۱ مرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۵۷
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 83864833
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روند مطالعات ایران‌شناسی در چین در حال افزایش است

پکن- ایرنا- رییس مرکز ایران شناسی دانشگاه یونن چین با اشاره به اینکه روند مطالعات ایران‌شناسی در چین در حال پیشرفت است اظهار کرد: مطالعات ایران‌شناسی نقش مهمی در مطالعات جاده ابریشم، اوراسیا و دون‌هوانگ به عنوان یکی از خواستگاه های اصلی جاده ابریشم داشته است.

«یائو جیده» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه زمینه‌های جدید مطالعات گسترده در مورد ایران بطور مداوم در چین در حال گسترش است اظهار کرد: نقش ایران در جهان، امور داخلی، دیپلماسی و روابط بین المللی ایران به ویژه توسعه روابط دوستانه اش با چین مورد توجه محافل دانشگاهی چین و ایجاد زمینه‌های جدید تحقیقاتی در مورد ایران در چین شده است.

وی با یادآوری اینکه ایران‌شناسی با چشم انداز ابتکار «یک کمربند یک جاده»  تبدیل به زمینه‌ای مهم برای گفت و گوی تمدن‌ها و ارتباطات فرهنگی شده است افزود: ایران و چین هر دو جزو تمدن‌ های باستانی جهان هستند چین در انتهای شرقی و نقطه شروع جاده ابریشم و ایران در انتهای غربی و نقطه تلاقی جاده ابریشم زمینی و دریایی است.

این استاد دانشگاه چین مردمان دو کشور را نیروی اصلی در تاریخ توسعه این شریان و حمل و نقل بین المللی آسیا، اروپا و آفریقا معرفی کرد و گفت: فکر می‌کنم رابطه بین مطالعات جاده ابریشم و مطالعات ایران بسیار نزدیک است و بخش عمده‌ای از مطالعات جاده ابریشم متعلق به مطالعات ایران است.

وی افزود: در ابتکار عمل «یک کمربند یک جاده" که توسط چین پیشنهاد شده و مبتنی بر هدف اساسی «صلح و توسعه» است دو کشور با هدف احیای جاده ابریشم باستانی برای خدمت بهتر در جهت بازسازی نظم جدید اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهان در عصر جهانی شدن با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

یائو در مورد موسسات مهم ایران شناسی در چین گفت: موسسه تحقیقات فرهنگ و زبان فارسی دانشکده زبان های خارجی،  اصلی ترین مرکز مطالعات ایران شناسی در چین است دو دانشگاه مطالعات خارجی پکن و دانشگاه زبان و فرهنگ پکن، رشته زبان فارسی تاسیس کرده اند و تعداد زیادی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را در رشته زبان و ادبیات فارسی آموزش می دهند.

وی با بیان اینکه یکی از رشته های دانشگاه مطالعات زبان‌های خارجی شانگهای هم زبان فارسی است گفت: پژوهشکده مطالعات خاورمیانه این دانشگاه دارای دفتر تحقیقات ویژه در مورد ایران است که می‌تواند دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را در رشته زبان و ادبیات فارسی و مطالعات ایران‌شناسی آموزش دهد.

استاد یائو تصریح کرد: پژوهشکده جنوب غربی آسیا و مرکز تحقیقات ایران شناسی و پژوهشکده روابط بین الملل دانشگاه یوننان که من مسئولیت آن را بر عهده دارم همواره در مورد خاورمیانه و ایران تحقیقات انجام داده و دارای دانشجویانی در رشته ایران شناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است.

او با یاداوری اینکه شخصا از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تهران به مدت یک سال مشغول تحقیق در زمینه تاریخ روابط چین و ایران بوده است گفت: سال ۲۰۰۸ هم توسط دانشگاه یوننان برای تاسیس موسسه کنفسیوس در دانشگاه تهران به ایران اعزام شدم.

به گفته وی موسسه جنوب غربی آسیا و مرکز تحقیقات ایران شناسی نیز دانشجویان فارغ التحصیل ایرانی را می‌پذیرد و با گروه تاریخ دانشگاه تهران، موسسه کنفوسیوس و دانشگاه بین المللی المصطفی همکاری مشترک علمی برقرار کرده است.

استاد دانشگاه شانگهای تصریح کرد: در دانشکده تاریخ و فرهنگ دانشگاه جنوب غربی در چونگ چینگ هم یک مرکز تحقیقاتی ایران‌شناسی افتتاح شده است که عمدتاً مشغول مطالعه تاریخ و جغرافیای ایران و همچنین پرورش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا است.

وی افزود: همچنین موسسه تحقیقات خاورمیانه دانشگاه شمال غربی در شیان دارای یک مرکز تحقیقاتی ایران‌شناسی است که استادان و دانشجویان دکترا را برای مطالعات ایران آموزش می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha