خراسان از حکیم ابوالقاسم فردوسی، عطار و خیام نیشابوری تا عماد خراسانی، ابومنصور محمد دقیقی و علی شریعتی همواره مهد پرورش قلمداران و نویسندگان بزرگی بوده که بر اساس رسالت انسانی و ملی قلمزده و هر یک در این مسیر نه تنها پاسدار و احیاگر ارزشها بودهاند بلکه دریچههای جدیدی از حیات انسانی را به روی همگان گشودهاند.
۱۴ تیر ماه در سالنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام "روز قلم" نامگذاری شده تا آزادی و حرمت قلمهای حقشناس بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد زیرا حق است همانطور که قلم در قرآن کریم مقدس داشته شده، ما بندگان خدا نیز بر آن حرمتی مضاعف بگذاریم.
قلم آنگاه که بنا به سوگند خداوندی بر کاغذ میرود و مسیر حق و حقیقت را به آدمی نشان میدهد، قداستش از خون شهید فراتر تعریف میشود و آنان که توان به قلمداری و حتی قلم یاری دارند، در نزد پروردگار و عالمیان به جایگاهی رفیع در هدایت خلق دست مییابند.
خداوند قلم را به سوگند خویش حرمتی چنان بشکوه بخشید که تا همیشه همگان به قلمداران مباهات کنند و جایگاه قلمهای روشنی بخش و هدایتگر در هندسه ایمان آدمیان مشخص گردد و حرمت قلمهای حق جو و حقگو حفظ شود.
معاون فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ایرنا به قابلیتهای این استان در برخورداری از اهالی نامدار قلم اشاره و بیان کرد: رسالت قلم امری پایانناپذیر برای احیای حق و حقوق مطالبه گرانی است که جز راه درست را نمیپویند و جز در راه احیای کرامتهای انسانی گام برنمیدارند.
افشین تحفهگر افزود: قلم زبان خداست، امانت انسان است و ودیعه عشق و اهالی قلم رسولان سعادت بشر هستند. قلم، زبان، عقل، معرفت و احساس انسانها است و در بیان اهمیت آن همین بس که دوران زندگی بشر با پیدایش قلم (خط) به دوران "تاریخی" و دوران «ماقبل تاریخ" تقسیم میشود.
وی ادامه داد: قلم، حافظ علوم و معارف، پاسدار افکار اندیشمندان، حلقه اتصال فکری علما و پل ارتباطی گذشته و آینده است و حتی ارتباط آسمان و زمین نیز از طریق لوح و قلم حاصل شده است.
معاون ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: پاسداشت روز قلم از آن حیث حائز اهمیت است که اهالی قلم، نخبگان اندیشهورز جامعه ما هستند و هیچ جامعهای بی مدد این گروه به قلههای رفیع فرهنگ و ادب و هنر راه نخواهد یافت. آنچه قلم را شایسته ستایش و نکوداشت میکند ثمره آن است که در جامعه تبلور مییابد.
وی افزود: تراوشات قلم چونان جانی بر کالبد جامعه میدمد و جامعهای که در آن اصحاب قلم به فکر و اندیشه نپردازند جامعهای مرده و بیتحرک خواهد بود.
تحفهگر ادامه داد: جدا از آوازه خراسان رضوی در برخورداری از اهالی نامدار قلم ایران زمین، هماینک افزون بر شش هزار فعال حوزه شعر و ادب در جایجای این استان مشغول فعالیت هستند.
وی گفت: سالانه بطور متوسط چهار هزار عنوان کتاب در خراسان رضوی به چاپ میرسد که نشانگر فعالیت بالای اهالی قلم در این خطه از ایران زمین است.
معاون فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی همچنین به فعالیت انجمنهای ادبی، برگزاری شبهای شعر و جشنوارههای مختلف در این استان اشاره و بیان کرد: ۲۵۰ انجمن ادبی در خراسان رضوی فعالیت دارند.
وی افزود: از این تعداد ۶۸ انجمن دارای شناسه و بقیه در حال تکمیل مدارک و دریافت شناسه هستند.
تحفهگر در ادامه به محدودیتهای ناشی از شیوع بیماری ویروسی همهگیر کرونا برای فعالیت عمومی محافل ادبی نیز اشاره و بیان کرد: بخاطر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی هماینک فعالیت انجمنهای ادبی محدود به فضای مجازی شده اما در همین فضا نیز رویدادهای بسیار خوبی رقم خورده است.
وی یکی از این رویدادها را برگزاری "پویش کتابخوانی درخانه بمانیم کتاب بخوانیم" ذکر و بیان کرد: این برنامه از اواسط فروردین ماه امسال شروع شد و تا خرداد ماه گذشته ادامه داشت.
معاون فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزاری جلسات مجازی شعرخوانی توسط انجمنهای ادبی، مسابقه شعرخوانی، نشستهای مجازی علمی فرهنگی و کتابخوانی و همچنین مسابقات مجازی کتابخوانی "کرونا را شکست میدهیم" را از دیگر فعالیتهای این حوزه ظرف ماههای اخیر در خراسان رضوی برشمرد.
نظر شما