۸ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۵۱
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 83888858
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی کردستان ۵۰ درصد کاهش یافت

سنندج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: تعداد و مساحت آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی استان امسال در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد که سنندج با ۱۷۰ هکتار بیشترین میزان را دارد.

سعدی نقشبندی روز چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان به مناسبت روز ملی جنگل و روز جهانی جنگلبان اظهار داشت: امسال ۴۳۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی استان طعمه آتش شد که ۱۷۰ هکتار آن در سنندج، ۱۱۴ هکتار در مریوان، ۷۴ هکتار در کامیاران، ۷۰ هکتار در بیجار، ۲۶ هکتار در سروآباد، ۱۳ هکتار در بانه، ۲۰ هکتار در دیواندره، ۶ هکتار در قروه و ۶ هکتار در سقز بود.

وی اضافه کرد: سنندج با ۲۷ فقره بیشترین و قروه، سقز و دیواندره هر کدام با ۲ فقره کمترین تعداد آتش سوزی عرصه‌ها را در این مدت داشته‌اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از فرسایش خاک به عنوان عاملی برای تهدید عرصه های طبیعی نام برد و افزود: ارزش میزان فرسایش سالانه خاک در کشورمان، از کل درآمد نفتی در بهترین حالت فروش بیشتر است و برای همین رهبر معظم انقلاب، مساله خاک را مهمتر از آب اعلام کردند.

نقشبندی به اختصاص ۲۱۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های منابع طبیعی در استان در سال جاری اشاره کرد و یادآور شد: در غرب استان به توسعه پوشش گیاهی با استفاده از سازه‌های سبک آبی و در شرق استان هم تقویت سفره‌های زیرزمینی با استفاده از طرح های آبخیزداری و آبخوانداری توجه شده است.

وی سدسازی را اصل و نیازی اساسی برشمرد و تاکید کرد: با این وجود، سدها نتوانستند نقشی در جبران فرسایش و سیلاب‌های ۵۰۱ سال اخیر داشته باشد در حالیکه آبخیزداری و آبخوانداری علاوه بر کمک به این بخش، در توزیع عادلانه آب هم نقش دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان مشارکت و همراهی دستگاه قضا در مریوان را عاملی برای کاهش سواستفاده از عرصه های طبیعی و آتش سوزی در آن اعلام کرد و گفت: این مساله باعث شده تا حفاظت از مناطق جنگلی بانه و مریوان افزایش پیدا کند.

نقشبندی به حساسیت ویژه مردم در حفاظت از عرصه های طبیعی هم اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش آتش سوزی ها ناشی از احساس مسوولیت مردم و مسوولین استان است.

مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان هم در این نشست سلامت انسان را در گرو سلامت طبیعت دانست و گفت: حفاظت از منابع طبیعی به فرموده رهبر معظم انقلاب باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام علی دوستی نژاد افزود: حفاظت از جنگل ها و عرصه‌های طبیعی علاوه بر سودی که در دنیا دارد و برای نسل‌های بعد می ماند، اجر و پاداش اخروی هم دارد.

هشتم مرداد به عنوان روز ملی جنگل نامگذاری شده است.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد.
در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha