فاطمه حلاجنیا روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: مبارزه با ملخ صحرایی تاکنون در پنج هکتار از زمینهای شهرستان خلیلآباد واقع در جنوب غربی و ۶۰ هکتار از عرصههای گیاهی و کشاورزی گناباد در جنوب خراسان رضوی انجام شده است.
وی ادامه داد: پیش از این، حضور کانون ملخ صحرایی فقط در حوزه جغرافیایی شهرستان خلیلآباد مشاهده شده بود اما موقعیت گناباد در جنوب خراسان رضوی و در معرض خطر بودن این شهرستان موجب شد تا گناباد نیز درگیر این آفت شود.
مدیر دفتر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ملخ مهاجر صحرایی حشرهای بلندپرواز است لذا هر زمان که تونلهای وزش باد و شرایط جوی فراهم شود این آفت در مسیرهای طولانی دست به مهاجرت میزند.
وی افزود: هماینک به محض مشاهده دسته ملخ در سطح خراسان رضوی به ویژه در محدوده جغرافیایی شهرستانهای واقع در جنوب استان و نیز هم مرز با کشور افغانستان در شرق خراسان رضوی این آفت بلافاصله سرکوب میشود.
حلاجنیا ادامه داد: سرکوب این آفت، در سطح حد کانون آن و مبارزه با ملخ بالغ صورت میگیرد بنابراین تاکنون در خراسان رضوی به هیچوجه فرصت تخمریزی و ازدیاد نسل به این حشره زیانبار داده نشده است.
وی گفت: کشاورزان فعال در دیگر شهرستانهای واقع در نیمه جنوبی خراسان رضوی از جمله کاشمر، خلیلآباد و بردسکن باید نسبت به پایش این آفت هوشیاری کامل داشته باشند تا به محض مشاهده ملخ زرد یاهمان ملخ صحرایی مراتب را با فوریت به ادارات جهاد کشاورزی اعلام کنند.
"آفت ملخ" به وضعیتی گفته میشود که رفتار این حشره در پی افزایش بارندگی سالیانه پس از یک دوره خشکسالی و تحریک برای تولید مثل، به حالت طغیان درآید. در صورت وقوع چنین شرایطی جمعیت انبوه ملخها برای پیدا کردن غذا دست به مهاجرت جمعی میزنند و با حمله به مزارع، زیانهای بسیار وارد میکنند.
پیش از این "مدیریت مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی" از هجوم ملخهای صحرایی در پی بارندگیهای اخیر به مناطقی از کشور شامل هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، جنوب استان کرمان و جزیره قشم خبر داده و اعلام کرده بود که هجوم ملخ میتواند تهدید جدی برای زمینهای کشاورزی و عرصههای طبیعی باشد.
"ملخ صحرایی" که از ناحیه شبهجزیره عربستان، امارات متحده و عمان وارد ایران شده میتواند روزانه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر و پوره ملخ (بچه ملخ) آن میتواند روزانه بین چهار تا هشت کیلومتر مسافت را طی کند.
دو میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد زراعت در خراسان رضوی با فعالیت ۳۶۳ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی قرار دارد.
نظر شما