فریاد اعتراض در فلسطین اشغالی؛ هیچ غذایی در خانه نداریم

تهران - ایرنا - سلسله اعتراض‌ها به ناکارآمدی کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در نقاط مختلف فلسطین اشغالی، با فریاد شعار «هیچ غذایی در خانه نداریم» توسط معترضان در تجمع‌ دیشب (سه شنبه شب) به تدریج به خشونت کشیده شد.

نیروهای امنیتی و پلیس رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر به منظور سرکوب معترضان در سرزمینهای اشغالی فلسطین صدها نفر را بازداشت کرده و با خشونت به تجمع‌کنندگان و معترضان به وضع بد اقتصادی و معیشتی، حمله‌ور شده‌اند.

پلیس رژیم صهیونیستی دوشنبه گذشته برای سرکوب اعتراضات بیش از ۵۰ نفر از معترضان را در تل آویو و قدس اشغالی بازداشت کردند. این بازداشتها دیروز نیز با دستگیری ۱۰ نفر دیگر ادامه داشت. همچنین امروز نیروهای امنیتی این رژیم با تحصن‌کنندگان مقابل «کنست» (پارلمان رژیم صهیونیستی) که مسیرهای ورودی به آن را مسدود کرده بودند، به شدت برخورد کرد و تعدادی از آنها را بازداشت کرد.

اولین جرقه اعتراض‌ها علیه کابینه نتانیاهو و وضع معیشت ساکنان سرزمینهای اشغالی به علت بحران شیوع «ویروس کرونا» از اوایل اردیبهشت ماه امسال زده شد که با تجمع هزاران نفر در میدان اصلی شهر تل آویو همراه بود.

تظاهرات در مقاطع مختلف در سراسر فلسطین اشغالی پیگیری شد تا دیشب که به نقطه جوش خود رسید و گستردگی و پیوستگی آن به شدت افزایش یافت.

به دنبال اعتراض‌های زنجیره‌ای دیشب، تظاهرات‌کنندگان بار دیگر به خیابان‌های تل آویو و سایر شهرهای سرزمینهای اشغالی آمدند و مشت‌های خشم خود را علیه نتانیاهو گره کردند. اما این‌بار به نظر فضای تجمع‌ها متفاوت بود و شعارها و فریادهای معترضان رنگ و بوی دیگری داشت.

یکی از دلایل تمایز اعتراض دیشب که در قدس اشغالی از شدت بیشتری برخوردار بود، تعداد افراد بازداشتی و شعارها بودند. دیشب برخی معترضان با نوشتن شعار «بی‌بی در زندان» بر روی خودروی آب‌پاش پلیس رژیم صهیونیستی، خواستار زندانی کردن نتانیاهو شده بودند. 

همچنین یکی از معترضان در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «کان» با خشم و عصبانیت زیاد، نتانیاهو را مورد حمله قرار داد و گفت: یک پیام برای تو داریم؛ استعفا کن. فریاد ما از اعماق قلب است، هیچ غذایی در خانه نداریم.

فریاد این مرد بر سر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نشان‌دهنده وضعیت گرسنگی در فلسطین اشغالی است. آمار و ارقام نیز نشان‌دهنده اوضاع بد اقتصادی و بیکاری در سرزمینهای اشغالی فلسطین هستند. نرخ بیکاری در دوران بحران کرونا افزایش ۲۰ درصدی داشته و از حدود ۴ درصد در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۲۴ درصد در سال جاری میلادی رسیده است.

فشار اقتصادی بر ساکنان فلسطین اشغالی در حالی عرصه را برای آنها تنگ کرده که در راستای اعتراض‌ها امروز (چهارشنبه) برخی با خوابیدن بر کف خیابان تمام ورودی‌ها به پارلمان رژیم صهیونیستی را بستند. اقدام نمادین آنها برای جلوگیری از تصویب طرح جنجالی اعطای قدرت به کابینه در راستای اعمال محدودیت‌های گسترده مقابله با کرونا تا ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد ۱۴۰۰) است.

ناکارآمدی سیاست‌های کابینه نتانیاهو در مبارزه با شیوع ویروس کرونا تعداد افراد مبتلا به این ویروس در سرزمینهای اشغالی فلسطین را به بیش از ۵۴ هزار مورد و فوتی‌ها را به ۴۳۰ نفر رسانده است. با ادامه اعتراض‌ها به نظر این رشته تجمعات به صورت یک جنبش برای مقابله با مشکلات اقتصادی در فلسطین اشغالی در خواهد آمد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha