بیماری کرونا که از اوایل اسفند سال گذشته در کشور و آذربایجانغربی شیوع یافته و در اوایل اردیبهشت امسال به کمترین میزان شیوع رسیده بود، با بی توجهی مردم و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی، دوباره اوج گرفت به طوری که علاوه بر مراکز تفریحی و پرتجمع، برخی ادارات در این استان نیز به خاطر درگیری کارکنان با کرونا تعطیل شدند.
این بیماری که با همه گیری زیاد در دنیا شناخته شده است، این روزها در همه جای دنیا، ایران و آذربایجانغربی جولان میدهد و روزانه صدها هزار نفر در دنیا، هزاران نفر در ایران و صدها نفر در آذربایجانغربی به آن دچار میشوند.
هرچند در روزهای نخست، میزان شیوع این ویروس با شیب بسیار کمیبالا میرفت ولی با همه گیری بیشتر و کمرنگ شدن رعایت پروتکلهای بهداشتی، این روند با شدت بسیار زیادی به ویژه در آذربایجانغربی ادامه داشته و این استان را به استانی با وضعیت قرمز در کشور تبدیل کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی از وضعیت قرمز در این استان در خصوص شیوع بیماری کرونا خبر داد و گفت: رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و اصول بهداشت فردی مهمترین عوامل کنترل بیماری کروناست.
دکتر جواد آقازاده تاکید کرد: مردم باید در راستای مقابله با شیوع بیماری، استفاده از ماسک را در همه معابر در دستور کار داشته باشند.
وی اظهار امیدواری کرد که با اهتمام مردم در رعایت این اصول، زمینه بهبود وضعیت آذربایجانغربی فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین ظرفیت تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی در مقابله با این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: برای تشخیص بهتر بیماران مبتلا به بیماری کرونا، یک دستگاه سیتیاسکن جدید در شهرستان خوی راهاندازی شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی افزود: همچنین ۲ دستگاه سیتیاسکن دیگر در شهرهای ارومیه و میاندوآب طی روزهای آینده راهاندازی میشود که در تشخیص بهتر بیماران مبتلا به کرونا در این شهرها که در وضعیت قرمز این بیماری قرار دارند موثر خواهد بود.
مسوول کمیته اطلاعرسانی ستاد دانشگاهی مبارزه با کرونای آذربایجانغربی نیز در این خصوص گفت: متا سفانه بیماران کرونایی در روزهای اخیر بدحالتر هستند و سنین جوان درگیر شدهاند.
علیاحمد آقاپور افزود: افزایش موارد بستری در بیمارستانهای استان آذربایجان غربی را شاهد هستیم که این امر، مشکلات زیادی را در حوزه درمانی ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: تمامی دستگاههای ونتیلاتور در این استان به صورت روزانه فعال هستند و به هیچ وجه نمیخواهیم هیچ هموطنی زیر این دستگاه باشد.
وی تاکید کرد: خطر فوت برای بیماران زیر دستگاه ونتیلاتور بیشتر بوده و احتمال نجات این بیماران بسیار پایین است.
مسوول کمیته اطلاعرسانی ستاد دانشگاهی مبارزه با کرونای آذربایجانغربی از مردم خواست تا پروتکلهای بهداشتی را جدیتر بگیرند.
با وجود این هشدارها، همچنان روند بی توجهی مردم به پروتکل های بهداشتی که از اواسط خرداد آغاز شده، ادامه دارد، هرچند در روزهای اخیر با نظارت، این مشکلات کمتر شده است.
فرماندار ارومیه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: مسیرهای منتهی به سواحل دریاچه ارومیه در راستای جلوگیری از تجمع گردشگران و شیوع بیماری کرونا، به مدت یک هفته مسدود شد.
علیرضا ملامحمدیزاده اظهار کرد: برگزاری هرگونه جشن عروسی ممنوع است و با افرادی که در باغها اقدام به برگزاری عروسی، دورهمی و در مجموع سبب ایجاد تجمع شوند، برخورد میشود.
ملامحمدیزاده بیان کرد: ارائه خدمات در تمامی مراکز و فروشگاههای زنجیرهای ارومیه ملزم به داشتن ماسک توسط مراجعه کنندگان است.
درحالی تعداد بیماران مبتلا به کرونا به بیش از ۲۴۰ هزار نفر در کشور رسیده که ۱۱ میلیون و ۴۱۱ هزار نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده اند؛ تعداد مبتلایان در کشور حدود ۲.۱ درصد کل دنیاست.
همچنین تاکنون بیش از ۲۰۱ هزار نفر در کشور از بیماری کرونا بهبود یافته و افزون بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
11 شهرستان از ۱۷ شهرستان در آذربایجان غربی در مناطق شمالی و جنوبی به ویژه شهر ارومیه در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و مردم باید رعایت موارد ایمنی را به طور کامل در دستور کار قرار دهند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، این شهرها شامل ارومیه، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، تکاب، سردشت، سلماس، مهاباد، میاندوآب، نقده و خوی هستند.
همچنین ۶ شهرستان دیگر شامل ماکو، چالدران، چایپاره، شوط، شاهیندژ و پلدشت در آذربایجان غربی نیز در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارند.
آذربایجان غربی ۱۷ شهرستان، ۴۶ شهر و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ روستا دارد.
نظر شما