«سیدعلی کاظمی» روز شنبه در مصاحبه با ایرنا گفت که نقش ایران در تأمین صلح واقعی انکار ناپذیر است و افغانستان اگر نقش همسایگان از جمله ایران را نادیده بگیرد، به صلحی که ثبات دایمی را درپی داشته باشد نخواهد رسید.
کاظمی افزود: ایران به عنوان یک کشور مطرح و مهم در تحولات جهانی و منطقهای و از طرف دیگر هم مرز، هم فرهنگ و هم دین که دارای اشتراکات زیادی با افغانستان است، نقش مهمی در روند صلح بازی میکند و مهمتر از همه اینکه ایران در گذشته همواره کنار مردم افغانستان بوده و در موضوع صلح نیز می تواند نقش سازنده ای داشته باشد.
به گفته دبیرکل حزب اقتدار ملی افغانستان، ایران با نفوذی که در افغانستان دارد و همچنین ملاقاتهایی که با گروه های سیاسی طی یک سال گذشته داشته، میتواند دو طرف را برای رسیدن به صلح کمک و تشویق کند.
کاظمی گفت: نقش ایران طی ۲۰ سال گذشته جز حمایت از مردم افغانستان و همکاریهای اقتصادی و سیاسی نبوده و هیچ یکی از طرفها از آن شکایت نداشته اند، به همین دلیل در میانجیگری برای صلح نقش مثبت بازی خواهد کرد.
این نماینده سابق مجلس افغانستان ابراز امیدواری کرد که ایران و آمریکا در موضوع افغانستان خویشتنداری کرده و از هرگونه رقابت که روند صلح را با خطر مواجه سازد، خودداری کنند.
این سیاستمدار افغان با اشاره به تلاشهای ایران و افغانستان برای نهایی سازی سند جامع همکاری بین دو کشور، ابراز امیدواری کرد این سند هرچه زودتر امضا شود تا ایرانیها با اطمینان بیشتر در موضوع صلح افغانستان و از یک موضع قاطع براساس سند همکاری گام بردارند.
کاظمی گفت: پس از امضای سندجامع همکاری کابل و تهران، ایران تلاشهای خود را برای تأمین صلح واقعی افزایش خواهد داد و بنا بر این هر دو کشور باید سند همکاری جامع را طوری نهایی سازند که منافع هردو کشور را تأمین کند.
وی در خصوص جنگ افغانستان گفت که ابعاد این جنگ بین المللی است و تنها جنگ داخلی مردم افغانستان نیست، به همین دلیل اگر انتظار صلح داشته باشیم باید با حضور همه کشورهای منطقه و جهان بویژه همسایههای این کشور و همکاری و همسویی، این آرزو تحقق خواهد یافت.
کاظمی افزود: گروه هایی در جنگ افغانستان دخالت می کنند که از کشورهای خارجی دستور می گیرند و در کنار آن آمریکا نشستی بصورت مستقیم با طالبان برای تأمین صلح برگزار کرد که دولت افغانستان از این طرح بیرون بود و این کار اثر منفی گذاشت. اما با وجود آن، افغان ها امیدوار بودند که پس از امضای توافقنامه خشونتها در این کشور کاهش یابد که متاسفانه اینطور نشد و با وجود آنکه زندانیان طالبان آزاد شدند اما بازهم خشونتها ادامه یافت.
وی تأکید کرد که مردم افغانستان انتظار دارند کشورهای جهان، منطقه و همسایهها صادقانه در ایجاد صلح همکاری کنند و همسایهها از جمله ایران که جایگاه مهمتری نزد مردم افغانستان دارند، در تأمین صلح تلاش کنند زیرا صلح در افغانستان به نفع آنها نیز خواهد بود.
نظر شما