دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز شنبه به نقل از استاد گروه زنان و مامایی این دانشگاه گزارش داد: "بانک شیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد" عنوان موسسه غیرانتفاعی با خدمات کاملا رایگان، مرداد ماه پارسال در محل بیمارستان امالبنین این شهر فعالیت خود را آغاز کرد.
دکتر فریده اخلاقی افزود: مادران داوطلب در این چارچوب شیر مازاد خود را از بدو تولد تا یک سالگی فرزند، در اختیار بانک شیر قرار میدهند تا نوزادان نارس، چند قلو و بیمار از این شیر تغذیه شوند.
وی ادامه داد: آزمایشهای مختلف بر روی شیرهای اهدایی به این بانک صورت میگیرد و حتی مادر اهداکننده نیز از لحاظ ابتلای احتمالی به ایدز و هپاتیت بطور دقیق بررسی میشوند.
رییس بیمارستان امالبنین گفت: پس از تاسیس و فعالیت "بانک شیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد" تاکنون میزان مصرف شیرخشک برای نوزادان نارس در این کلانشهر کاهش یافته و به همان میزان نیز ابتلا نوزادان به بیماری و مرگ کاهش کمتر شده است.
وی افزود: شیرهای اهدایی به بانک شیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر نوزادان بیمارستان امالبنین، در اختیار بخش نوزادان بیمارستانهای امام رضا، قائم، اکبر و هاشمینژاد مشهد نیز قرار میگیرد.
دکتر اخلاقی در ادامه، سلامت دوران حساس نوزادی، شیرخواری و حتی بزرگسالی را وابسته و تحت تاثیر نحوه تغذیه با شیر مادر ذکر و بیان کرد: در این دوران مادرانی هستند که نوزاد نارس یا بیمار دارند و ممکن است به دلیل شرایط بحرانی، امکان شیردهی به نوزاد خود را نداشته باشند.
وی ادامه داد: مصرف شیرخشک برای تغذیه نوزاد نارس با عوارضی همچون بیماری روده و پارگی متعاقب آن، عفونت و افزایش مرگ و میر نوزادان همراه است لذا امروزه برای تغذیه نوزادان نارسی که هنوز شیر مادر خودشان تولید و جاری نشده یا کافی نیست، از شیر اهدایی پاستوریزه شده استفاده میشود.
استاد گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این اقدام هماینک در بانک شیر این دانشگاه انجام میشود لذا این بانک مکانی است که شیر اهدایی مادر را به روش سریع جمعآوری کرده و برای نوزاد شیرخوار نارس، بیمار یا محروم از شیر مادر خودش مورد استفاده قرار میدهد.
نظر شما