مهدی مودی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا این شهرستان ها را شامل اسفراین، شیروان، راز و جرگلان و مانه و سملقان دانست و اظهار داشت: قرار است در قالب طرح ارتقای باسوادی، امسال حدود ۱۱ هزار بیسواد، زیر پوشش آموزش قرار گرفته و باسواد شوند که در این زمینه با کمبود آموزشدهنده روبهرو هستیم.
وی گفت: کلاس های سوادآموزی در سال جاری از مردادماه آغاز می شود و در آغاز کار، مشکلی در تامین نیروی آموزش دهنده نداریم اما یقینا در میانه اجرای طرح، این کمبود احساس خواهد شد.
وی افزود: برای اجرای این طرح، نیاز به هزار و ۵۲۵ نیروی آموزش دهنده است که اکنون تنها ۸۶۰ آموزش دهنده با ما همکاری دارند و قرار است ۲۰۰ نفر نیروی آموزش دهنده نیز با مشارکت فرهنگیان و کارکنان دستگاه ها جذب شود.
مودی تصریح کرد: امسال با آموزش ۱۰ هزار و ۶۹۹ بیسواد شناسایی شده، میزان باسوادی در استان به ۹۷ درصد خواهد رسید و شمار افراد باسواد استان به بیش از ۵۳۱ هزار نفر می رسد.
وی گفت: در طرح ارتقای سواد، اولویت ما جذب زنان در برنامه های سوادآموزی است که در این زمینه، شهرستان مرزی راز و جرگلان، بیشتر مورد توجه است.
سواد زنان راز و جرگلان ۱۲.۴۷ درصد کمتر از استان
وی با بیان اینکه میزان باسوادی زنان در شهرستان مرزی راز و جرگلان، ۱۲.۴۷ درصد از باسوادی زنان استان پایین تر است، افزود: باسوادی زنان استان ۹۰.۲۷ درصد و این رقم در شهرستان راز و جرگلان ۷۷.۸ درصد است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام مرکز ملی آمار ایران، در این استان ۳۹ هزار و ۲۱۶ نفر بیسواد وجود دارد.
مودی گفت: در سه سال گذشته، ۱۲ هزار نفر در استان باسواد شده اند و بر این اساس، ۲۷ هزار نفر از این رقم باقی مانده است.
وی اظهار داشت: امسال قرار است ۱۰ هزار و ۶۹۹ نفر زیر پوشش برنامه های باسوادی قرار گیرند که این تعداد، ۲.۵ برابر سهم استان در برنامه عملیاتی امسال است.
وی با اشاره به اینکه اکنون هشت هزار و ۸۹۸ نفر از ۱۰ هزار و ۶۹۹ نفر بیسواد در استان، شناسایی شده اند، گفت: از این تعداد پنج هزار و ۹۸۳ نفر شهری و مابقی روستایی اند.
وی افزود: در اجرای برنامه عملیاتی و طرح ارتقای باسوادی استان، ۳۳ دستگاه مشارکت دارند و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن مصوب شده است که ۱۵۸ میلیارد ریال از این میزان از منابع ملی و ۴۲ میلیارد ریال از منابع استانی تامین می شود، البته با دستور استاندار قرار است سهم استان از تامین منابع، ۲ برابر رقم اعلام شده شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی افزود: با باسواد شدن ۱۰ هزار و ۶۹۹ نفر، پایان بیسوادی در پایان سال اعلام می شود.
خراسان شمالی در زمینه باسوادی رتبه ۲۴ را در بین استان های کشور دارد.
۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما