میانگین تحصیل دانش آموزان خراسان شمالی هفت سال و سه ماه است

بجنورد- ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: میانگین تحصیل در بین دانش آموزان این استان هفت سال و سه ماه است در حالی که باید ۱۲ سال را بگذرانند.

مهدی مودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران بر تقویت تحصیل دانش آموزان در هر سه مقطع ابتدایی، متوسه اول و دوم تاکید کرد و اظهار داشت: هم اینک به طور متوسط حدود سه سال تحصیلی عقب هستیم که به نوعی برخی از دانش آموزان ادامه تحصیل نمی دهند و در مقطعی مدرسه را ترک می کنند.

وی با بیان اینکه در سال تحصیلی امسال ۱۸۶ هزار و ۴۱۵ دانش آموز زیر پوشش مدرسه قرار گرفتند افزود: در سال تحصیلی جدید به نوعی ۱۰۴ درصد دانش آموزان جذب مدارس شدند که در مجموع ۶ هزار و ۲۰۰ نفر به آمار دانش آموزان اضافه شد که تنها 2 هزار نفر از بین آنان دانش آموزان عشایری بودند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در خصوص درصد باسوادی جمعیت استان نیز گفت: هم اینک ۹۶.۵ درصد جمعیت استان باسواد هستند که در این خصوص با شاخص کشوری برابر هستیم.

وی گفت: با توجه به بررسی آمار از ابتدای انقلاب تاکنون سالانه پنج هزار نفر از طریق سوادآموزی  و ۱۰ هزار نفر دیگر از طریق  آموزش رسمی در استان با سواد می ‌شوند.

مودی با بیان اینکه در حوزه سواد آموزی برای هفتمین سال استان رتبه عالی را کسب کرده ایم افزود: بالاترین آمار باسوادی در سطح استان مربوط به گرمه با ۹۹ درصد و پایین ترین نیز مربوط به راز و جرگلان با ۹۱.۵ درصد است این در حالی است که این شهرستان از سال ۹۵ تاکنون هشت درصد رشد از نظر درصد باسوادی داشته است،

میانگین استان در این شاخص ۳.۵ درصد بوده است.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی با بیان اینکه هنوز ۳۹ هزار و ۲۱۶ نفر در سطح استان در گروه هدف بی سواد داریم گفت: از مجموع این تعداد ۱۴ هزار نفر زیر پوشش برنامه های سواد آموزی قرار گرفتند که از این تعداد ۲۵ هزار و ۲۱۶ نفر باقی مانده اند اما آدرس و شماره تماس تنها ۹ هزار نفر را داریم.

مودی گفت: هم اینک ۱۱ مرکز یادگیری محلی سواد آموزی در استان فعال است و تلاش می کنیم که آموزش را به سمت مهارت های اساسی زندگی ببریم و بخشی از آموزش را نیز برون سپاری کرده ایم.

وی در بخش دیگری از سخنانش نیز با بیان اینکه سالانه حدود یکهزار و ۷۰۰ نفر نیروی آموزش و پرورش استان بازنشسته می شود گفت: امسال از این تعداد یکهزار و هفت نفر بازنشسته شدند و مابقی استمرار خدمت داشتند.

وی کمبود نیروی آموزش و پرورش رای یکی از مشکلات دانست و افزود: به نوعی هم اینک ۴۸ معلم کم داریم که از سایر نیروها برای جبران استفاده می کنیم، سالانه باید به تعداد نیروی بازنشسته بتوانیم استخدام نیروی جدید نیز داشته باشیم تا با کسری نیرو مواجه نشویم.

مودی اظهار داشت: امسال ۹۰۷ نفر نیروی حق التدریسی تبدیل وضعیت شدند که علاوه بر این تعداد تعدادی نیرو نیز در طرح امین و نیروی قرآنی جذب شدند.

هم اینک آموزش و پرورش استان خراسان شمالی ۲۰ هزار نفر نیرو در اختیار دارد.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha