به گزارش ایرنا به نقل از گاردین، وی در جریان دیدار از لندن افزود: مردم لیبی از جنگ خسته اند و صلح می خواهند، اما بیم دارند که اوضاع در کنترلشان نباشد.
وی گفت: مردم لیبی خواستار راه حل و آتش بس هستند و جایگزینی برای آتش بس و راهکار سیاسی جامع، لزوما نابودی کشورشان است.
این مقام سازمان ملل افزود: با وجود عوامل خارجی بسیار که برنامه خاص خود را دارند، خطر اشتباه در محاسبه و رویارویی منطقه ای، بالا است.
وی تاکید کرد: این جنگی بین رقبای خارجی به همان میزان جنگ داخلی است که مردم لیبی حق حاکمیت شان را از دست می دهند.
ویلیامز که دیپلماتیک سابق وزارت امور خارجه آمریکاست، سخت تلاش می کند تا تضمین گیر آتش بس و عاری سازی منطقه از نظامی گری باشد. وی همچنین خواستار خروج نیروهای خارجی براساس جدول زمانی مورد توافق تا قبل از واگذاری پستش در ماه اکتبر (مهر ماه) است.
جانشین وی هنوز معرفی نشده و آمریکا قصد دارد این پست را بین دو نماینده یکی در داخل و دیگری در خارج از لیبی تقسیم کند، تصمیمی که از سوی پایتخت های اروپایی و سازمان ملل مورد مخالفت قرار گرفته است.
خداحافظی ویلیامز با این پست بدون معرفی جانشین وی، بر هرج و مرج دیپلماتیک صحه می گذارد، نظر به اینکه کشورهای مختلف با یکدیگر برای اعمال نفوذ بر نتیجه جنگ داخلی در لیبی در رقابت هستند.
سازمان ملل از عوامل مهم در لیبی خواسته است برای حل اختلافات به عوامل خارجی اتکا نکنند، اما در عین حال می داند که طرفین درگیر در لیبی از آتش بس برای تقویت موقعیت نظامی شان استفاده می کنند که شامل واردات سلاح به این کشور با زیرپا گذاشتن تحریم سازمان ملل می شود.
لیبی از زمان برکناری معمر قذافی دیکتاتور مخلوع این کشور شاهد جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب (دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج) و دیگری در شرق (به ریاست خلیفه حفتر) بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد.
دولت وفاق از سوی سازمان ملل و ترکیه به رسمیت شناخته شده است و دولت شرق لیبی از سوی برخی از جمله روسیه، مصر و شماری از کشورهای عربی حمایت میشود. در نتیجه این کشور بعد از تجربه ناکام انقلاب، به صحنه زورآزمایی قدرتهای منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل شده و شاهد جنگ داخلی است.
نظر شما