۳ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۳۳
کد خبر: 83145454
T T
۰ نفر
متوسط كشت زعفران در همدان بالاتر از ميانگين كشوري است

همدان- ايرنا- مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي همدان با بيان اينكه متوسط عملكرد در سطح كشت زعفران همدان از ميانگين كشوري بالاتر است گفت: كشت زعفران در اين استان چهاركيلوگرم و در كشور 3.8 كيلوگرم است.

حجت‌الله شهبازي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سطح زيركشت باغ هاي زعفران استان همدان در سال 83 فقط 16 هكتار بوده كه در سال جاري به 161 هكتار رسيد.
وي با بيان اينكه توليد زعفران در سال 83 در استان همدان 52 كيلوگرم بوده است اظهار داشت: در سال جاري 548 كيلوگرم زعفران از سطح باغ ها اين استان برداشت شد.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي همدان ادامه داد: در 9 شهرستان استان همدان زعفران كشت مي شود و شهرستان ملاير با 73 هكتار داراي بيشترين سطح كشت زعفران است.
شهبازي با بيان اينكه آب و هواي مناسب براي كشت زعفران بايد نيمه گرمسيري باشد گفت: مقاومت اين گياه به سرما زياد است لذا در گذشته نيز در همدان زعفران كشت شده است.
وي اظهار داشت: بر اساس اسناد موجود شهرستان تويسركان و حاشيه زاگرس از زيستگاه هاي اصلي كشت زعفران بوده و كيفيت محصول توليدي اين استان كمتر از قطب هاي اصلي اين محصول در كشور نيست.
شهبازي اضافه كرد: كشت زعفران در استان همدان از شهريور ماه آغاز مي شود و پس از كاشت تا پايان شهريور يك مرتبه آبياري لازم دارد و در مهرماه نيز اگر بارندگي صورت نگيرد يك مرتبه آبياري انجام مي شود.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي همدان با اشاره به ظرفيت هاي قابل توجه استان در كشت زعفران از رشد روز افزون سطح كشت اين محصول در استان خبر داد و گفت: همدان رتبه 14 كشور را در كشت زعفران و رتبه 13 در توليد در سطح را به خود اختصاص داده است.
وي تاكيد كرد: كشت زعفران يكي از گياهان كم آب براست و سه هزار مترمربع در هرهكتار آب مصرف مي كند.

** افزايش 50 درصدي كشت گل ‌محمدي در همدان
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي همدان با اشاره به افزايش 50 درصدي كشت گل‌ محمدي در اين استان گفت: امسال 180 هكتار گل ‌محمدي در استان همدان كشت شده است كه نسبت به سال گذشته افزايش 50 درصدي دارد.
شهبازي با اشاره به اينكه سال گذشته 90 هكتار گل‌ محمدي در استان همدان كشت شده بود افزود: بيشترين سطح كشت اين محصول در شهرستان ملاير با 80 هكتار سطح زيركشت است.
وي با بيان اينكه سال گذشته 109 تن گل ‌محمدي در استان همدان توليد شد ادامه داد: ميزان توليد اين محصول در استان به 212 تن رسيده است.
شهبازي با اشاره به فرآوري سنتي گل‌ محمدي در استان همدان خاطرنشان كرد: محصولات فرآوري شده گل ‌محمدي شامل گلاب و گل خشك است و به علت اينكه فرآوري آن سنتي است، توليد اسانس از اين محصول وجود ندارد.

**همدان رتبه چهارم توليد گياهان دارويي كشور را دارد
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي همدان اظهار داشت: همدان رتبه چهارم توليد گياهان دارويي كشور را به خود اختصاص داده است.
شهبازي گفت: رازيانه و گشنيز 2محصول صادراتي مهم استان همدان است كه 98 درصد رازيانه كشور به عنوان يكي از گياهان دارويي معجزه آسا در اين استان توليد مي شود.
وي ميزان توليد رازيانه در استان همدان را يك هزار و 425 تن عنوان كرد و گفت: اين ميزان در كشور يك هزار و 459 تن است.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي همدان سطح زيركشت رازيانه استان همدان را 2 هزار و 260 هكتار عنوان كرد و گفت: تمام رازيانه اين استان در شهرستان رزن توليد مي شود.
گفتني است، سالانه 15 هزار تن گياهان دارويي همچون رازيانه، گشنيز و زعفران در همدان توليد مي شود.
حدود پنج هزار هكتار سطح زير كشت محصولات دارويي استان است.
7523/2087