به گزارش ایرنا، «آنا برنابیچ» نخست وزیر صربستان در یک برنامه فوق العاده خبری در بلگراد با اعلام این که در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور ۳۸۶ نفر به ویروس کووید-۱۹ مبتلا و ۱۸ نفر جان باختند گفت که امروز (جمعه) یکی از تلخ ترین روز از آغاز این بیماری همه گیر در صربستان است.
وی با هشدار به مردم بر استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و با مسئولیت پذیری بیشتر تاکید کرد و گفت که اگر آمار مربوط به تعداد ابتلا و جان باختگان از ویروس کرونا بهتر نشود دولت برای پیشگیری، تدابیر سخت تری را اجرا خواهد کرد.
نخست وزیر صربستان با ابراز همدردی با خانواده جان باختگان، افزود که وضعیت ناشی از ویروس همه گیر کووید ۱۹ در چند روز آینده رصد خواهد شد و واکنش مناسبی در این راستا اتخاذ می شود.
پس از اعلام وضعیت اضطراری و ممنوعیت خروج از خانه در تعطیلات آخر هفته از سوی رئیس جمهوری صربستان در روز سه شنبه ۱۷ تیر؛ معترضان به این تصمیم در مقابل ساختمان مجلس این کشور تجمع کردند و با سر دادن شعارهایی با تدابیر اتخاذ شده مخالفت کردند.
به دنبال نارضایتی تظاهر کنندگان از تدابیر دولت برای مقابله با ویروس کرونا بویژه ممنوعیت خروج از خانه، دولت تصمیم گرفت که بجای ممنوعیت خروج از خانه تدابیر دیگری از جمله ممنوعیت کار رستوران ها و قهوه خانه و مراکز خرید در فضاهای بسته و باز را از ساعت ۹ شب و یا ۱۱ شب تا ۶ صبح اعلام کند.
در تظاهرات سه شنبه شب( ۱۷ تیر) گروهی از مخالفان نیز به پارلمان صربستان هجوم آورند که ماموران ویژه پلیس و ژاندر مری برای دور کردن معترضان از ساختمان مجلس و برقراری نظم در شهر از گاز اشک آور استفاده کردند.
تظاهر کنندگان نیز در مقابل ساختمان پارلمان صربستان در بلگراد با پرتاب اشیاء از جمله شیشه با ماموران پلیس و ژاندارمری درگیر شدند.
در این تظاهرات حدود ۵۰ پلیس و نیروهای انتظامی و همچنین چندین نفر از تظاهرکنندگان مجروح شدند. این تظاهرات در روز های دوم و سوم به شکل ملایم و بدون خشونت ادامه یافت.
صربستان با پشت سر گذاشتن موج اول بیماری همه گیر کرونا در ماه آوریل ( فروردین ) و در اوایل ماه می ( اردیبهشت) مجددا با افزایش مبتلایان و جان باختگان از ویروس کرونا مواجه شده است.
بنا بر داده های وزارت بهداشت و درمان صربستان، سه بیمارستان در بلگراد به بیماران کرونایی اختصتص یافت.
صربستان پس از کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، اولین کشوری در اروپا بود که پس از لغو وضع اضطراری در این کشور، انتخابات پارلمانی برگزار کرد.
ویروس کرونا برای نخستین بار ششم ماه مارس(۱۶ اسفند ۹۸ ) در صربستان شیوع یافت و «آلکساندر ووچیچ» رییس جمهوری از ۲۵ اسفند در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد اما در پی کاهش شمار مبتلایان ، مجلس جمهوری صربستان هفدهم اردیبهشت حالت فوق العاده در این کشور را لغو کرده بود.
نظر شما