کامران خرم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حجم آب ذخیره شده سدهای کردستان در سال گذشته یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب بود.
وی با اشاره به پر بودن ۹۹ درصدی مخازن سدهای گاران و سورال، افزود: در حال حاضر مخازن پشت سدهای قشلاق ۹۵ درصد، سد سنگ سیاه ۶۹ درصد، چراغ ویس ۵۲ درصد، زریوار ۹۲ درصد و زیویه ۶۲ درصد پر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان اضافه کرد: میزان پرشدگی سد گاوشان ۹۰ درصد، سد بانه ۹۴ درصد، سیازاخ چهار درصد، سد بوکان ۵۷ درصد، تالوار ۸۷ درصد و سد عباسآباد بانه ۶۱ درصد است.
خرم با بیان اینکه بیشترین حجم آب در بین سدهای استان مربوط به سد گاوشان با ۴۹۷ میلیون مترمکعب است، گفت: حجم آب سد مربوطه در مدت مشابه سال گذشته ۵۰۹ میلیون مترمکعب بوده است.
وی به وجود ۱۴ سد در استان اشاره کرد و اظهار داشت: سد شهیدکاظمی بوکان با ۴۶۴ میلیون مترمکعب، سد آزاد با ۲۴۸ میلیون مترمکعب، قشلاق با ۲۰۳میلیون متر مکعب و سد تالوار با ۱۲۱ میلیون متر مکعب به ترتیب دومین تا پنجمین سد پرآب استان طی گزارش دریافتی در تیرماه سال جاری هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: : در سد زریوار ۵۹ میلیون مترمکعب، چراغ ویس۴۴ میلیون مترمکعب، سنگ سیاه ۲۲ میلیون مترمکعب، سد سیازاخ ۹ میلیون متر مکعب، سورال ۱۱ میلیون متر مکعب و زیویه ۱۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره است.
خرم با بیان اینکه سد گاران۸۳ میلیون مترمکعب آب دارد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۸۴ میلیون مترمکعب بود، افزود: در حال ایجاد تصفیهخانه برای انتقال آب از سد گاران به شهر مریوان هستیم.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
نظر شما