جعفر میعادفر روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: در صورتی که سالیانه هزار دستگاه آمبولانس به مجموع ناوگان اورژانس کشور اضافه شود میتوان بخش عمدهای از نیاز این سازمان به آمبولانس را تا سه سال آینده تامین کرد.
وی با بیان اینکه بخش قابلتوجهی از آمبولانسهای موجود در کشور فرسوده شده و در ۲ سال گذشته نیز امکان خرید آمبولانس فراهم نشده است، تصریح کرد: مجوز خریداری یک هزار دستگاه آمبولانس در سال جاری صادر شده است و این سازمان در تلاش است با همراهی مجلس شورای اسلامی، اعتبار ویژهای برای نوسازی ناوگان اورژانس کشور در بودجه سال ۱۴۰۱ اختصاص یابد چرا که در حال حاضر فرسودگی ناوگان هزینههای بالایی را به این سازمان تحمیل میکند و سطح ارائه خدمات به مردم را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
میعادفر در خصوص استفاده از ظرفیتهای داخلی برای تامین آمبولانس مورد نیاز کشور گفت: ساخت اتاقک آمبولانس از سالهای گذشته در کشور در حال انجام است اما مشکل اصلی برای تولید این دستگاه مربوط به شاسی است و اگر شرکتهای خودروساز داخلی بتوانند پلتفرم شاسی آمبولانس را بر اساس استانداردهای جهانی تولید کنند، این سازمان نیز از تولیدات داخلی استقبال خواهد کرد.
چیدمان جذب دانشجوی رشته فوریتهای پزشکی در استانها نیازمند تغییر است
وی در ادامه به کمبود نیروی انسانی در اورژانس کشور نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته مجوز جذب افزون بر سه هزار و ۴۰۰ نیروی جدید به سازمان اورژانس ابلاغ شد اما با این وجود همچنان وضعیت نیروی انسانی این سازمان تا رسیدن به حد مطلوب فاصله دارد.
رییس سازمان اورژانس با بیان اینکه ظرفیت فعلی دانشگاهها در تربیت و آموزش دانشجویان فوریتهای پزشکی مناسب است و هماکنون سالیانه بیش از یک هزار دانشجو در این رشته فارغالتحصیل میشوند، یادآور شد: با توجه به برخی مشکلات در توزیع نیروی انسانی و اولویت جذب دانشآموختگان بومی لازم است با هماهنگی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ساماندهی جذب دانشجوی فوریتهای پزشکی در استانها برنامهریزی دقیقتری انجام شود و تغییرات بر مبنای نیاز اورژانس در هر یک استانها صورت بگیرد.
موضوع مدیریت و ارتقا کیفیت پایگاههای اورژانس هوایی در اولویت قرار دارد
وی همچنین در خصوص توسعه پایگاههای اورژانس هوایی به ویژه در مناطق سختگذر گفت: هماکنون ۵۰ پایگاه اورژانس هوایی در کشور فعال است که این تعداد پایگاه توان پاسخگویی به نیازهای این بخش را داراست به گونهای که در برخی استانها، تعداد این پایگاهها بیشتر از ظرفیت و نیاز منطقه است.
میعادفر با بیان اینکه در برخی مناطق محدود همچنان نیاز به ایجاد پایگاه اورژانس هوایی مطرح میشود، افزود: با این حال در شرایط فعلی امکانات موجود میتواند تمامی نقاط را به خوبی پوشش دهد و آنچه در اولویت کاری این سازمان قرار دارد این است که با مدیریت اورژانس هوایی و با شناسایی صحیح و به موقع ماموریتها سطح خدمترسانی ارتقا یابد.
وی فعالیتهای انجام شده در زمینه افزایش تعداد پایگاههای اورژانس زمینی در کشور را در سالیان گذشته مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به سه هزار پایگاه زمینی در کشور در حال فعالیت است که مهمترین بحث در مورد این پایگاهها، افزایش کیفیت خدمات از طریق ارائه آموزشهای مدام به نیروی انسانی است که در همین زمینه معاونت آموزشی سازمان اورژانس برنامهای را در دست تدوین دارد.
به گزارش ایرنا، جعفر میعادفر رییس سازمان اورژانس کشور در سفر به چهارمحال و بختیاری علاوه بر بازدید از واحدهای ستاد هدایت عملیات، مرکز پایش خدمات بیمارستانی، بخش پزشک مشاور و مرکز ارتباطات این استان در نشستی با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد درباره ارتقا شاخصهای اورژانس در استان گفتوگو کرد.
نظر شما