عباس موسوی روز پنجشنبه قبل از اعزام به محل ماموریت خود، در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی، افزود: با توجه به شرایط ویژه کشور و تحریم های ظالمانه علیه ایران، بسط و توسعه روابط اقتصادی و مراودات تجاری با کشورهای همسایه نقش مهمی در آینده روابط سیاسی و دیپلماتیک تهران با این کشورها خواهد داشت.
وی اظهار داشت: در این راستا استان های همجوار و مرزی کشورمان، نقشی بسیار مهم و تعیین کننده در توسعه چنین روابطی دارند و آذربایجان شرقی به دلیل برخورداری از امکانات و زیرساخت های مناسب تجاری، اقتصادی و صنعتی می تواند نقش ویژه ای در این زمینه ایفا کند.
موسوی ظرفیت های بالای آذربایجان شرقی در حوزه های مختلف را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: این استان نه تنها برای منطقه شمال غرب کشور، بلکه برای کل ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و باید در مسیر توسعه روابط اقتصادی با جمهوری آذربایجان بسیار فراتر از جایگاه کنونی نقش آفرین باشد.
وی، اشتراکات زبانی و دینی با جمهوری آذربایجان، روابط بسیار قدیمی و نقش ترانزیتی تبریز را از دلایل و عوامل تاثیرگذار آذربایجان شرقی بر روابط سیاسی و اقتصادی تهران - باکو دانست و ادامه داد: برای تحقق اهداف اقتصادی و کلان جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با جمهوری آذربایجان، باید تلاش های خود را بیش از پیش کرده و علاوه بر مدیران و مسئولان دولتی، باید از ظرفیت های بخش خصوصی نیز در این رابطه بهره برد.
موسوی، توسعه مراودات فرهنگی، دانشگاهی و علمی را از دیگر اولویت های توسعه روابط ایران با جمهوری آذربایجان برشمرد و گفت: تبادل استاد و دانشجو و برگزاری همایش های دوجانبه می تواند در توسعه و گسترش چنین روابطی در دستور کار قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد رویکردهای جدید سفارت ایران در باکو بر مسایل اقتصادی استوار خواهد بود، افزود: در این راستا علاقمندم برای حضور هیات های اقتصادی بین تبریز و باکو تلاش کرده و زمینه های توسعه روابط را فراهم کنیم.
موسوی با اشاره به اینکه هم اکنون سرمایه گذاران ایرانی حضوری چشم گیر در جمهوری آذربایجان دارند، یادآوری کرد: باید تلاش شود سرمایه گذاران آذربایجانی نیز در به همان میزان در ایران و آذربایجان شرقی حضوری موثر داشته باشند.
رسالت منطقه ای آذربایجان شرقی در توسعه روابط با کشورهای همسایه سنگین است
به گزارش ایرنا، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با بیان اینکه حجم روابط اقتصادی و تجاری ایران با جمهوری آذربایجان باید بسیار فراتر از آمارهای کنونی باشد، اظهار داشت: اشتراکات فراوان بین دو ملت ایجاب می کند طرفین برای گسترش همکاری های فی مابین در عرصه های مختلف به ویژه تجاری، بازرگانی، صنعتی، معدنی و علمی تلاش های وافری از خود نشان دهند.
محمدرضا پورمحمدی گفت: مدیریت آذربایجان شرقی به رسالت منطقه ای خود در قبال کشورهای همسایه به خصوص جمهوری آذربایجان واقف است و بسیار علاقمندیم در این راستا هسمو با سیاست های کلان دولت و وزارت امور خارجه همکاری های لازم را انجام دهیم.
وی حضور نمایندگی هایی از بانک های جمهوری آذربایجان در منطقه آزاد تجاری - صنعتی ارس را خواستار شد و افزود: تحقق این خواسته می تواند بسیاری از مشکلات مربوط به تبادلات اقتصادی و تجاری بین تهران و باکو را رفع کند.
پورمحمدی نقش ترانزیتی تبریز در توسعه روابط ایران با منطقه قفقاز را نیز مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: تکمیل و اجرای جاده و خط آهن جلفا- قلی بیلو می تواند در این زمینه بسیار گره گشا باشد و برای این منظور می توان روی سرمایه گذاری های دوجانبه بین تهران و باکو حساب باز کرد.
وی وجود شهرک سرمایه گذاری خارجی در تبریز را از زمینه های بسیار آماده و قابل اطمینان برای سرمایه گذاری شرکت های خارجی از جمله جمهوری آذربایجان برشمرد که می توان از آن برای سرمایه گذاری مشترک نیز بهره جست کما اینکه هم اکنون اغلب واحدهای فعال در این شهرک را شرکت های ترک تشکیل می دهد.
به گزارش ایرنا، سیدعباس موسوی، سخنگوی کنونی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، طی حکمی به عنوان سفیر جدید در جمهوری آذربایجان منصوب شده و قرار است تا شهریور ماه در سمت سخنگویی انجام وظیفه کند.
پیش از این جواد جهانگیرزاده، سفیر تهران در باکو بود.
نظر شما