ازدواج، مقوله ای نام آشنا و مغفول مانده در جامعه امروز است، چرا که از یک طرف مسائل و مشکلات زیاد باعث تجرد افراد و عدم ازدواج شده است و از سوی دیگر ازدحام خانواده ها در صف انتظار طلاق در دادگاه خانواده را شاهد هستیم.
هرچند اوضاع نابسامان اقتصادی بر کاهش ازدواج جوانان بی تاثیر نیست، ولی نه به قدری که فرد هرگز نتواند ازدواج کند یا به آن فکر نکند و برای این امر مقدس اقدام نکنند.
مشکلات فرهنگی، اقتصادی، نبودن انگیزه برای ازدواج، سربازی، مهریه، ادامه تحصیلات و خیلی از مسائل مشابه، از موانع ازدواج جوانان ایرانی است که با گذشت زمان روز به روز به آمار آن افزوده میشود، همچنین خانوادههایی هستند که در این راه جوانانشان را همراهی میکنند و از کمرشکن بودن هزینههای جهیزیه و برپایی یک عروسی دم میزنند.
این درحالی است که در گوشه دیگر این جامعه، بعضی از جوانان مومن و متعهد دل را به حریم یار گره زده اند و با توکل به نام اعظم او با یکدیگر همسفر بهشت میشوند، حال کدامیک صحیح است، ترس از ازدواج به دلیل عدم تمکن مالی، یا ازدواج با دست خالی و توکل به خدا؟
در این بین چند نکته حائز اهمیت می باشد: اول اینکه با کمی تامل میتوان به این نتیجه رسید که اگر خانوادهها و جوانان به تجملات و هزینههای زیادی توجه نکنند و آغاز یک زندگی مشترک را سادهتر برگزار کنند، دیگر با هزینههای گزاف یا به اصطلاح کمرشکن رو به رو نخواهند شد.
متاسفانه در جامعه کنونی تجمل گرایی و زیاده خواهی خانواده ها باعث فاصله جوانان از خانه بخت شده است که تبعات آن در سالهای آینده گریبانگیر جامعه خواهد شد.
در مرحله دوم می توان به ساده زیستی و قناعت اشاره داشت و اینکه لزوما مادیات باعث خوشبختی و سعادت انسان نمی شود، اما در اینجا باید به سراغ مسئولین دولت به عنوان یک دستگاه قانون گذار و نظارت رفت.
شعارازدواج آسان چند سالی است که از سوی مسئولان مطرح شده است و در این راه نهادها و سازمان ها به کمک خیرین تلاش می کنند زوج ها را با هزینه های نه چندان زیاد به خانه بخت بفرستند که امری پسندیده و فرهنگساز محسوب می شود
اما به رغم تاکید بر ازدواج سهل و آسان، متاسفانه ازدواج به یک میدان کارزار مبدل شده است، از یک طرف زیاده خواهی جوانان و خانواده ها و از سوی دیگر حمایت های ناکافی از ازدواج آسان، موانع کوچک در مسیر وصال زوجین جوان به شمار می رود.
اگر چه مشکلات و شرایط ویژه اقتصادی این روزها عرصه ازدواج را بر جوانان تنگ تر کرده است، اما دراین بین دولت میتواند با حفظ خط اعتدال، موج امید را در دل جوانان زنده نگه دارند و مسیر ازدواج آسان را در گام دوم انقلاب با یک تحول بنیادین تسهیل نمایند.
نظر شما