی پلمپ خواهد شد. 

مدیرکل صمت مازندران افزود: تنبیه واحدهای صنفی متخلف به پلمپ ختم نخواهد شد و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی می شوند تا مورد پیگرد قانونی قرار گیرند. 

 قوانلو اظهار داشت: اما فروش اقلام بهداشتی در داروخانه ها مربوط به دانشگاه علوم پزشکی می شود و وزارت صمت نمی تواند در این مسئله دخالت کند. 

بی اطلاعی دانشگاه علوم پزشکی از افزایش قیمت ها

در تماس با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، آنان نسبت به افزایش قیمت اقلام بهداشتی در روزهای اخیر ابراز بی اطلاعی کردند. 

معاون دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این مورد گفت: به تازگی اطلاعاتی در مورد افزایش قیمت اقلام بهداشتی به دست ما رسیده که در حال پیگیری آن هستیم. 

دکتر محمدرضا شیران با بیان اینکه در ۲ ماه اخیر هیچ افزایش نرخی برای اقلام بهداشتی همچون ، ماسک ، ژل ضد عفونی کننده و دستکش نداشتیم، افزود: مسئله پیش آمده بررسی و سپس اطلاع رسانی می شود. 

ورورد ویروس کرونا به ایران که از روزهای نخستین اسفند ماه سال گذشته به صورت رسمی اعلام شد، پس از یک ماه در فروردین ماه امسال به اوج خود رسید به طوری در یک بازه زمانی حدود ۸۰ درصد از تخت های بیمارستانی استان تحت بستری بیماران کرونایی بود. 

اما از ابتدای اردیبهشت ماه امسال با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی شیوع ویروس کرونا کاهش ملموسی داشت و به سرعت روند نزولی را در پیش گرفت. 

ویروسی که تا روز دهم تیرماه ۲۷۷ بیمار مشکوک را بر روی تخت های بیمارستانی مازندران بستری کرده است در حالی که دهم خردادماه گذشته این آمار ۲۳۹ نفر بوده که تغییر فاحشی و محسوسی را نشان نمی دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha