۲۹ تیر ۱۳۹۹، ۱:۱۷
کد خبرنگار: 1195
کد خبر: 83860194
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

گوترش: کرونا نابرابری‌ها را در جهان آشکار کرد

تهران- ایرنا- دبیر کل سازمان ملل با انتقاد از نابرابری‌های اقتصادی و بهداشتی در جهان، گفت که کرونا این بی‌عدالتی‌ها را آشکار کرد.

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد روز شنبه در یک سخنرانی به مناسبت سالروز بزرگداشت «نلسون ماندلا» رییس جمهوری پیشین و رهبر جنبش ضدآپارتاید در آفریقای جنوبی خواستار پایان دادن به نابرابری‌ها در جهان شد که عامل تظاهرات گسترده ضدنژادپرستی بوده و با شیوع ویروس کرونا بیش از پیش آشکار شده است.

گوترش با بیان اینکه"کووید۱۹ مثل اشعه ایکس عمل کرده و شکاف‌های موجود در اسکلت شکننده جوامعی را که ما ساخته‌ایم، آشکار کرده"، افزود: این ویروس مغالطه‌ها و اشتباهات را در همه جا آشکار می‌کند: این دروغ که بازار آزاد می‌تواند همه را از نظام بهداشت بهره‌مند کند، این تخیل که کار بهداشتی رایگان کار نیست، او این توهم که ما در جهان پسانژادپرستی زندگی می‌کنیم و این افسانه که ما همگی در یک وضعیت هستیم.

دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که کشورهای توسعه‌یافته به شدت برای بقای خود سرمایه‌گذاری می‌کنند و نتوانسته‌اند حمایت لازم را در این شرایط خطرناک از کشورهای در حال توسعه به عمل آورند.

گوترش به نظام نابرابر اقتصادی در جهان اشاره کرد و ادامه داد که  ۲۶ نفر از ثروتمندترین افراد جهان به اندازه نیمی از جمعیت کل جهان ثروت دارند... و این نابرابری‌های (نژادی، جنسی، طبقاتی و ملیتی) در جهانی که با شیوع کرونا چندپارچه شده به چشم می‌آید.

وی همچنین توضیح داد که کشورهای در حال توسعه، به ویژه کشورهای آفریقایی، به خوبی در سطح جهانی قدرت، از جمله در بانک جهانی به لحاظ اقتصادی و شورای امنیت سازمان ملل به لحاظ سیاسی، نماینده ندارند.

دبیر کل سازمان ملل از زمان آغاز شیوع کرونا در جهان بارها نسبت به نابرابری موجود در دسترسی مردم جهان به منابع پزشکی و غذا انتقاد کرده و خواستار کمک کشورهای توسعه‌یافته به کشورهای فقیر و در حال توسعه شده است.

وی  روز شنبه در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای نیز از کشورها خواست هرکدام که موفق به ساخت واکسن کرونا شدند، آن را در دسترس همه مردم جهان قرار دهند.

پیشتر شورای حقوق بشر سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای در مورد مسئولیت‌ دولت ها در رسیدگی به مساله شیوع کرونا، بر لزوم دسترسی همه کشورها به واکسن کووید- ۱۹ تاکید کرده بود.

اعضای این شورا در این قطعنامه با اجماع نظر به نقش محوری دولت ها در پاسخ به مساله شیوع کرونا و دیگر شرایط اضطراری مرتبط با امور بهداشتی اشاره کرده است.

این قطعنامه ضمن برجسته‌سازی تاثیر مساله توسعه پایدار و حقوق بشر عنوان کرد که تدابیر اضطراری دولتها در پاسخ به بیماری کووید-۱۹ باید به الزامات آنها تحت قوانین حقوق بشری کاربردی پایبند باشد.  

در این قطعنامه همچنین بر اهمیت دسترسی برابر به معاینات، درمان و واکسن این بیماری تاکید شده و عنوان شد که تولید هر واکسن مربوط به بیماری کووید- ۱۹ باید به عنوان یک کالای عمومی جهانی در نظر گرفته شود.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر گذشت و تعداد جان باختگان در اثر ابتلا به این ویروس نیز بیش از ۶۰۰ هزار نفر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha