هوشنگ بازوند روز سهشنبه در دیدار با شهردار، معاونین و شهرداران مناطق هشت گانه کرمانشاه با اشاره به اینکه کرمانشاه از شهرداری ریسکپذیر، باحوصله و اعتمادبه نفس بالا بهره میبرد، گفت: از همه شما که در این شرایط سخت به یک میلیون شهروند خدمات ارایه میدهید سپاسگزارم و در این جلسه به سه موضوع کلانشهر شدن کرمانشاه، کرونا و آسیبهای اجتماعی میپردازم.
کلانشهر شدن کرمانشاه و نحوه مدیریت آن
وی گفت: هرکسی که وارد کرمانشاه میشود باید معنای کلانشهر شدن آن را احساس کند و مجموعه مدیران شهرداری باید این مهم را هویدا کنند که خوشبختانه در این مسیر هم حرکت میکنند.
وی معدل و سرانه درآمدی مردم کرمانشاه را پایین دانست و افزود: شهرداری میتواند موفق باشد که شهروندان ثروتمندی داشته باشد و شهرداری کرمانشاه هم در این زمینه میتواند با جذب سرمایهگذار سرانه درآمدی مردم را افزایش دهد.
بازوند مدیریت کلانشهر کرمانشاه را نیازمند کار جدید و نوآوری دانست و گفت: نوآوری حتما بدون تنش نخواهد بود و عدهای هم مخالفت میکنند و شما باید با خرید فکر و استفاده از مشاوران خبره در زمینههای مختلف سرمایهگذاری و خدماتی کارهای نوینی انجام دهید.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه مدیریت و کار در شهرداری بسیار سخت است، افزود: در حالی که کشور و استان در مرحله اول درگیر تحریمهای ظالمانه و در مرحله بعدی گرفتار ویروس کرونا شد اما شهرداری کرمانشاه کارهای عمرانی بزرگی انجام داد که باید مشروح این خدمات برای مردم بازگو شود.
چارهای نداریم جز اینکه با کرونا زندگی کنیم
مقام عالی دولت در استان کرمانشاه درخصوص درگیری این استان با کرونا هم گفت: یکی از استانهایی بودیم که از ابتدا با کرونا درگیر شدیم اما توانستیم با همت همه مسوولان و مردم پیک این بیماری را چند ماه به عقب بیندازیم.
بازوند بر نقش شهرداری کرمانشاه در کنترل و مدیرت بحران کرونا تاکید کرد و افزود: شهرداری در این زمینه خیلی زحمت کشید و خوب وارد عمل شد هرچند ممکن توقع مردم بیش از این باشد.
وی اظهار داشت: برای رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم در بوستانها نمیتوانیم از قوه قهریه استفاده کنیم و مدیران شهرداری باید مردم را متقاعد کنند که ما چارهای نداریم جزء اینکه با کرونا زندگی کنیم و تنها راهش هم زدن ماسک و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی است.
هوای دستفروشان را داشته باشید
استاندار کرمانشاه بخش سوم از صحبتهای خود را به آسیبهای اجتماعی موجود در کرمانشاه و نحوه برخورد مدیران شهرداری با آن اختصاص داد و افزود : شهرداری و مجموعه مدیران آن در خط مقدم مبارزه با آسیبهای اجتماعی قرار دارند.
بازوند با اشاره به اینکه مرگ آسیه پناهی تبعات زیادی برای استان داشته و ترکشهای آن هم کماکان ادامه دارد، افزود: مردم ما امسال از نظر مالی شرایط بسیار سختی خواهند داشت چون ویروسی خطرناک تر از کرونا به نام تحریم منابع مالی کشور و مردم را نشانه گرفته است و معیشت آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: یک دستفروش همه تلاش خود را می کند تا مبلغی روزی حلال را برای خانواده خود کسب کند هرچند ممکن است کارش غیرقانونی باشد اما انتظار ما از مجموعه مدیران شهرداری این است که در این روزهای سخت شرایط را برای این قشر سختتر نکنند و برای اجرای قانون فقط به تذکر زبانی بسنده کنند.
استاندار کرمانشاه در پایان با اشاره به اینکه مجموعه استانداری با شهرداری و شورای شهر عضو یک خانواده هستند، گفت: اگر آسیبی به شهرداری یا شورای شهر برسد استاندار هم باید پاسخگو باشد و اگر مبنای کار ما قانون باشد بسیاری از اختلاف سلیقهها کاهش پیدا میکند.
برای مردم چه کردید ؟
شهردار کرمانشاه هم در این جلسه خواستار تداوم این جلسات شد و گفت: در سایه این صمیمیتها و ارتباطهای خوبی که ایجاد میشود میتوانیم خدمات بهتر و ارزندهتری برای مردم کرمانشاه انجام دهیم.
سعید طلوعی افزود: پیام دیدار با استاندار در بدو وردم به کرمانشاه این بود که ما برای خدمترسانی به کرمانشاه آماده هستیم و اگر امروز شهر به درستی اداره می شود و پروژههای مختلف در حال اجرا است به لطف حمایتهای شما است.
وی با اشاره به اینکه منابع ثروت بسیاری در کرمانشاه داریم گفت: این شهر امانتی در دست ماست و نباید موضوعات شخصی و سلیقهای را درگیر کار کنیم و باید در سایه همدلی و ارتباط نزدیکتر خدمتی را برای مردم انجام دهیم.
طلوعی ضمن تشکر از همه مدیران شهرداری برای ایجاد فضای همدلی ایجاد شده گفت: در روز قیامت از مدیران درباره نماز و روزه سوال نمیکنند و میپرسند که برای مردم چه کردید؟ اطمینان دارم خروجی این جلسه برای خدمترسانی به مردم بسیار عالی خواهد بود.
از اقداماتی که تبعات اجتماعی دارد پرهیز کنید
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه هم در ابتدای این جلسه بر رونق ساخت و سازها در کرمانشاه و نقش آن بر ایجاد اشتغال تاکید کرد و گفت: در سال جهش تولید باید از ظرفیت بخش خصوصی و جذب سرمایهگذار و در کنار آن از مسکن مهر و طرح اقدام ملی برای رونق این صنعت استفاده کنیم که نیازمند همت همه شما مدیران شهرداری است.
مهرداد سالاری ساخت ۱۲ هزار واحد مسکن ملی را رونق خوبی در این صنعت دانست و اظهارداشت: امور روزمره مردم در شهرداری نباید برنامهریزی بلندمدت برای کرمانشاه را از بین ببرد و با توجه به شرایط اقتصادی امروز باید برای ایجاد یک درآمد پایدار برنامهریزی کنید.
وی با اشاره به اینکه کرونا وضعیت اقتصادی و روحی و روانی مردم را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: در برخورد با مردم نهایت همکاری و تعامل را داشته باشید و از اقداماتی که تبعات اجتماعی دارد پرهیز کنید.
معاونین و شهرداران مناطق ۸ گانه کرمانشاه در این جلسه چه گفتند؟
معاونت هماهنگی و برنامهریزی شهرداری کرمانشاه در این جلسه یکی از شاخصهای دستیابی به جهش تولید را صنعت ساخت و ساز دانست و گفت: توجه به این صنعت اشتغال ، رفاه و ارزش افزوده فراوانی مردم ایجاد میکند.
کریمی با اشاره به اینکه شیوه ها و روشهای ارایه خدمات به شهروندان باید تغییر کند، افزود: برون سپاری در خدمات شهری، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تکریم ارباب رجوع میتواند منشا خدمات خوبی در جامعه باشد.
وی هزینه های شهرداری را سالیانه ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برنامههای روتین شهرداری به این میزان هزینهبر است که صرف حقوق پرسنل و نگهداری و توسعه شهر میشود که با راهاندازی سیستم خزانهداری جدید، نحوه هزینه کردن را هدفمند و مدیریت کردیم.
معاون فنی شهرداری کرمانشاه هم در این جلسه دغدغههای شهرداری در حوزه ساختمان را مطرح کرد و گفت: تفاهمنامه همکاری برای تسهیلگری و ایجاد سیستم جامع شهرسازی ایجاد شده است و بر این اساس توجه بیشتری به برونسپاری میشود.
مسعودی ضمن انتقاد از عملکرد مهندسین ناظر در بحث ساخت و سازها هم گفت: طرح تفصیلی شهر کرمانشاه کاربردی نیست و نیاز به اصلاح دارد و مصداق بارز آن این است که امروز ۹۵ درصد ساخت و سازها خلاف پروانه های صادر شده ساخته میشود و برای اصلاح آن باید سایر دستگاهها مانند اداره راه و شهرسازی هم به وظیفه خود عمل کند.
وی خواستار تعمیم پنجره واحد سرمایهگذاری به کلیه برنامههای شهرداری شد و اظهار داشت: از گذشته رویکرد سنتی برای پروندهها در شهرداری وجود داشت اما امروز نحوه ارسال پروندهها و خدمات قابل ارائه به صورت الکترونکی انجام میشود که میتواند در تصمیمگیری های کلان مفید باشد.
معاون فنی شهردار با اشاره به اینکه ۳۰۰ هکتار از کرمانشاه بافت تاریخی است، گفت: انتظار داریم استانداری در بحث پهنهبندی جدید این مناطق با ایجاد ضوابط جدید و قابل اجرا در شهر اقدام کند.
معاون عمرانی شهرداری هم ضمن ارایه گزارشی از عملکرد عمرانی شهرداری گفت: سال گذشته در مناطق ۸ گانه کرمانشاه بیش از ۸۵ هزار مترمربع و در ۴۰ خیابان پیادهرو ایجاد شد.
اعتصامفر افزود:۹۰ هزار مترمربع بازیابی جدول، ۳۴ مورد رفع آب گرفتگی ، ۱۲۰ هزار تن آسفالت و افتتاح و کلنگ زنی چند تقاطع غیرهمسطح در کرمانشاه بخشی از فعالیتهای عمرانی شهرداری است.
شهر کرمانشاه یک میلیون نفر از جمعیت استان را در خود جا داده است.