۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۰۴
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 83883515
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هزینه ۱۶۰میلیارد ریالی دولت برای ارتقای اورژانس مازندران

ساری - ایرنا - نوسازی و افزایش آمبولانس‌های جدید و مدرن به همراه ایجاد پایگاه‌های اورژانس از اقدامات دولت برای ارتقای سطح و کیفیت خدمات فوریت‌های پزشکی در مازندران بود که در هفت سال اخیر حدود ۱۶۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، اورژانس مجموعه ای که برای خدمات‌ به بیماران و مصدومان در مواقع بروز سانحه و حادثه در پیشانی انجام این امور قرار دارد و براساس آمار ارائه شده از سوی مرکز فوریت های پزشکی مازندران ( اورژانس ) تا پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم تعداد پایگاه‌های اورژانس استان ۸۳ پایگاه بود که در این مدت ۹ پایگاه دیگر به جمع مجموعه های اورژانس برای ارتقای سطح خدمات وپوشش مناطق محروم اضافه شد . 

علاوه بر افزایش فضای ارائه خدماتدهی به مصدومان و بیماران بدحال در مرحله پیش از بیمارستانی ، تلاش ها برای ارتقای امکانات و تجهیزات تنها به محیط فیزیکی و ساختمانی خلاصه نشده است و در این مدت با نوسازی و ورود آمبولانس های نو و مدرن کیفی سازی خدماتدهی رقم خورده است . 

در حال حاضر ۱۲۰ دستگاه آمبولانس در پایگاه های اورژانس مازندران وجود دارد که حدود نیمی از این آمبولانس ها در مدت ۷ سال اخیر به ناوگان خدمات درمانی این استان اضافه شد که شامل ۵۴ دستگاه آمبولانس است. 

علاوه بر اضافه شدن تعداد آمبولانس ها به ناوگان اورژانس مازندران بنا به گفته مسئولان این مرکز آمبولانس ها از ویژگی های خاص و ممتازی برخودار هستند، یعنی این خودروها علاوه بر کمک دار بودن به سیستم های مانیتورینگ قلبی و مغزی مجهز بوده به طوریکه از این آمبولانس ها به عنوان ای سی یو (ICU) و سی سی یو (CCU) سیار نام برده می شود . 

مازندران به لحاظ حضور پرتعداد مسافران و گردشگران از استان های پرتردد کشور به شمار می رود که بالتبع آن وقوع حوادث بویژه حوادث رانندگی بر تعداد مصدومان می افزاید که این تعداد مصدوما بر حجم کاری پرسنل اورژانس اضافه می کند موضوعی که همواره مسئولان حوزه ارائه خدمات درمانی پیش بیمارستانی به اذعان داشته  اند .

در کنار تمامی این سختی ها در حوزه ارائه خدمات درمانی ارتقای سطح دسترسی افراد به خدمات اورژانس توانسته است علاوه بر کاستن حجم فشار کاری پرسنل این نهاد خدماتدهی مطلوب تری را به بیماران و مصدومان ارائه بکند . 

اورژانس مازندران ماهانه میانگین بیش از ۶ هزار  تا هفت هزار ماموریت انجام می دهد که در زمان تعطیلات و اوج گیری سفرها این میزان به بیش از هفت هزار ماموریت افزایش می یابد .

افزایش حدود ۲ برابری آمبولانس ها

رییس اورژانس استان مازندران گفت : تا پیش از هفت سال قبل تعداد آمبولانس های موجود در استان ۶۶ دستگاه بود که علاوه بر ارائه خدمات به جمعیت حدود سه میلیون نفری استان می بایست خدماتدهی به مسافران و گردشگرانی که هر هفته به این استان سرازیر می شدند ارائه می‌کردند.

یحیی صالح طبری افزود : برغم این حضور میلیونی مسافران در مازندران کمبود آمبولانس یکی از مشکلات تسریع در روند ارائه خدمات درمانی مورد نیاز به بیماران و مصدومان بود به طوریکه در برخی مناطق از جمله مناطق کوهستانی که جز ییلاقات و مناطق خوش آب و هوا برای تفریح و سکونت گردشگران بود با مشکل در خدمات فوریت‌های پزشکی مواجه بودیم . 

وی ادامه داد : در سالهای اخیر وزارت بهداشت با صرف اعتبارات دولتی ۵۴ دستگاه آمبولانس را به سیستم اورژانس مازندران اضافه کرد که برای هریک از این آمبولانس ها رقم ۳۰ میلیارد ریالی اعتبار پرداخت شد . 

به گفته رییس اورژانس مازندران علاوه بر افزوده شدن تعداد آمبولانس ها ، این خودروها ویژگی های خاصی دارند که با وضعیت استان مطابقت دارد که از جمله آنها میتوان به مجهز بودن این خودروها به ویژگی های عبور از مناطق کوهستانی و جنگلی اشاره کرد. 

وی همچنین آمبولانس های جدید را از مجهزترین آمبولانس ها در جهان برشمرد و گفت : وجود تجهیزات موبایل ای سی یو ، سی سی یو از طریق آنها کارهای مربوط به مانیتورینگ قلب و مغز انجام می شود به نوعی این آمبولانس ها به ای سی یو و سی سی یو سیار مجهز هستند .

صالح طبری ادامه داد : با ورود این آمبولانس های مجهز به خدمات درمانی پیشرفته وضعیت مراقبت و خدماتدهی سریع به بیماران بویژه بیماران قلبی تسریع می یابد . 

ایجاد پایگاه های اورژانس در مناطق کمتر برخوردار 

وی همچنین به وجود ۹۲ پایگاه اورژانس هوایی ، جاده ای و شهری در مازندران اشاره و تصریح کرد : با توجه به حجم بالای حضور مسافران و گردشگران می بایست پایگاه های اورژانس بیشتری در این استان مستقر شود تا چتر خدمات درمانی گسترده شود . 

رییس اورژانس مازندران گفت : مناطق کوهستانی و ارتفاعات مازندران بدلیل حضور سکونت مسافران و گردشگران نیاز داشت تا پایگاه‌های جدید اورژانس در این مناطق ایجاد شود .

وی با اشاره به اینکه در مدت ۷ سال اخیر ۹ پایگاه اورژانس در مناطق کمتر برخودار و پرتردد استان مازندران راه اندازی شد ، افزود : برای ساخت و تجهیز هر یک از این پایگاه ها هفت میلیارد ریال هزینه شده است .

صالح طبری با تاکید بر اینکه ساخت و تجهیز پایگاه های اورژانس در مازندران زمینه خدماتدهی سریع و بهینه را برای مردم منطقه و مسافران فراهم کرده است ، گفت : در حال حاضر سه پایگاه اورژانس دیگر نیز در مازندران در حال ساخت است .   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha