ویروس کووید ۱۹ مهمان ناخانوادهای بود که از سال گذشته بسیاری از کسب و کارها را تعطیل کرد و بسیاری را خانهنشین کرد. اما افراد خلاق و کارآفرین بیکار نشستند و از این فرصت نهایت استفاده را کردند و نه تنها برای خود بلکه دوستان و آشنایان نیز شغل ایجاد کردند و حتی کارشان سکه شد.
چرخهای خیاطی که پیش از این در خانهها، سالی یک بار استفاده میشد به کار افتادند تا هم چرخ زندگی را بچرخانند و هم نیاز کشور به واردات ماسک را تامین کنند.
«مریم محمدی» یکی از زنانی است که پیش از شیوع کرونا در خانه شمع تولید میکرد و در مترو و یا خیابانهای اصلی تولیدات خود را میفروخت. اما در همان ماههای ابتدایی شیوع این بیماری بازار فروش شمعها کساد شد و متوجه شد که دیگر افراد تمایلی برای خرید محصولاتش ندارند.
وی میگوید وقتی دیدم که در رسانههای مختلف بر لزوم استفاده از ماسک و دستکش تاکید میشود تصمیم گرفتم در خانه به همراه دخترم ماسک بدوزیم و با قیمت مناسب بفروشیم.
محمدی افزود: دوخت ماسک خیلی راحت است فقط کافی است در اینترنت جست و جو کنید و به راحتی انواع روشها و الگوهای تولید ماسک را بیابید و با کمترین بودجه و تنها با تهیه مقداری کش، پارچه مناسب و با چرخ خیاطی ابتدایی شروع به کار کنید.
به گفته وی حالا که چند ماهی از شیوع بیماری کرونا میگذرد و فرهنگ استفاده از ماسک در بین مردم تا حد زیادی جا افتاده است تقاضا برای خرید نیز افزایش یافته و بسیاری از افراد به خصوص زنان به این کار روی آوردهاند.
محمدی درباره فروش ماسکهای تولیدی خود میگوید: بسیاری از دوستان و آشنایان که مطلع شدند این کار را انجام میدهم ماسک خود را سفارش میدهند و حتی برخی سفارش میدهند که چه رنگی برای آنها بدوزیم. علاوه بر آن بسیاری از دوستان دستفروش مترو نیز سفارش میدهند.
گفتنی است در همان روزهای آغازین سال (هشتم اردیبهشت ماه) شبکه تولیدی ماسک و پوشاک در تهران و ساری با حضور معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، به صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح شد.در این طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با محوریت استان مازندران همزمان در ۹ استان کشور با بهکارگیری ۶۵۰ واحد مشاغل خانگی با ظرفیت تولید روزانه ۱۱۰ هزار ماسک و یک هزار لباس بهداشتی به بهرهبرداری رسید.
براساس آخرین آمار در آغازین روزهای اسفندماه سال گذشته، روزانه تنها ۲۰۰ هزار عدد ماسک در کشور تولید میشد، اما امروز حداقل ۵۰ واحد صنعتی روزانه بیش از ۶ میلیون عدد ماسک تولید میکنند. این در حالی است که اگر آمار تولید گروههای جهادی، مردمی، بسیج، اصناف و نیروهای مسلح را به آن اضافه کنیم، با عدد به مراتب بزرگتری مواجه هستیم.
نظر شما