سهراب حیدری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نظارت بر اجرای درست دستورالعملهای ستاد مبارزه با بیماری کرونای کشور، استان و شهرستان و همچنین جلوگیری و برخورد با هرگونه تجمع و برگزاری مراسم جشن یا ترحیم از جمله اهداف تشکیل پلیس کروناست.
وی افزود: همچنین به منظور برخورد با آن دسته از بیماران مبتلا به کرونا که قرنطینه خانگی را رعایت نمیکنند، پلیس سلامت با هماهنگی دستگاه قضایی و نهادهای مرتبط شهرستان تشکیل و راهاندازی شدهاست.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب بیان کرد: طبق دستورالعمل مربوط به کمیته پلیس کرونا، مسوولان بهداشتی به عنوان ضابط قضایی در صورت مشاهده تخلف در صنوف مختلف و برپایی هر گونه اجتماع از قبیل مراسم جشن، ترحیم و یا گردهماییهایی که فاصله اجتماعی در آنها رعایت نشود، برخورد میکند.
وی گفت: همچنین افراد مبتلا که دستورالعملهای قرنطینه را رعایت نکنند، برای این موارد شکوائیه تنظیم و به دادستانی ارسال میشود تا با موارد فوق برخورد قضایی انجام گیرد که این برخورد میتواند جریمه نقدی و پلمب محل فعالیت است.
حیدری با تاکید بر اینکه بدون همکاری مردم کرونا در شهرستان ریشهکن نشده و یا سیر نزولی نمییابد، افزود: فقط ۱۰ درصد اقدامات پیشگیرانه با دخالت دستگاههای دولتی قابل اجراست و مابقی به نوع رفتار مردم و اجرای شیوه نامه های بهداشتی برمی گردد.
وی با بیان اینکه پلیس کرونا فعالیت خود را با ۲ دستگاه خودرو آرمدار توسط واحد بهداشت محیط و حرفهای شبکه بهداشت و درمان میاندوآب و واحد بیماریها شروع کرده، اظهار داشت: در ماموریتهای پلیس کرونا، نماینده فرمانداری، فرماندهی انتظامی و اتاق اصناف دخیل هستند که ارزیابی عملکرد ادارهها و سازمانها در خصوص اجرای پروتکلهای بهداشتی و پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا و راستیآزمایی کارکنان ادارهها و همچنین مراجعان به این مکانها در راستای کنترل بیماری کرونا، نظارت بر فاصلهگذاری اجتماعی و جلوگیری از تجمع در ادارهها از جمله اهداف تشکیل پلیس کروناست.
درحالی تعداد بیماران مبتلا به کرونا به بیش از ۲۴۰ هزار نفر در کشور رسیده که ۱۱ میلیون و ۴۱۱ هزار نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده اند؛ تعداد مبتلایان در کشور حدود ۲.۱ درصد کل دنیاست.
همچنین تاکنون بیش از ۲۰۱ هزار نفر در کشور از بیماری کرونا بهبود یافته و افزون بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
۱۱ شهرستان از ۱۷ شهرستان در آذربایجان غربی در مناطق شمالی و جنوبی در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و مردم باید رعایت موارد ایمنی را به طور کامل در دستور کار قرار دهند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی، این شهرها شامل ارومیه، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، تکاب، سردشت، سلماس، مهاباد، میاندوآب، نقده و خوی هستند.
همچنین ۶ شهرستان دیگر شامل ماکو، چالدران، چایپاره، شوط، شاهیندژ و پلدشت در آذربایجانغربی نیز در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارند.
نظر شما