۲۹ تیر ۱۳۹۹، ۷:۲۴
کد خبرنگار: 1936
کد خبر: 83859768
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از ۶۰ درصد گشنیز کشور در نهاوند تولید شد

همدان- ایرنا- مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: بیش از ۶۰ درصد از تولید گشنز کشورمان معادل حدود ۱۲ هزار تن از این محصول در نهاوند تولید شد.

حجت الله شهبازی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امسال ۶ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان زیر کشت گشنیز رفته است.

وی اظهار داشت: ۹۹ درصد سطح زیر کشت گشنیز در این استان مربوط به شهرستان نهاوند و مابقی به شهرستان های تویسرکان و اسدآباد مربوط می شود.

شهبازی سطح کشت سال قبل این محصول را در استان همدان ۲ هزار هکتار با تولید چهار هزار تن عنوان و اضافه کرد: در راستای تشویق کشاورزان، کشت این محصول در سالجاری افزایش یافت.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: گشنیر یکی از محصولات کم‌آب‌بر و کم‌هزینه است که به ۲ روش بهاره و پاییزه در نهاوند کشت می‌شود.

شهبازی ادامه داد: تمامی مراحل کشت این محصول به صورت مکانیزه انجام و به‌طور متوسط در هر هکتار بیش از ۲ تن گشنیز برداشت می‌شود.

وی گفت: گشنیر تولیدی به علت نداشتن دستگاه و کارخانه‌های فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها می‌شود.

شهبازی در تشریح خواص دارویی گشنیز گفت: خواص گشنیز شبیه خواص زیره و میوه های آن محتوی لیپیدها، آلبومین ها، تانن ها، پکتین، قندها و ویتامین ث است.

وی اضافه کرد: از این گیاه به صورت خالص یا مخلوط اشتها آور، باد شکن و هضم کننده به شکل جوشانده استفاده می شود.

شهبازی ادامه داد: این جوشانده ها سیستم اعصاب را نیز تسکین می دهند و از دم کرده آن برای باز شدن صدا، درمان گلو درد و سرماخوردگی، برطرف کردن حالت استفراغ و درمان بیماری دیابت یا قند خون استفاده می شود.

وی کاهش کلسترول خون و تسکین دردهای مفصلی مثل رماتیسم را از دیگر اثرات گیاه گشنیز برشمرد و افزود: از خشک شده یا روغن این گیاه به صورت صنعتی برای تهیه پمادهای تسکین دهنده دردهای رماتیسم عضلانی یا مفصلی استفاده می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha