تارنمای خبری سی ان ان روز دوشنبه در تحلیلی پیرامون وقوع آتش سوزی در ناو جنگی آبی-خاکی ریچارد بونهام نوشت: این ناو که هفته گذشته در بندر سن دیگو ایالت کالیفرنیا در آتش سوخت، موجی را بوجود آورد که تا خاور دور احساس شد.
سی ان ان دراین تحلیل نوشت: سوخته شدن این ناو جنگی، بر ناوگان دریایی اقیانوس آرام آمریکا، برای سال ها تاثیر خواهد گذارد.
حرارت یک هزار درجه فارنهایت
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی نوشت: آتش سوزی در ناو ریچارد بونهام که هنوز علت آن مشخص نشده و برای خاموش کردن آن چهار روز زمان برد، مهندسان برای برآورد میزان خسارت وارده به این کشتی به علت وجود درجه حرارت داخلی یکهزار درجه فارنهایتی (۶۵۰ درجه سلیسوس) قادر به ورود به آن نشده اند.
سرنوشت این ناو چندصد میلیون دلاری نامشخص است
بنابراین گزارش، مقامات ارشد نیروی دریایی آمریکا همچون دریا سالار «مایک گیلدی» (Mike Gilday) و دریابان «فیلیپ سوبک» فرمانده قرار گاه سوم نیروی دریایی در باره این ناو گفته اند: تحقیقات کاملی درباره آنچه منجر به این آتش سوزی شد به عمل خواهد آمد تا از چنین تراژدی برای دیگر ناوها درس آموخته شود، اکنون بسیار زود است تا هرگونه وعده و پیش بینی درمورد سرنوشت ناو ریچار بونهام گرفته شود.
تاثیرات بلندمدت از دست رفتن ناو ریچارد بونهام جدی است
سی ان ان درادامه این تحلیل نوشت: ناو ریچارد بونهم که با تغییراتی در برخی از قسمت های آن بعنوان یک ناوهواپیمابر تقریبا کوچکی بدل شد، قرار بود تا سکوی عملیات پروازی جنگنده فوق پیشرفته اف-۳۵ شود، اکنون با وقوع این آتش سوزی و از دست رفتن صدها میلیون دلار هزینه، تاثیرات بلند مدت نبود این ناو به شدت جدی است.
این گزارش می افزاید ناو صدمه دیده ریچارد بونهام درحقیقت یکی از چهار ناوی بود که امکان حمل جنگده اف-۳۵ را داشته بود و این بدان معنی است که نبود و غیبت این ناو به خوبی در منطقه اقیانوس آرام احساس خواهد شد.
عدم حضور جنگنده های اف-۳۵ در اقیانوس آرام ضربه به توان نظامی آمریکا است
«تیموتی هیث» (Timothy Heath) پژوهشگر ارشد مسائل دفاع بین المللی از اندیشکده آمریکایی «رند کورپوریشن» (Rand Corp) دراین باره به سی ان ان گفت: حضور مداوم جنگنده های پیشرفته اف-۳۵ در منطقه اقیانوس هند و آرام، برتری فناوری نظامی را به چین در آن مناطق همواره یادآوری می کند.
پژوهشگر اندیشکده رند کورپوریشن افزود: اکنون از دست رفتن ناو جنگی ریچار بونهام که امکان حمل اف-۳۵ در آن آب ها را داشت، ضربه ای بزرگ به توان دریایی آمریکا در اقیانوس هند و آرام زده است.
جایگزینی ریچاردبونهام با دیگر ناو مستقر در ژاپن
سی ان ان درادامه این تحلیل نوشت: اکنون قرار است تا ناو «یو. اس. اس آمریکا» (USS America) دیگر ناو آب – خاکی آمریکا مستقر در جزیره «ساسه بو» واقع در استان ناکازاکی ژاپن، عهده دار مسئولیت ناو سوخته شده ریچار بونهام شود.
ریچارد بونهام ناو دیگر آمریکایی را از انجام تعمیرات بازداشت
از دیگر پیامدهای سوخته شدن ناو جنگی ریچارد بونهام بنابر گزارش سی ان ان، این است که رزمناو دیگر آمریکایی که در ماموریت به سر می برد و نیازمند تعمیرات است، ناچار است تا این برنامه را لغو کند.
«کارل شوستر» (Carl Schuster) مدیر سابق عملیات در مرکز اطلاعات مشترک فرماندهی اقیانوس آرام نیروی دریایی آمریکا دراین باره به این شبکه خبری گفت: قرار بود تا ناو ریچاربونهام پس از انجام تعمیرات پائیز امسال به ناوگان دریایی برگردد و دیگر رزم ناو آمریکای که نیازمند به مرمت و نگهداری است را آزاد کند، اما اکنون این برنامه با سوخته شدن این ناو به هم خورد و تعمیرات لازم برای آن ناو به تاخیر افتاد درنتیجه شاهد یک شکاف در توانایی نیروی دریایی آمریکا هستیم.
زیر سئوال رفتن تعهدات آمریکا در قبال متحدانش در منطقه
سی ان ان که دراین گزارش پیامدهای از دست رفتن ناو جنگی ریچارد بونهام را «سیل گونه» توصیف کرد، در ادامه نوشت: آمریکا با توجه به از دست دادن دو ناو جنگی خود به نام های «یو. اس. اس فیتزجرالد» و «یو. اس. اس جان مک کین» درجریان برخورد در سال ۲۰۱۷، در قرنطینه ماندن ناو هواپیمابر «یو. اس. اس تئودور روزولت» در پایگاه گوآم به علت شیوع ویروس کرونا درمیان خدمه؛ آنها را دراختیار ندارد، حال با «فاجعه» ناو ریچارد بونهام، اعتبار دریایی آمریکا در منطقه اقیانوس آرام و هند و برآمدن از تعهدات در قبال متحدان واشنگتن، زیر سئوال رفته است.
«تیموتی هیث» پژوهشگر اندیشکده آمریکایی «رند کورپوریشن» در این مورد نیز به سی ان ان گفت: پیامی که به متحدان آمریکا در سطح جهانی با توجه به اتفاقاتی که برای رزمناوهای آمریکایی طی این مدت رخ داده، این عقب نشینی ها در حقیقت تخریب هرچه بیشتر اعتبار آمریکا در منطقه و بخصوص در قبال چین خواهد بود.
نگرانی واشنگتن از دست رفتن ۷۵۰ میلیون دلار
تارنمای خبری سی ان ان پس از پرداختن به عواقب از دست رفتن ناو آبی – خاکی ریچارد بونهام آنگاه به هزینه این ناو اشاره کرد.
سی ان ان نوشت: ۷۵۰ میلیون دلارهزینه برای ساخت ناو ریچارد بونهام پرداخت شده و برای ایجاد تغییرات دراین ناو به جهت حمل جنگنده های اف-۳۵ نیز چند صد میلیون دیگر نیز خرج آن شد، اما برآوردهای اولیه حاکی است که مرمت این ناو ۱۵۰ میلیون دلار دیگر هزینه در بر داشته باشد.
به موجب «دفتر حسابرسی دولت فدرال» هزینه ساخت یک ناو جنگی آبی – خاکی همچون ناو «تریپولی» حدود ۳.۴ میلیارد دلار خواهد بود.
ناو جنگی «بونهام ریچارد» آمریکا ۲۲ تیرماه در بندر سن دیگو بر اثر یک انفجار داخلی مشکوک، دچار آتش سوزی شدید شد. نیروی دریایی آمریکا به دنبال این حادثه اعلام کرد که آتشسوزی ناو جنگی بونهوم ریچارد پس از چهار روز در بندر سن دیگو سرانجام خاموش شد.
نیروی دریایی آمریکا در آن تاریخ در بیانیه خود، روند خاموش کردن آتش در این ناو جنگی را پایان دادن به یکی از بدترین دوزخهای ایالات متحده در خارج از جنگ در سالهای اخیر توصیف کرد.
**۱۳۰۲**
نظر شما