رهبر معظم انقلاب در سفر تاریخی خود به کردستان این منطقه را به عنوان استان فرهنگی خطاب کردند که دست اندارکاران استان در دولت تدبیر و امید بیشتر برنامههای فرهنگی و هنری در راستای راهبرد فرمایشات ایشان اجرایی کردهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مهمترین اقدامات فرهنگی و هنری انجام شده در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و اظهار داشت: در طول این چند سال اخیر تعداد زیادی جشنواره، همایش، کنگره بطور کلی برنامه و فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای بر اساس فرهنگ و آداب و رسوم مردم استان راه اندازی و برگزار شده است.
عبیدالله رستمی به مهمترین اهداف و مقاصد این برنامه و جشنوارهها اشاره کرد و افزود: در این چند سال اخیر برای همه شهرستانهای استان جشنواره و همایشی تخصصی براساس استعدادها و توانمندیهای فرهنگی وهنری هنرمندان و نویسندگان آنها تدارک دیده شده است.
رستمی یادآور شد: تئاتر خیابانی مریوان، داستان کُردی بانه، تئاتر کُردی سقز، فرهنگ و ادبیات پرژه کامیاران، کنگره شعر عاشورایی قروه، شعر انتظار بیجار، نمایش طنز دیواندره، جشنواره موسیقی کُردی سنندج، جشنواره مد و لباس کردی و هوره وسیاچمانه از جمله مهمترین برنامههای متنوع فرهنگی هنری در استان است.
برگزاری ۵۸۰ برنامه فرهنگی و هنری در کردستان
وی اعلام کرد: بطور کلی در استان تنها در سال ۹۸، ۵۸۰ جشنواره، نمایشگاه، همایش، کنگره و کارگاه آموزشی، پویش های متنوع فرهنگی، هنری، رسانه ای و قرآنی با همکاری انجمن ها و موسسات فرهنگی وهنری برگزار و تقدیم مردم فرهنگ دوست کردستان شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان مهمترین رویداد فرهنگی دولت های یازدهم و دوازدهم در استان برگزاری کنگره مشاهیر کُرد با گستره بین المللی دانست و گفت: این رویداد بازتاب جهانی پیدا کرد و مورد وثوق اکثریت جامعه فرهنگی و هنر استان و خارج از استان نیز قرار گرفت.
رستمی اظهار داشت: این کنگره علاوه بر ایجاد همبستگی ملی در سطح کشور، موجبات تثبیت جایگاه ایران اسلامی به عنوان خواستگاه کُردهای جهان شد.
وی افزود: بخشی دیگر از اقداماتی که در این سالهای اخیر بسیار مورد توجه متولیان فرهنگ و هنر استان بوده اهتمام به مطالبات و درخواستهای هنرمندان و نویسندگان در برگزاری جشنوارهها و همایشها، کنگرهها بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه از ظرفیت اهالی حوزه فرهنگی وهنر به نحو احسن در برگزاری جشنوارهها و همایشها استفاده شده است، یادآور شد: اجرای بیشتر برنامهها و جشنوارهها توسط انجمنهای تخصصی حوزه مربوطه برگزار شده و در این بین جایگاه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها حمایت و نظارت بوده است.
بیش از ۱۰۰۰ هنرمند کردستانی زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند
رستمی در خصوص حمایتهای بیمه ای و آتیه مدار حوزه فرهنگ و هنر گفت: در این چند سال اخیر بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از هنرمندان و نویسندگان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر وسینمایی ورسانه ای زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند.
وی یادآور شد: حمایت های مختلفی توسط صندوق اعتباری هنر از هنرمندان و نویسندگان استان در راستای برقراری بیمه تامین اجتماعی، کمکهای بلاعوض تحت طرحهای متنوع از جمله طرح تکریم، مستمری بگیر و بیمه تکمیلی وتسهیلات قرض الحسنه انجام شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان به اقدامات انجام شده در حوزه ساخت و ساز فضاهای فرهنگی و هنری استان اشاره کرد و گفت: ساخت پلاتوهای پنجگانه شهرستانهای سنندج، قروه، بیجار، سقز و مریوان و اجرای بزرگترین پروژه فرهنگی هنری استان (تالار مرکزی شهر سنندج) از جمله پروژههای در حال اجرا در استان است.
رستمی اضافه کرد: پروژه تالار مرکزی سنندج با ظرفیت سالن یک هزار و ۲۰۰ نفری و اختصاص ۶۲ میلیارد تومان اعتبار در پایان سالجاری به بهره برداری خواهد رسید.
برپایی ۳ نمایشگاه بینالمللی کتاب دراستان
وی به اقدامات انجام در حوزه کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: برگزاری سه نمایشگاه کتاب بصورت بین المللی که با استقبال بی نظیر مردم مواجه شد، تشکیل ۲۵۰باشگاه کتابخوانی در سراسر استان و اهدا کتاب به مدارس و کتابخانههای عمومی از جمله مهمترین برنامه های ترویج فرهنگ کتابخوانی بوده است.
رستمی با اشاره به برنامه های قرآنی و امور مساجد را در این چند سال اخیر اظهار داشت: راه اندازی موسسات قرآنی در سطح استان، ساماندهی کانون های فرهنگی و هنری مساجد با شبکه سازی از طریق سامانه بچههای مسجد با عنوان طرح ملی «فهما» از جمله برنامههای قرآنی و دینی به شمار میرود.
وی به عنوان یک هنرمند هم از خدمات و برکات فرهنگی و هنری دولت تدبیر و امید در کردستان به عنوان دوران طلایی برای فرهنگ و هنر این استان یاد کرد و گفت: هر چند به دلیل تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی به رهبری آمریکای جهانخوار و بیماری کرونا شاهد کاهش برگزاری جشنوارهها و همایشها در سال جاری هستیم اما همه انرژی و توان متولیان استان به اتمام و ساخت پروژههای عمرانی از جمله پروژه تالار مرکزی شهر سنندج اختصاص یافته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: با بهره برداری از پروژههای عمرانی حوزه فرهنگ وهنر سرانه فضای فرهنگی استان از میانگین کشور هم بالاتر میرود و این مهم موجبات جهش تولید در حوزه فرهنگ وهنر را فراهم خواهد کرد.
نظر شما