استاد دانشگاه چینگ خوا: چین درصدد نقش آفرینی بیشتر در خاورمیانه است

تهران – ایرنا – استاد روابط بین الملل دانشگاه « چینگ خوا» چین با بیان اینکه آتش «جنگ سرد» در روابط بین پکن و واشنگتن درحال شعله ور شدن است و همزمان گسترش مناسبات تهران و پکن در عرصه های بین المللی، سیاسی و اقتصادی روز افزون شده است، گفت که چین درصدد است تا در خاورمیانه بیشتر از گذشته نقش آفرینی کند.

 « لیو لان یو»، که آخرین ماه‌های فرصت مطالعاتی خود در دانشگاه تهران را سپری می‌کند و به زبان فارسی سخن می گوید، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: آمریکا همیشه مانعی در تنظیم و ترسیم روابط چین با کشورهای دیگر از جمله ایران بود اما امروز این مانع کم رنگ شده و این تغییر بزرگی در سیاست خارجی پکن است.

وی با اشاره به اهمیت «احترام چین به تاریخ و فرهنگ ایران و نگاه مثبت مردم چین به ایرانیان برخلاف برخی کشورها نظیر عربستان سعودی که نامشان با داعش، تروریسم و افراط گرایی گره خورده است»، تصریح کرد: روسای جمهوری پیشین و کنونی چین، اقتصاد ایران و چین را مکمل هم توصیف کرده و این رویکرد فرصت مهمی برای ایجاد تعادل اقتصادی بین دو کشور است.

استاد دانشگاه چینگ خوا «اهمیت انرژی ایران برای چین» را غیرقابل انکار خواند و گفت که باور دارد، چین به طور کم سابقه ای درصدد نزدیک تر شدن روابطش با ایران است، به ویژه اینکه چین قصد دارد در حل مسائل و مشکلات خاورمیانه و حوزه خلیج فارس نقش قوی میانجیگرانه ایفا کند.

اراده تهران و پکن برای گسترش روابط

لیو لان یو به سفر اخیر «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به چین اشاره کرد و اظهارداشت که یک اراده قوی در تهران و پکن برای توسعه و گسترش روابط در سطوح مختلف بین دو طرف و مقابله با یک جانبه‌گرایی آمریکا وجود دارد.

وی طرح «یک کمربند – یک جاده» را « ابتکاری اقتصادی و نه طرحی سیاسی و امنیتی» خواند و افزود: غربی‌ها در صدد هستند این ابتکار اقتصادی را یک طرح راهبردی و سیاسی و هدف آن را گسترش قدرت و نفوذ چین در کشورهای دیگر از جمله در خاورمیانه و آسیای مرکزی قلمداد کنند.

استاد دانشگاه چینگ خوا، ایران را مهمترین و امن ترین کشور خاورمیانه و با جمعیتی ۸۰ میلیون نفری توصیف و خاطرنشان کرد که ایران نه تنها « جایگاهی مهم» در ابتکار یک کمربند – یک جاده دارد، بلکه این بازار بزرگ برای شرکت‌های بزرگ و قدرتمند چینی اعم از دولتی و خصوصی اهمیتی بسزا دارد و آماده می‌شوند در برنامه راهبردی ۲۵ ساله مشارکت کنند.

برنامه ۲۵ ساله راهبردی اجرا خواهد شد

لیولان یو «برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های راهبردی ایران و چین را نقطه عطفی در تعمیق روابط دو کشور» و همچنین «فرصتی مهم برای ایران در مناسبات منطقه‌ای و بین المللی» دانست و تصریح کرد: تدوین، امضا و اجرای برنامه ۲۵ ساله راهبردی که همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی، فرهنگی و گردشگری را شامل می‌شود، زمان بر است و شوخی نیست و به اعتقاد من این برنامه به طور حتم اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه «تهران و پکن نباید اجازه دهند عده ای در مسیر گسترش مناسبات دو طرف سنگ اندازی و مشکل ایجاد کنند»، گفت، انتظار درستی است که چین باید با ایران در مقابل تحریم‌های آمریکا همکاری بیشتری کند.

استاد دانشگاه چینگ خوا افزود که اگر تحریم‌های ظالمانه آمریکا برداشته شود ارتباط ایران با دنیا هم بهتر خواهد شد و این برای چین هم بهتر است. اگر ایران تحریم نباشد چین و شرکت‌های چینی می‌توانند در ایران سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال کنند، به ویژه اینکه ایران ظرفیت ها و منابع بسیارعالی از جمله انرژی، آب و برق و مردمی باسواد و تلاش گر دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha