فربد فدایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در مورد مزایای چند فرزندی و معایب تک فرزندی، افزود: از مهمترین آثار دیگر داشتن خواهر و برادر برای تک فرزندان احساس حمایت اجتماعی و امنیت است، گاه تولد فرزند دوم برای فرزند اول با احساس حسادت و رقابت همراه میشود، اما این احساس کوتاهمدت و طبیعی است که با گذشت زمان به تدریج برطرف میشود.
وی ادامه داد: همچنین حضور خواهر و برادر برای تک فرزندان در مجموع سبب رشد و پیشرفت شناختی، عاطفی و همچنین آمادهسازی برای ایفای نقشهای دوران بزرگسالی میشود.
فدایی گفت: تکفرزندی، خودمحوری را در کودکان و نوجوانان افزایش میدهد. آدمی به عنوان یک موجود اجتماعی در درون خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی، ارتباطات و تعاملات اجتماعی را فرامیگیرد.
وی افزود: حضور خواهر و برادر در این ساختار (خانواده) به طور حتم فراگیری این ارتباطات اجتماعی را تقویت و فرزند را برای انجام وظایف نقش آماده میکند.
این متخصص اعصاب و روان افزود: در یک خانواده، والدین احساسات، عواطف و نیازهای کودک را درک و به سرعت برطرف میکند، این امر سبب عدم گفت وگو و توضیح برای رفع نیازها در فرزند میشود.
وی ادامه داد: بنابراین کودک ضرورت درخواست و بازگو کردن احتیاجات فردی و اجتماعی را درک نمیکند و در برقراری ارتباط با دیگران در دیگر ساختارهای اجتماعی با مشکل روبهرو میشود.
این متخصص اعصاب و روان خاطرنشان کرد: تکفرزندان اما در سطح اجتماعی مهدکودک و مدرسه، برقراری تعاملات اجتماعی با همسالان را دیرتر فرامیگیرند. به دلیل گذران ساعات طولانی تک نفره در منزل احساس تنهایی کرده و گاه انزواطلب میشوند.
فدایی افزود: گاه نیز با بهرهگیری از قوه تخیل دوستان خیالی خلق میکنند و به سبب انجام بازیهای تک نفره گوشهگیری نسبی مییابند.
نظر شما