بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان اظهار داشت: امسال یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکن محرومین، ۲ هزار واحد مسکونی آموزش و پرورش، یک هزار و ۵۰۰ واحد بنیاد شهید و ۲ هزار و احد نیز از محل اقدام ملی به واحدهای استان اضافه میشود که میتواند بر قیمت مسکن تاثیر مهمی داشته باشد.
وی یادآور شد: ممانعت از مرتفع سازی در سنندج که محدودیت زمین وجود دارد موجب افزایش هزینههای مسکن در این شهر شده است که با پیگیریهای صورت گرفته این محدودیت هم برداشته میشود و میتواند بر افزایش ساخت مسکن اثر مثبتی بگذارد.
مرادنیا اضافه کرد: صنعت ساختمانسازی خود نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارد که رونق آن در استان میتواند علاوه بر کاهش هزینههای مسکن بر کاهش بیکاری هم موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه تخصیص ۱۰۰ هزار هکتار منابع آبی به کردستان میتواند تحول عمدهای در کشاورزی استان و افزایش اشتغالزایی ایجاد کند افزود: ۵۰۰ میلیارد تومان امسال در حوزه آب استان کردستان هزینه میشود.
استاندار کردستان گفت: زمین و آب ذخایر و نعمتهایی است که در استان کردستان وجود دارد و جوانان باید از آن بهره ببرند.
وی با تاکید بر اینکه جوانان نباید فقط به دنبال شغل در ادارات باشند اظهار داشت:: نیاز به کسب مهارت در جوانان وجود دارد اما میزان مشارکت جوانان در کلاسهای فنی و حرفهای کم است.
مرادنیا بیکاری را از اساسیترین مشکلات جامعه ذکر کرد و گفت: بیکاری علاوه بر اینکه یکی از موانع ازدواج جوانان است بر افزایش آسیبهای اجتماعی هم تاثیر میگذارد.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان گفت: سال گذشته ۱۳ هزار و ۹۰۱ واقعه ازدواج و سه هزار و ۳۶۱ واقعه طلاق در استان روی داده است.
حامد جولایی افزود: سال گذشته ۱۰۰ کارگاه آموزشی در حوزه ازدواج و خانواده برگزار شده است و ۶ مرکز مشاوره نیز در این حوزه به صورت مداوم به فعالیت میپردازند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان هم در این نشست گفت: ازدواج آسان و حمایت از زوجین جوان برای اشاعه سنت ازدواج موجب کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله مفاسد اجتماعی میشود.
فرانک قدسی افزود: ازدواج اگر آگاهانه و با آموزش همراه باشد از میزان طلاق در جامعه هم کاسته خواهد شد بنابراین باید در زمینه آموزش و فرهنگسازی بیشتر فعالیت کرد.
وی اضافه کرد: از سال گذشته کارگاههای آموزشی با کمک دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری، امور اجتماعی استانداری در حوزههای بهداشت، خانواده و امور حقوقی برگزار میشود که امسال به ۶ ساعت افزایش یافته است.
قدسی یادآور شد: سال گذشته جهیزیه ۵۵ زوج تامین شد، با کمک کمیته امداد امام خمینی(ره) کالاهای اساسی برای ازدواج ۳۰ زوج تامین شد.
رییس شورای هماهنگی بانکهای استان کردستان هم گفت: شناسایی متقاضی واقعی تسهیلات ازدواج از مشکلات بانکهای استان است چونکه افرادی با سنین بالا یا باوجود اینکه یک بار ازدواج کردهاند چون نام آنها در سامانه ثبت نشده است ناچار به پرداخت تسهیلات هستیم.
یوسفی با بیان اینکه تا روز گذشته ۶ هزار و ۱۴۲ فقره تهسیلات ازدواج در کردستان پرداخت شده است افزود: سال گذشته بانک ملی، بانک کشاورزی و بانک ملت به ترتیب بیشترین تسهیلات ازدواج را پرداخت کردند و امسال نیز تاکنون ۹۱ درصد اعتبار تخصیصی به استان پرداخت شده است.
مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان هم گفت: طبق بخشنامه دادگستری استان تمام پروندههای حوزه خانواده ثبت نمیشد و به مشاوره ارجاع داده میشد که بر کاهش طلاقهای هیجانی تاثیر داشت به عنوان مثال شاهد کاهش طلاق در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۷ بودیم.
محمدصدیق محمدی افزود: اما با پیگیریهای یک وکیل این پروسه متوقف شده که مطمئنا بر افزایش آمار طلاق اثر میگذارد.
وی یادآور شد: تعداد ازدواجهای رخ داده در استان کردستان قابل پذیرش است اما باید بر آموزشهای پیش از ازدواج تاکید شود تا شاهد کاهش طلاق هم باشیم.
محمدی با اشاره به جنبههای روانشناختی، جامعه شناختی و فنی پایین بودن روحیه کار و تلاش و ارزش ندانستن کار در استان و کمبود آموزشهای مهارتی و فنی را از جمله دلایل جانبی بیکاری در استان دانست.
نظر شما