دکتر قاسم جانبابایی چهارشنبه شب در حاشیه بازدید از بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در جمع خبرنگاران روند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی افزایش اعلام و بیان کرد: این افزایش در خراسان رضوی نیز متاثر از استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی و شرایط خاص کلانشهر مشهد است.
وی افزود: این در حالی است که اردیبهشت ماه گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به حداقل رسید اما اخیرا شمار مراجعههای سرپایی، بستری و بیماران بدحال افزایش چشمگیر داشته است.
معاون وزیر بهداشت در ادامه زیرساختهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد را برای درمان بیماران کرونایی "خوب" ارزیابی و بیان کرد: بهترین بخشهای بیمارستانهای مشهد در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته بطوریکه در بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی امام رضا (ع) این شهر با بهترین فضا و امکانات مجهز درمانی و کمک تنفسی ۴۱۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا هماینک تحت معالجه هستند.
وی همچنین از تلاش و خدمات رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کادر درمانی و کارکنان بیمارستانهای این منطقه برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا قدردانی و بیان کرد: درمان بیماری کووید ۱۹ یک کار گروهی مرکب از طب مدرن، طب سنتی و همچنین متشکل از فعالیت کادر درمانی در حوزههای فوق تخصصی ریه، بیهوشی، عفونی و داروسازی برای بررسی تداخلات دارویی است.
دکتر جانبابایی در ادامه به امکان اعمال مجدد محدویتهای بیشتر در کلانشهر مشهد اشاره و بیان کرد: آستان قدس رضوی همکاری خوبی در این زمینه داشته و محدودیتهای خوبی در حرم مطهر رضوی اعمال شده است. اگر همین شرایط و رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و استفاده از ماسک ادامه یابد، میتوان انتظار کاهش بیماری کووید ۱۹ را داشت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اعمال محدودیتهای سنگینتر در ستاد کشوری پیشگیری و مقابله با کرونا تصمیمگیری میشود.
معاون وزیر بهداشت گفت: باید توجه داشت باید با کرونا زندگی کنیم و مردم کسب و کارشان را همراه با رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، اجتماعی و استفاده از ماسک ادامه دهند و در این راستا یکی از برنامههای وزارت بهداشت برخورد با افراد خاطی در زمینه عدم رعایت پروتکل های بهداشتی بویژه در ادارات و مراکز تجاری و رفاهی است.
وی افزود: تاکنون هیچ دارویی برای درمان بیماری کووید ۱۹ کشف نشده است و تمام داروهای موجود کمکی هستند و در این شرایط موثرترین عاملی که باعث نجات جان بیماران میشود حمایتهای تنفسی به صورت تهاجمی و غیر تهاجمی است که در مشهد با تجهیزات موجود میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا نسبت به تعداد مبتلایان، کم است.
دکتر قاسم جانبابایی گفت: ایران اکنون در زمره سه کشوری است که بیشترین طرحهای پژوهشی را در زمینه کرونا داشته است و پیرامون تولیدات کمک تنفسی تهاجمی و غیرتهاجمی با همکاری شرکتهای دانش بنیان مشکلی نداریم و فقط در زمینه کیت تولید داخل محدودیتهایی داریم.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز ۱۸ تیر در سفر به مشهد از روند ارائه خدمات به بیماران در بیمارستانهای قائم (عج)، هاشمینژاد و امام رضا (ع) این شهر بازدید کرد.
۸۰ درصد از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. بقیه این جمعیت توسط دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، سبزوار، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدمات رسانی میشوند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۴۸ هزار و ۳۷۹ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری جان ۱۲ هزار و ۸۴ نفر را در کشورمان گرفته است.
همچنین ۲۰۹ هزار ۴۶۳ نفر از مبتلایان به کرونا تاکنون در ایران بهبود یافتهاند.
نظر شما