قربانعلی مردانی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: همچنین در این مدت مصرف نفت سفید ۲۲ درصد، نفتگاز ۱۸ درصد، نفت کوره ۶۳ درصد و سوخت هواپیمایی ۳۲ درصد کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: میزان توزیع فرآوردههای مربوط به سی ان جی قبل از سهمیه بندی بنزین (آبان ۹۸) در استان و بعد از اجرای طرح نیز هفت درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: از اسفندماه ۹۸ با توجه به شیوع بیماری کرونا و ایجاد محدودیتها میزان مصرف در سی ان جیها یک درصد افزایش یافت همچنین با افزایش شیب کرونا ۱.۲ درصد، بعد از برداشتن محدودیتها ۹ درصد و در نهایت خردادماه هشت درصد میزان مصرف افزایش یافته است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: شرکتهای ملی پخش فرآوردههای نفتی سه وظیفه مهم بر عهده دارند که یکی از این وظایف تامین فرآوردههای نفتی است.
وی گفت: خراسان جنوبی یکی از پهناورترین استانهای کشور است که این وسعت در تامین فرآورده از مبادی دور، کار ما را سخت میکند.
مردانی با بیان اینکه روزانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر فرآورده نفتی در استان تامین و عرضه میشود ادامه داد: این میزان به جز استان، از استانهای دیگر که کمترین مسافت ۷۰۰ کیلومتر در رفسنجان و بیشترین مسافت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر در بندرعباس است از طریق نفتکشهای زمینی تامین میشود.
وی با بیان اینکه این میزان فرآورده نفتی روزانه، منهای نیروگاه گازی و فروش مرزی است تصریح کرد: زمستان سال قبل در یک روز برای نیروگاه گازی قاین سه میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر فرآورده ارسال شد و به طور میانگین این نیروگاه روزی ۲ میلیون لیتر نیاز دارد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی یکی دیگر از وظایف شرکت نفت را توزیع عادلانه فرآوردههای نفتی دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۱۱۱ جایگاه سوخت در استان وجود دارد که ۲۴ مورد سی ان جی و مابقی سوخت مایع هستند همچنین ۳۷۹ فروشنده تک عرضه تامین سوخت مورد نیاز روستاییان را بر عهده دارند.
وی یادآور شد: اکنون ۹۰۰ مصرف کننده در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، معدن، دامداری، راهسازی و سایر نیز از خدمات شرکت نفت بهرهمند میشوند که هر مصرف کننده بیشتر از ۶ هزار لیتر سوخت دریافت میکند.
مردانی با اشاره به سومین وظیفه مهم شرکت نفت را نظارت بر توزیع عادلانه فرآوردههای نفتی گفت: در این بخش چارهای جز اینکه به سمت سامانههای جدید و بروز برویم نداریم چراکه یکی از سیاستهای ما رویکرد پیشگیرانه در شرکت پخش است.
وی افزود: استفاده از سامانههای نوین و جدید سبب دخالت کمتر انسان و از طرفی استفاده کمتر از ابزار کنترلی است که در این خصوص هشت سامانه در استان و کشور فعال است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: سیستم تجارت آسان از جمله این سامانههاست، درگاهی که انواع اقسام سوخت عرضه شده را مدیریت میکند و به سایر دستگاههای اجرایی مرتبط متصل است و هرگونه درخواست سوختی باید از این طریق انجام شود.
وی اظهار داشت: عرضه سوخت در استان از سه طریق کنترل باک، فروش مرزنشینان و فروش جایگاه انجام میشود که در خصوص خودروهای ایرانی و خارجی که از مرز خارج میشود قانون ما را مکلف به کنترل باک کرده است و هر فرآوردهای در باک باشد طبق قانون باید ابتدای به نرخ مرز پول واریز کند و سپس خارج شود.
مردانی با اشاره به فعالیت سامانه توزیع نفت گاز در استان گفت: امسال نفت گاز، نفت سفید و گاز مایع که به صورت مصرف کننده جزئی عرضه میشد اکنون از طریق کارت بانکی عرضه میشود.
وی بیان کرد: سامانه ملی توزیع بنزین نیز اکنون فعال است که در کنترل، نظارت و عرضه فرآردههای نفتی کمک بزرگی کرده و موفقیت آمیز بوده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی اظهار داشت: سامانه ملی عملکردی برای خودروهای دیزلی و نفت گاز سوز و سامانه بهین یاب که با سامانه تجارت آسان لینک شده است از دیگر فعالیتها است که در این سامانهها تولیدات مصرف کننده برای ما شفاف است.
وی با اشاره به پرداخت سهمیه سوخت مرزنشینان تصریح کرد: با پرداخت سهمیه سوخت مرزنشینان که کمک بزرگی به امنیت مرز و شغل پایدار داشت سال قبل شاهد مهاجرت معکوس مرزنشینان نیز بودیم.
مردانی با بیان اینکه با پرداخت سهمیه سوخت مرزنشینان گام مهمی در استان برداشته شد عنوان کرد: هیئت وزیران در نشست هشتم تیر ماه جاری، با هدف ارتقای توان اقتصادی ساکنان روستاهای مرزی شعاع ۲۰ کیلومتری مرز و تخصیص سهمی از درآمدهای حاصل از صادرات زمینی فرآوردههای نفتی، تعیین سهمیه فروش سوخت به مرزنشینان را تصویب کرد.
وی بیان کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به نمایندگی از خانوارهای مشمول، اقدام به صادرات سهمیه نفت گاز آنها از مرزهای زمینی میکند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی ادامه داد: ۲۰ درصد از ارزش ریالی صادرات در سقف مقرر ماهانه به حساب تعیین شده به عنوان سهمیه مرزنشینان واریز میشود که ۸۰ درصد این ۲۰ درصد مربوط به مرزنشینان است.
وی یادآور شد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، سهمیه کل سوخت نفت گاز تخصیصی به ساکنان روستاهای مرزی مشمول ماهانه ۳۷.۵ میلیون لیتر در کشور خواهد بود.
مردانی گفت: از سال ۹۷ تاکنون میزان فروش سوخت مرزنشینان ۳۲۴ درصد افزایش یافت اما در سه ماه نخست امسال با کاهش فروش مواجه شدهایم.
وی در ارتباط با آموزشهای ارائه شده در شرکت نفت استان گفت: پارسال پنج هزار و ۷۷۵ نفرساعت آموزش ایمنی، عملیاتی، نظارتی و حتی برای رانندههای نفتکش برگزار شد و سه ماه امسال نیز یکهزار و ۷۷۹ نفر ساعت از آموزشها به صورت حضوری و مجازی برخوردار شدند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به شیوع مجدد بیماری کرونا در شرکت پخش برای جایگاهداران رعایت پروتکلهای بهداشتی تعریف شده است.
مردانی افزود: بر اساس قانون بایستی به ازای هر سکوی سوخت یک نفر باشد لذا ما آنچه در توان داریم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام میدهیم و این تعهد اخلاقی را میدانیم.
وی تصریح کرد: در برخی جایگاهها شاید جایگاهدار یا مردم کوتاهی کنند اما در این زمینه باید به خرد جمعی برسیم تا شاهد شیوع بیماری کرونا در جایگاههای سوخت نباشیم.