حسین خوشآیند روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت افزود: این افراد به واسطه رشته دانشگاهی خود نتوانستهاند وارد بازار کار شوند.
وی نوع روشهای اجرای آموزش، در دسترس بودن، تنوع مخاطبان، تخصصی بودن برنامههای آموزشی، بدون محدودیت زمانی، مکانی و سنی، تطابق با استانداردهای جهانی، تطابق با خواستههای افراد جامعه، تطابق با نیاز بازار کار و انعطافپذیری را از جمله مزیتهای آموزش فنی و حرفهای برشمرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی از اجرای طرح مهارتآموزی در استان خبر داد و افزود: این طرح با هدف مربی محوری در فرایند آموزشهای فنی و حرفهای، بهرهمندی بیشتر و سریعتر از امکانات، مشاوره و دانش فنی، ساماندهی فرآیند و نظارتپذیر کردن مهارتآموزی اجرا میشود.
وی راهاندازی مرکز تخصصی آموزش مهارتهای کسب و کار را از دیگر برنامههای امسال بیان کرد و گفت: این مرکز به منظور پرورش کارآفرینان مولد و ایجاد اشتغال پایدار از طریق بسترسازی برای ایجاد کسب و کارهای پررشد در اکوسیستم بهبود یافته و کارآفرینانه استان راهاندازی میشود.
خوشآیند اجرای طرح کارآفرینی مهارت بنیان را از دیگر برنامههای امسال در استان اعلام کرد و گفت: مساله اصلی در این طرح ارائه سازو کاری است که بتوان مبتنی بر رویکرد کارآفرینانه اقدام به تشکیل کسب و کارهایی مهارت بنیان به خصوص برای جامعه مخاطبین فارغ التحصیلان و کارآموختگان فنی و حرفهای کرد.
وی با اشاره به همکاری فنی و حرفهای استان در مبارزه با بیماری کرونا کویید ۱۹ افزود: با شیوع ویروس کرونا و افزایش تقاضای ماسک، مراکز دولتی و خصوصی فعال در حوزه خیاطی، تولید ماسک و گان را در ۳۵ کارگاه آموزش فنی و حرفهای آغاز کردند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی ادامه داد: در مدت سه ماه فعالیت کارگاههای مذکور این اداره کل موفق به تولید ۳۰۳ هزار و ۸۲۴ عدد ماسک و ۹۳۹ گان شده است.
وی با بیان اینکه در بخش دولتی ۱۹ مرکز آموزشی با ۱۲۰ کارگاه آموزشی در استان فعال است اظهار داشت: در این کارگاهها ۵۵۰ حرفه آموزشی، قابلیت آموزش در سه خوشه خدمات، صنعت و کشاورزی را دارند.
خوشآیند عنوان کرد: ۱۶۶ آموزشگاه آزاد با ۲۲۶ حرفه آموزشی در استان فعال است که بر اساس شهریه از ظرفیت مهارتی استان استفاده میکنند.
وی یادآور شد: پارسال در مجموع ۲۳ هزار و ۲۶ نفر در خراسان جنوبی از آموزشهای بخش دولتی فنی و حرفهای استفاده کردند که میزان رشد این آموزشها نسبت به عملکرد سال ۹۲، ۴۳ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی تصریح کرد: از ابتدای امسال با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا علیرغم محدودیتها، چهار هزار و ۷۲۳ نفر به صورت مجازی از کارگاههای دولتی و در آموزشگاههای آزاد نیز هفت هزار و ۷۲۳ نفر از مهارتهای لازم برخوردار شدند.
وی از انعقاد تفاهمنامه همکاری با ۴۰ دستگاه دولتی و خصوصی استان خبر داد و گفت: امضای تفاهمنامه میراث فرهنگی برای توسعه خوشههای صنایع دستی، جهاد کشاورزی برای آموزش گلخانهداران، جهاد سازندگی، نظام مهندسی ساختمان و انجمن صنفی ساختمان از جمله مهمترین تفاهم نامههای مشارکتی در راستای ایجاد اشتغال است.
خوشآیند از برگزاری نمایشگاه مجازی مهارت در استان نیز خبر داد و افزود: برگزاری مسابقات در قاب مهارت، تجلیل از خیران و کارآفرینان برتر، مربیان و مدیران آموزشگاههای آزاد و ارائه خدمات خودرویی رایگان در شهرستانهای بیرجند، قاین، فردوس، طبس وسرایان از مهمترین برنامههای این اداره کل در هفته ملی مهارت است.
وی در ارتباط با آموزشگاههای آسیب دیده از بیماری کرونا گفت: در حال حاضر ۲۲۰ نفر در قالب ۱۴۰ آموزشگاه آزاد برای دریافت تسهیلات ارزان قیمت به ستاد تسهیلات کرونا معرفی شدهاند.
وی اضافه کرد: با توجه به لزوم بهروز رسانی تجهیزات کارگاههای آموزشی، اکنون بیش از ۱۵ میلیارد تومان برای بهروز رسانی تجهیزات فنی و حرفهای استان نیاز است.
خوشآیند گفت: با توجه به کمبود اعتبار و مشکلات موجود، نوسازی تجهیزات کارگاههای فنی و حرفهای با اولویت در دست انجام است.
وی با اشاره به شیوهها و طرحهای مهارت آموزی در سال جهش تولید عنوان کرد: با توجه به شرایط خاص ایجاد شده به واسطه بیماری کرونا و به منظور مقابله با این بیماری، آموزشهای مهارتی بهصورت حضوری با ۵۰ درصد ظرفیت کارآموزان برگزار میشود.
وی افزود: از ابتدای سال جاری در مجموع ۶۸۱ دوره آموزشی با چهار هزار و ۷۲۳ نفر دوره آموزش در استان اجرا شده است که ۱۰۶ دوره با یکهزار و ۲۹۴ نفر دوره به صورت مجازی برگزار شده است.
نظر شما