«مدیریت اقتصادی در زمان تحریم» آینه‌ای از راهکارهای مقابله با تهدید

اراک - ایرنا - کتاب «مدیریت اقتصادی در زمان تحریم» به قلم «زهرا سلیمانی » نوشته شده که مجموعه‌ای از راهکارهای مقابله با تحریم‌های اقتصادی بر مبنای داشته‌ها و توانمندی داخلی است.

این کتاب ۱۲۴ صفحه‌ای با شمارگان یک‌هزار نسخه از سوی نشر «قلم‌سرا» اراک به چاپ رسیده و در کتابفروشی‌ها موجود می‌باشد.

قیمت هرجلد از این کتاب برای علاقه‌مندان به مطالعه ۴۰ هزار تومان است.

مطالب این کتاب در ۶ فصل مجزا ارایه شده که عناوین آن‌ها شامل مفهوم تحریم اقتصادی، بهای تمام شده محصولات، اندازه‌گیری سود، رشد فروش، عدم تقارن اطلاعاتی و قیمت سهام است.

در فصل نخست این کتاب نویسنده ابتدا انواع تحریم را معرفی کرده و مفهوم تحریم اقتصادی و غیر اقتصادی را شرح داده و ضمن باز کردن انواع تحریم‌های اعمال شده آمریکا علیه ایران و هزینه‌های ناشی از آن، در خصوص اثربخشی این محدودیت‌ها سخن رانده است.

در ادامه این مبحث تقسیم‌بندی دیگری از تحریم‌های آمریکا علیه ایران ارایه شده و اثرات آن بر اقتصاد، صنعت، کشاورزی، سیستم مالی، خدمات، بازرگانی و متغیرهای کلان اقصادی شرح داده شده است و پس از آن در خصوص تورم، بیکاری، سرمایه‌گذاری، رشد اقتصادی، حجم تجاری و تراز بازرگانی ، نرخ ارز و ذخایر ارزی با تحریم مباحثی طرح شده است.

نویسنده در ادامه فصل نخست کتاب نگاهی گذرا بر اثرات کوتاه، میان و بلند مدت تحریم بر اقتصاد و مسایل اجتماعی ایران داشته و در خصوص تحریم بانک‌ها و اثر آن بر اقتصاد، افزایش مطالبات، بالا رفتن ریسک اعتباری، تحمیل هزیته‌های مالی ، کاهش اعتماد به نظام بانکی و پایین آمدن سودآوری شرکت‌ها در مراودات مالی در اثر تحریم ها شرح داده است و در پی ان اهمیت مدیریت اقتصادی تحریم ، حمایت از تولید ملی، تقویت بخش خصوصی و دانش‌بنیان، افزایش تولید درون‌زا، بهبود وحدت و انسجام، مدیریت مصرف و حمایت از اقتصاد مقاومتی صحبت کرده است.

نویسنده در فصل دوم کتاب شیوه‌های کاهش بهای تمام شده محصولات داخلی در دوران تحریم را شرح داده و هزینه‌یابی و شناخت انواع آن، یکپارچه‌سازی هزینه یابی بر مبنای فعالیت و ارزش افزوده اقتصادی و سیستم‌های هزینه‌یابی از دیدگاه قیمت‌گذاری توضیح داده است.

در فصل سوم کتاب جایگاه و اهمیت سود در مفاهیم نظری گزارشگری مالی برجسته شده و نظریه‌ها و مکاتب گوناگون در اندازه‌گیری سود شرح داده شده است و در ادامه آن تعریف سود بر اساس مکاتب کلاسیک، مفاهیم نگهداشت سرمایه و تعیین سود، کیفیت سود، سود حسابداری و تاثیر تحریم بانک‌ها بر سودآوری شرکت‌ها بیان شده است.

نویسنده در فصل چهارم کتاب نیز بر تاثیر تحریم بر رشد اقتصادی متمرکز شده و عوامل نوسان رشد اقتصادی، سیاست‌های مالی محافظه‌کارانه، سستی در عرضه، تشدید تحریم‌ها ، جهش نرخ ارز و حاکمیت نظام ارزی چند نرخی، نااطمینانی و عدم امنیت اقتصادی و کاهش درآمد نفتی را به بحث و نظر گذاشته است.

در فصل پنجم کتاب نیز عدم تقارن اطلاعاتی و اهمیت برابری در توزیع اطلاعات و ورود مفهوم عدم تقارن اطلاعاتی به بازارهای سرمایه را مطرح کرده است.

نویسنده در فصل ششم کتاب تعیین قیمت سهام و عوامل موثر بر ان را شرح داده و تاثیر تحریم بر فعالیت‌های اقتصادی و قیمت سهام شرکت‌ها را باز کرده است.

در مقدمه این کتاب آمده است: تحریم اقتصادی به‌عنوان یکی از روش‌های غیردوستانه و بدون اعمال زور است که ممکن است علیه کشورهای مختلف از تعهدات بین‌المللی مطرح شود که به‌صورت یک‌جانبه یا چندجانبه یا دسته‌جمعی اعمال می‌شود.

تحریم اقتصادی در حقوق بین‌المللی اهرمی برای فشار بر کشور های مختلف است تا به رعایت تعهدات خود برگردند اما این اهرم به علت منافع سیاسی یک کشور می‌تواند مورد سوء استفاده قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha