۱۵ دی ۱۳۹۷، ۱۷:۲۸
کد خبر: 83159570
T T
۰ نفر
ایران و افغانستان به همكاری های مشترك ادامه می دهند

كابل - ایرنا - در دیدار «سیدعباس عراقچی» معاون وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران با عبدالله عبدالله رئیس اجرائی دولت وحدت ملی افغانستان كه عصر امروز شنبه انجام شد دو كشور بر ادامه همكاری های مشترك و دوستانه تأكید كردند.

به گزارش ایرنا، عراقچی بعد از دیدار با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با عبدالله عبدالله رئیس اجرائی دولت وحدت ملی نیز در كاخ «سپیدار» دیدار و گفت و گو كرد و دو طرف با تاكید بر روابط تاریخی و دوستانه دو كشور از پیشرفت‌ كار در باره نهایی شدن سند جامع همكاری‌های مشترك تهران و كابل خبر دادند.
عراقچی در این دیدار گفت كه سه كمیته از كمیته ‌های مشترك سند جامع همكاری‌های مشترك كارهای خود را به پایان رسانده ‌اند و كار دو كمیته دیگر در حال نهایی شدن است.
وی ابراز امیدواری كرد كه این سند هرچه زودتر نهایی شود تا رهبران دو كشور آن را امضا نمایند.
عراقچی از مذاكرات جمهوری اسلامی ایران با هیأت طالبان در تهران سخن به میان آورد و رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان را در جریان این مذاكرات قرارداد.
وی با بیان اینكه این مذاكرات در هماهنگی با دولت افغانستان انجام شده است ، گفت: جمهوری اسلامی ایران از دولت افغانستان و مذاكرات صلح به رهبری و مالكیت افغان‌ها حمایت و پشتیبانی می ‌كند.
عراقچی همچنان حمایت خود را از روند مردم ‌سالاری و برگزاری انتخابات در افغانستان ابراز داشت و با مهم‌ خواندن میزان مبادلات تجارتی میان دو كشور خواهان افزایش روابط و داد و ستد اقتصادی بیشتر شد.
عبدالله عبدالله رئیس اجرایی افغانستان نیز با قدردانی از سفر عراقچی به افغانستان از عراقچی خواست تا مراتب تشكر وی را به مقامات جمهوری اسلامی ایران ابلاغ نماید.
وی گفت كه روابط میان دو كشور بربنیادهای محكم دوستی و همكاری استوار است و افغانستان از نهایی شدن سند جامع حمایت كامل می كند و تاكید نمود كه كارهایی باقیمانده دو كمیته باید به زودی نهایی گردد.
عبدالله اظهار داشت: از اینكه جمهوری اسلامی ایران اصول مذاكرات حكومت با گروه‌های تروریستی را رعایت كرده است و همینطور دولت افغانستان را در جریان مذاكرات با گروه طالبان قرارداده است ، از تهران قدردانی می كنیم.
رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان همچنان تاكید كرد كه دولت كابل از صلح حمایت می‌ كند اما صلح نمی ‌تواند به قیمت ضایع شدن دستاوردهای سالیان اخیر تحقق یابد.
عبدالله همچنین حمایت جمهوری اسلامی ایران و نقش این كشور در میزبانی از مهاجرین افغانستان را ستود و خواهان افزایش همكاری‌های بیشتر میان دو كشورشد.
معاون وزارت خارجه ایران پیش از ظهر امروز با «محمداشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان در قصر «گلخانه» دیدار كرد و هر دو طرف در ارتباط با مناسبات دولت با دولت، روند صلح به رهبری و مالكیت افغان ها و چگونگی استفاده بهتر از بندر چابهار بحث و تبادل نظر كردند.
معاون وزارت خارجه ایران در رابطه با دیدار اخیر مقامات ایرانی با طالبان هم به رئیس جمهوری افغانستان گزارش داد و از تعهد كشورش به اصل رهبری و مالكیت حكومت افغانستان در تداوم صلح، اطمینان داد.
در این دیدار تاكید شد كه در تمام ابعاد با هماهنگی بیشتر كار صورت گیرد تا نتیجه موثر به دنبال داشته باشد.
عراقچی با «ادریس زمان» همتای افغان خود كه در حال حاضر سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز هست در مقر وزارت خارجه دیدار و دو طرف موضوعات مشابهی را كه با رئیس جمهوری و رئیس اجرایی به بررسی شده بودند ، مطرح كردند.
وی صبح امروز برای سفر یك روزه در رأس یك هیأت دولتی وارد كابل شد و در فرودگاه كابل مورد استقبال مقامات وزارت خارجه و سفیر جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
هیأتی از طالبان در نهم دی ماه هفته گذشته به تهران سفر كرده و در باره موضوع صلح افغانستان با مقامات ایرانی دیدار و گفت وگو كرد كه بخشی از سفر عراقچی به كابل همین موضوع هم بود.
عراقچی قرار است صبح یكشنبه كابل را به مقصد تهران ترك كند.
به گزارش ایرنا سفر هفته گذشته دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی به كابل پایتخت افغانستان در فضای رسانه ای ایران و افغانستان بازتاب گسترده و تحلیل های مختلفی را به همراه داشت.
در آن سفر یك روزه كه به دعوت حمدالله محب مشاور امنیت ملی رییس جمهور افغانستان انجام شد، برخی مقامات عالی امنیتی،نظامی و سیاسی ایران، دبیر شورای عالی امنیت ملی را همراهی كردند.
شمخانی در این سفر علاوه بر ملاقات با همتای افغانستانی خود با رئیس جمهوری، رییس اجرایی و برخی دیگر از مقامات ارشد سیاسی و امنیتی این كشور دیدار و گفت و گو كرد.
قاسمی سخنگوی وزارت امورخارجه نیز در كنفرانسی خبری در خصوص اخباری مبنی بر سفر هیئت طالبان به تهران گفت: بعد از سفر شمخانی و دیدارهایی كه در افغانستان داشتند، دیروز هیاتی از طالبان در تهران مذاكرات مفصلی را با عراقچی داشتند.
وی تصریح كرد:‌ با توجه به اینكه افغانستان 50 درصد از اراضی‌اش در اختیار طالبان است، و با توجه ناامنی و بی‌ثباتی كه در افغانستان این سفر با تمایل و اعلام این موضوع به دولت افغانستان صورت گرفت.
قاسمی هدف اصلی این مذاكرات را یافتن راهكار و مساعدت برای گفت و گوهای گروه‌های افغانی و دولت این كشور به منظور پیشبرد روند صلح در این كشور عنوان كرد.
وی تصریح كرد: ایران به عنوان همسایه و كشور نقش‌آفرین مهم در منطقه، پس از مذاكرات با دولت كابل، این علاقه مندی را داشت كه نقش مهمی را در ایجاد ثبات در افغانستان ایفا كند و این به مفهوم همسویی و یكسان بودن مواضع با این گروه نیست.
آساق*291**1663**