دکتر راضیه سادات میرمعینی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: شهروندان به صورت مستمر باید دستان خود را با آب و صابون بشویند یا در صورتی که آلودگی واضح ندارد با الکل تمیز کنند چراکه شستن دستان با آب و صابون یا مالش دست با الکل باعث از بین رفتن ویروسهای موجود بر روی دست می شود.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت حداقل فاصله ۱.۵ متری با دیگران اضافه کرد: هنگامی سرفه، عطسه یا صحبت افراد، قطرات به شکل مایع کوچکی از بینی یا دهان او به اطراف پاشیده میشود که در صورت آلوده بودن فرد،
احتمال انتقال ویروس از طریق تنفس در صورت رعایت نکردن فاصله اجتماعی زیاد است.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی همدان اظهار داشت: شهروندان از رفتن به اماکن شلوغ خودداری کنند چراکه در محلهای تجمع احتمال تماس نزدیک با کسی که کرونا دارد بیشتر بوده و رعایت فاصله فیزیکی ۱.۵ متری هم دشوار است.
میرمعینی گفت: باید از لمس چشم، بینی و دهان خودداری کرد چراکه دستها بسیاری از سطوح را لمس کرده و میتوانند ویروسها را به چشم، بینی یا دهان منتقل کنند.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی همدان تاکید کرد: شهروندان باید بهداشت تنفسی از جمله پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال یکبار مصرف هنگام سرفه یا عطسه را رعایت کرده سپس بلافاصله مواد استفاده شده را دور ریخته و دستان خود را با آب و صابون بشویند.
میرمعینی با بیان اینکه قطرهها ویروس را گسترش می دهند افزود: با رعایت بهداشت مناسب تنفسی، از دیگران در برابر ویروس هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و ویروس کرونا محافظت میکنید.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی همدان اضافه کرد: شهروندان باید در خانه بمانند و حتی با علائم جزیی مانند سرفه، سردرد و تب خفیف تا زمان بهبودی کامل منزوی شوند و برای جلوگیری از آلوده شدن دیگران از ماسک استفاده کنند.
میرمعینی خودداری از تماس با دیگران به خصوص افرادی که مقاومت کمتری در برابر ویروس دارند را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: اگر تب، سرفه و مشکل در تنفس دارید به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید، اما در صورت امکان از طریق تماس با مرکز خدمات جامع سلامت محله خود، راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
وی گفت: تماس با مراکز خدمات جامع سلامت به شما این امکان را میدهد ضمن دریافت راهنمایی های لازم درباره خدمات تشخیصی یا درمانی، در مسیر صحیح درمان قرار بگیرید همچنین موجب محافظت از شما و جلوگیری از شیوع ویروسها و سایر عفونتها میشود.
میرمعینی بیان کرد: باید آخرین اطلاعات را از منابع معتبر از جمله سایتهای مرتبط با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی دریافت کنید چرا که این منابع به بهترین وجه در مورد آنچه شما باید برای محافظت از خود و دیگران انجام دهید راهنمایی میکنند.
به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا چهارم مرداد امسال ۲۸۸ هزار و ۸۳۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و شمار جانباختگان کرونا به ۱۵ هزار و ۴۸۴ نفر رسیده است.
نظر شما