مهتا سنگستانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: همواره والدین موثرترین افراد زندگی نوجوانان بوده و آنها به عنوان الگوی موثر در رفتار فرزندان تاثیرگذار هستند بنابراین آنها میتوانند به مثابه سدی در برابر مواجهه فرزندان با مشکلات مختلف از جمله گرایش به مصرف موادمخدر عمل کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغه خانوادهها گرفتار نشدن فرزندان در دام اعتیاد است افزود: دانشگاه علوم پزشکی برای رفع این دغدغه آموزشهای پیشگیری از سوء مصرف موادمخدر با ارائه مهارت های زندگی، مهارتهای فرزندپروری به جمعیت عمومی و جمعیت گروه هدف را در دستور کار قرار داده است.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همچنین برنامه «نوجوان سالم من» به منظور ارائه آموزش به والدین دارای نوجوان ۱۲ تا ۱۷ سال برای ارتقای مهارتهای فرزند پروری والدین این گروه سنی و در راستای کاهش اختلالات مصرف مواد اجرا میشود.
وی توضیح داد: مهارتهای فرزند پروری پیشگیرانه صرف نظر از جنبه پیشگیری از اعتیاد، بهطور عام به استحکام و ثبات خانواده، ارتباط مناسب اعضای خانواده با یکدیگر و رشد و تکامل سالم فرزندان میانجامد بنابراین این آموزشها توسط کارشناس سلامت روان ارائه میشود.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی همدان دیگر برنامهها و فعالیتهای حوزه پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی را شامل ارزیابی، تشخیص و مراقبت اختلالات مصرف دخانیات، الکل و مواد در نظام مراقبتهای اولیه با هدف افزایش دسترسی و پوشش این خدمات دانست.
سنگستانی اضافه کرد: غربالگری اولیه اختلالات مصرف دخانیات، مواد و الکل توسط بهورز و مراقب سلامت در تمامی خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت صورت میگیرد و گروه هدف این برنامه همه افراد ۱۵ تا ۵۹ سال هستند.
وی گفت: گروه هدف غربالگری تکمیلی اختلالات مصرف دخانیات، مواد و الکل که توسط کارشناس سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت شهری صورت می پذیرد همه افرادی هستند که در غربالگری اولیه آنها مثبت شده است.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی همدان با بیان اینکه ارائه خدمات روانشناختی، درمانی و ارجاع برای موارد شناسایی شده در غربالگریها در دستور کار است گفت: برنامه کاهش آسیب مصرف موادمخدر با هدف افزایش دسترسی و پوشش خدمات کاهش آسیب و درمان اعتیاد و کاهش میزان شیوع ویروس «اچ.آی.وی» در جمعیت مصرف کنندگان مواد با اولویت مصرف کنندگان تزریقی اجرا میشود.
سنگستانی ادامه داد: کاهش آسیب نیز سطح سوم پیشگیری را شامل میشود و هدف از آن کاهش آسیبهای همراه با مصرف مواد است چراکه این آسیبها احتمال بروز خطر جدی برای فرد مصرف کننده، خانواده و اجتماع را دارد.
وی تاکید کرد: کاهش آسیب سیاستی است که برای کاهش آسیبهای مرتبط با مصرف مواد طراحی شده بدون اینکه هیچ الزامی برای ترک مواد وجود داشته باشد و این برنامه در مراکز گذری کاهش آسیب اعتیاد (Dic) در ۲ شهرستان همدان و نهاوند ارائه میشود.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی همدان این خدمات را شامل مشاوره و آموزش، خدمات کاهش آسیب از جمله ارائه سُرنگ، سوزن، کاندوم، خدمات حمایتی شامل ارائه غذای گرم، چای و حمام و درمان نگهدارنده با متادون است.
سنگستانی افزود: خدمات کاهش آسیب اعتیاد، خدمات روانشناختی، خدمات حمایتی، خدمات درمانی در مراگز گذری کاهش آسیب اعتیاد (Dic) به مصرف کنندگان تزریقی، غیرتزریقی و پرخطر اعتیاد در شهرستان های همدان و نهاوند ارائه میشود.
نظر شما