۱۲ تیر ۱۳۹۹، ۷:۵۶
کد خبرنگار: 2202
کد خبر: 83840735
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاهش خسارات با تقویت مدیریت بحران

۱۲ تیر ۱۳۹۹، ۷:۵۶
کد خبر: 83840735
کاهش خسارات با تقویت مدیریت بحران

بیرجند - ایرنا - شاخص‌های عملکردی مدیریت بحران استان خراسان جنوبی در سال‌های اخیر با توجه به پیگیری‌های مدیران استانی و توجه ویژه دولت ارتقا یافته و آثار آن در کاهش خسارات ناشی از حوادث و بلایای طبیعی مشهود است.

خراسان جنوبی از استان‌های حادثه‌خیز کشور به شمار می‌رود، از طرفی با توجه به موقعیت جغرافیایی با استان‌های همجوار حداقل ۵۰۰ کیلومتر فاصله و در نقطه کور امدادی قرار دارد از این رو تقویت حوزه مدیریت بحران و امدادرسانی در این استان ضرورت دوچندان پیدا می‌کند.

قرارگیری ۳۸ گسل فعال در خراسان جنوبی همواره این استان را در معرض خطر زلزله قرار داده به ویژه که هر ۱۰ سال یکبار زلزله بالای هفت ریشتر در خراسان جنوبی به ثبت رسیده، از طرفی خشکسالی‌های پیاپی و کاهش نفوذپذیری سطح خاک سبب شده که بارندگی رگباری در زمان کم باعث جاری شدن روان‌آب و سیلاب شود.

با این وجود اقدام جهادی دستگاه‌های ذیربط برای پیشگیری از بحران‌هایی همچون سیل با تامین زیرساخت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری برای مهار آب‌های سطحی،  مقاوم‌سازی منازل در برابر زلزله‌های احتمالی و توسعه تجهیزات امداد و نجات تا حد قابل توجهی عملکرد مناسبی را در این حوزه به نمایش گذاشته است.

وسعت خراسان جنوبی با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع مساحت و پراکندگی جمعیت بیانگر نیازمندی‌های بیشتر در این زمینه است و اقدامات پیشگیرانه در سال‌های اخیر همواره مورد تقدیر مردم مناطق روستایی، کشاورزان، عشایر و دامداران قرار گرفته است.

روند جهشی در مدیریت بحران 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت بحران با حمایت و پیگیری‌های مدیریت عالی استان در دولت تدبیر و امید روند جهشی به خود گرفته به طوری که در بسیاری از شاخص‌ها نمونه کشوری هستیم.

سید ابوالحسن میرجلیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمینه حوادث غیرمترقبه و پیشگیری قبل از وقوع حادثه عملکرد استان در سطح کشور کم‌نظیر بوده و توافق برای بیمه ۸۶ هزار واحد مسکونی روستایی با هماهنگی‌های صورت گرفته یکی از این اقدامات است.

وی گفت: در سنوات گذشته علاوه بر مدیریت هنگام حوادث، دغدغه بازسازی و تامین خسارت‌های مانده از حوادث تا حد قابل ملاحظه‌ای به دغدغه تبدیل شده بود اما امروز در صورت هرگونه حادثه منتظر اعتبارات کشوری نیستیم و مردم با بیمه منازلشان می‌توانند نسبت به بازسازی اقدام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: در بحث تدابیر پیشگیرانه سیلاب به جد نقاط حفاظتی همچون سیل بندها قبل از حادثه کنترل ‌شده است و کمترین خسارت را بعد از حادثه داشتیم.

وی بیان کرد: بیشتر نقاط کشور در اوایل سال گذشته و امسال درگیر سیلاب و خسارت‌های فراوان بودند اما با اینکه در برخی نقاط روستایی استان ۶۰ میلیمتر بارندگی در یک روز به ثبت رسید اما استفاده از تدابیر پیشگیرانه کمترین تخریب منازل را به دنبال داشت.

میرجلیلی گفت: در حوزه مانورهای زلزله در مدارس طبق دستورالعملی که از وزارت کشور ابلاغ شد،  خراسان جنوبی به عنوان استان نمونه در برگزاری اقدامات کنترلی و پیشگیرانه قبل از زلزله انتخاب شد.

بازخورد ۱۰ ساله در حوزه آبرسانی

وی افزود: پیگیری‌های صورت گرفته از سوی استاندار خراسان جنوبی در ارتباط با حوزه آبرسانی بازخورد ۱۰ ساله داشته است و اعتبارات قابل ملاحظه در این مدت تخصیص یافت همچنین نهادهایی مانند بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بانک‌ها را به مشارکت گرفتیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با طرح‌های بزرگی که اجرایی شد تا ۲ سال آینده مشکل آبرسانی به ۴۰۰ روستا مرتفع و ۲۰۰ روستا به شبکه آبرسانی متصل می‌شود که نقش مهمی از کاهش تنش آبی دارد.

وی از راه‌اندازی بانک اطلاعات مدیریت بحران خراسان جنوبی خبر داد و افزود: خراسان جنوبی یکی از استان‌های پیشرو در این زمینه است که مورد تقدیر ویژه ملی قرار گرفته و امروز فایل‌های این سامانه در اختیار سایر استان‌ها به عنوان مشاوره قرار می‌گیرد.

آموزش، رکن اصلی و پیشگیرانه مدیریت بحران

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به تصمیمات صورت گرفته از سوی سازمان مدیریت بحران کشور آموزش به عنوان رکن اصلی پیشگیری از حوادث غیرمترقبه مورد توجه قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: اعتبارات قابل توجهی در دولت تدبیر و امید به آموزش اختصاص یافته که در طرح دوام بیش از ۱۰۰ هزار نفر آموزش‌های ابتدایی پیشگیری و چگونگی مواجهه با بحران را فرا گرفتند.

میرجلیلی گفت: بزرگترین کارگاه تمرینی و ستادی مدیریت بحران شرق کشور اسفند ۹۷ در خراسان جنوبی برگزار شد که اساتید برجسته کشوری در ۱۱ گرایش مرتبط با مدیریت بحران در این کارگاه حضور یافتند و از تجربیات آنها استفاده شد.

وی از افزایش ۲.۵ برابری اعتبارات مدیریت بحران در ۲ سال گذشته خبر داد و گفت: اعتبارات به دستگاه‌ها به صورت کشوری تخصیص می‌یابد اما مدیران دستگاه‌ها هم باید نسبت به جذب بیشتر اعتبارات تلاش کنند.

استحصال روان‌آب تا ۸۰ میلیون متر مکعب

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه سازه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم استان بود افزود: در ۲ سال گذشته با تامین زیرساخت‌های مناسب ۸۰ میلیون متر مکعب آب‌های سطحی در استان استحصال شده است.

وی اظهار داشت: این حجم از استحصال آب در ۲۰ سال گذشته بی سابقه بوده و نتیجه نگاه ویژه دولت و مدیریت استان در تامین اعتبارات مورد نیاز است.

میرجلیلی یادآور شد: تامین زیرساخت‌های آبخوان‌داری و آبخیزداری تا حد قابل توجهی سبب ۱.۵ برابر شدن دبی قنوات پیرامون و حتی آبدار شدن قنواتی شده که سال‌ها خشک شده بودند لذا از بروز خسارات گسترده در پی بارندگی پیشگیری می‌کند.

وی همچنین از استقرار ۲ بالگرد امدادی و ۲ اتوبوس آمبولانس در استان از آغاز دولت یازدهم تاکنون خبر داد و گفت: استقرار این تجهیزات در کنار زیرساخت‌های تامین شده دیگر فاصله اعزام حادثه‌دیدگان به بیمارستان را نسبت به قبل به شدت کاهش داده است.

وی گفت: سال گذشته با توجه به خسارات وارده به کشاورزان، دامداران و عشایر ۹۷ میلیارد تومان صرفه با پیگیری‌های استاندار خراسان جنوبی برای جبران خسارات جذب شد که در نوع خود بی‌نظیر است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی توجه ویژه به نقاط حادثه‌خیز را از دیگر اقدامات عنوان کرد و افزود: ۱۷ نقطه حادثه‌خیز جاده‌های استان در ۲ سال گذشته رفع عیب شد که کاهش تلفات جاده‌ای را در پی داشت.

وی به عضویت خراسان جنوبی در کارگروه مدیریت ریزگردهای کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته فقط در بخش محیط زیست چهار میلیارد تومان به استان اختصاص یافت.

میرجلیلی اقدامات انجام شده در حوزه آبیاری نوین خراسان جنوبی در ۲ سال گذشته را برابر با ۲۰ سال دانست و اظهار داشت: بخش قابل توجهی از این اعتبارات از سوی سازمان مدیریت بحران تامین می‌شود.

خراسان جنوبی با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع مساحت و ۱۱ شهرستان، سومین استان پهناور ایران پس از سیستان و بلوچستان و کرمان محسوب می‌شود و به طول ۳۳۱ کیلومتر در چهار شهرستان نهبندان، زیرکوه، درمیان و سربیشه با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha