سالانه ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان نهضت سوادآموزی قرار می‌گیرند

تهران- ایرنا- رییس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: به طور میانگین سالانه ۴۰۰ هزار نفر در این سازمان تحت پوشش خدمات آموزشی این سازمان قرار می‌گیرند.

شاپور محمدزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش اظهار داشت: نهضت سواد آموزی تنها بی سوادان صفر را باسواد نمی کند، وظایف جدیدی نیز در حوزه تثبیت و تحکیم سواد به این سازمان سپرده شده است که افراد در دوره های انتقال و تحکیم مورد آموزش قرار می گیرند.

وی افزود: ۵۰ درصد از ۴۰۰ هزار نفر در واقع بی سوادانی هستند که باسواد می شوند و ۵۰ درصد دیگر هم افرادی هستند که بی سواد صفر نیستند و در دوره های انتقال جهت تحکیم سواد مورد آموزش قرار می گیرند.

رشد ۶ درصدی سرانه آموزشی

رییس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین درباره سرانه آموزشی این سازمان گفت: سرانه دوره سوادآموزی از سال ۹۲ به بعد چهار و شش دهم درصد رشد پیدا کرده که به صورت تفکیکی در دوره سوادآموزی ۲ درصد و در دوره انتقال و تحکیم هر کدام یک درصد رشد یافته است.

محمدزاده ادامه داد: در حال حاضر به طور میانگین در ازای آموزش هر فرد یک میلیون تومان پرداخت می شود، به طور مثال اگر فردی به ۲۰ نفر آموزش دهد و هر ۲۰ نفر در آزمون شرکت کنند و پذیرفته شوند، ۲۰ میلیون تومان به آن شخص پرداخت می شود.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: سالانه ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش قرار می گیرند، اما این طور نیست که اعتبار پرداختی سازمان ۴۰۰ هزار میلیون تومان باشد، چراکه تمامی افراد تحت پوشش تا پایان سال در کلاس ها حضور پیدا نمی کنند و همچنین تمام آنها در آزمون ها قبول نمی شوند، سازمان به ازای افراد پذیرفته شده در آزمون نهایی یک میلیون به آموزش دهنده پرداخت می کند.

محمدزاده خاطرنشان کرد: یک میلیون تومان در ازای آموزش این افراد مبلغ ناچیزی است؛ چرا که یافتن افراد بی سواد، آموزش و ترغیب آنها به حضور در کلاس درس کاری دشوار است.

سوادآموزی بالای ۹۸ درصد در برخی استان‌ها

رییس سازمان نهضت سوادآموزی وضعیت سواد پیش و پس از انقلاب را مقایسه کرد و گفت: وضعیت سواد با پیش و پس از انقلاب قابل قیاس نیست، پیش از انقلاب از هر ۱۰۰ نفر در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۴۸ و هشت دهم درصد بودند اما این عدد در آخرین سرشماری سال ۹۵، به ۹۴ و هفت دهم درصد رسیده است.

محمدزاده افزود: در حال حاضر در برخی از استان ها مانند تهران، مازندران، یزد، سمنان و اصفهان سوادآموزی در وضعیت بهتری قرار دارد. تا پایان سال ۹۸ در این استان ها بالای ۹۸ درصد باسواد شده اند.

وی با بیان اینکه وضعیت سوادآموزی در گروه بانوان و روستاییان از انقلاب تاکنون رشد قابل ملاحظه ای داشته است، یادآور شد: در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بانوان بعد از انقلاب رشد ۵۸ درصدی و روستاییان به نسبت شهری ها رشد ۶۰ درصدی سوادآموزی را داشته اند.

محمدزاده خاطرنشان کرد: نهضت سواد اموزی که از برکات انقلاب است توانسته تفاوت نرخ زنان و مردان و روستایی و شهری را به حداقل برساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha